Pendik Belediyesi'nden 'Bayburtlular Gecesi'

İstanbul'daki Bayburtlular dayanışma ve kaynaşma gecesinde buluştu.

Pendik Belediyesi'nden 'Bayburtlular Gecesi'
Bayburt Postası - İstanbul'daki Bayburtlular dayanışma ve kaynaşma gecesinde buluştu. Hemşehri dernekleri programı kapsamında Pendik Belediyesi ve Marmara Bölgesi Bayburt Kültür ve Yardımlaşma derneğinin ortaklaşa  düzenlediği 'Bayburtlular Gecesi' Yunus Emre Kültür Merkezi'nde yapıldı. Katılımın az olduğu geceye; Bayburt Milletvekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya, Bayburt Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Nusret Parıldar, Pendikspor Başkanı Sami Bayram ve Marmara Bölgesi Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ali Kemal Birgül, dernek başkanları ve davetliler katıldı.

Geceye katılımın az olması Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu'nun gündemindeydi. Kavcıoğlu yaptığı konuşmada, "Katılımın az olması beni ziyadesiyle üzdü. Dernek başkanları bu tür geceler için yoğun bir çaba sarfediyor. Ben de eski bir dernekçi olarak onların sıkıntılarını biliyorum. Onları küstürmeyelim. Böyle gecelerde birliktelik sağlanmazsa kaybolur gideriz. Anadolu yakasında çok Bayburtlu var diye gururlanıyoruz ancak bakıyoruz ki katılım çok az. Bu geceleri onlar için yapıyoruz. Türkiyede Bayburtlular olarak büyük şehirlerde ağırlığı olan illerden birisiyiz. Daha çok kenetlenmeliyiz" diye konuştu.

Kavcıoğlu ayrıca Bayburt için hizmete devam ettiklerini, Bayburt'u layık olduğu yerler taşımak için uğraş verdikelerini söyledi. Kavcıoğlu hedeflerinin Bayburt'ta göçü durdurmak olduğunu da sözlerine ekledi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya da Bayburtluların birbirlerine olan bağlılığını ve desteklerini çok beğendiğini söyledi.

Konuşmaların ardından sahne alan TRT'nin Bayburtlu sanatçısı Arzu Akmeşe ve Muhsin Bayburtlu türküleriyle geceye renk kattı.

Haber ve fotoğraflar: Selahattin Ekrekli


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Şaşkın İnsan 8 yıl önce

Vekillerimiz idarecilerimiz göründüğü gibi ne kadar tedirginler, neşenin eğlenmenin sonunda biliyorlar ki memleketimiz sorunları azrail gibi enselerinde. Yorgunlukları çalışmadan ziyade değil bence düşünceden tebessümlü görünseler de akılları hep yapılamayan vaatlerde eee.. olmadığı gibi bir türlü rahat edemiyorlar aldığı paralarda mevkide zehir zıkkım oluyor çünkü biliyorlar ki ardında memleketinin yüzünü güldüren ne doğru dürüst bir hizmet var nede elde tutulan projeler.. gelin onlardan da vazgeçelim vatandaşın evine gidecek yolu dahi yok her yer çamur su birikintileriyle dolu altyapı desen bomba... inanın milattan önce roma imparatorluğuna dahi yetişemedik inanmıyorsanız tarih ortada araştırın sorun suları da görüyoruz duyuyoruz içler acısı ALLAH halkımızdan uzak etsin mikrop saçıyor iyi ki arabam yok olsaydı masraflar diz boyu olurdu... esnafımızda bu aralar isyanda neymiş efendim tarım yerleşkesiymiş şöyleymiş böyleymiş..
Neyse kısaca bu memleketi ALLAH kurtarır vesselamm...

Avatar
aaa 8 yıl önce

Bayburt grup Gençlikspor olsun takımın adi. Armayi degisin. 2. Lige yakissin

Avatar
Mikail 8 yıl önce

Siz haber verip, duyurmazsanız , tabi ki katılım az olur. Neden derneklere hemşehrilerimizin emaillerini ve telefonlarını kaydetmiyor sunuz.? Web siteleri üzerinden üye girişi ile bu tür faaliyetler önceden duyurulmalı ve üyeler bilgilendirilmelidir. Selamlar. Mikail