MÜSDER: "Teröre karşı tek vücut olmalıyız"

Bayburt Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti, son günlerde artan terör olayları ile ilgili bir yazılı açıklama yayınladı.

MÜSDER: "Teröre karşı tek vücut olmalıyız"
Bayburt Postası - Bayburt Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti, son günlerde artan terör olayları ile ilgili bir yazılı açıklama yayınladı. Terörle mücadelenin milli mesele olduğu belirtilen açıklamada, "Bayburtlular olarak  bölge halkı incitilmeden terörün kökü kazınana kadar verilecek sosyal, siyasal ve askeri mücadelenin yanında olduğumuzu ifade ediyoruz" denildi.

Kürt kökenli vatandaşlara yönelik olası bir tahrik ve eylemlerden uzak durulması gerektiğine de vurgu yapılan açıklamada, "Teröre karşı tek vücut olmalıyız. Özgürlük-güvenlik dengesini gözeterek şiddetle ve terörle mücadele etmektir. Etnik fitneye karşı kardeşlik hukukunu zirveye taşımalıyız. Mezhep fitnesini de devreye sokmak isteyenlere karşı din kardeşliğini, inanç birlikteliğini kuvvetlendirmeliyiz. Toplumda çaresizlik sendromu, yılgınlık oluşturmak isteyenlere karşı umutları korumalıyız" ifadelerine yer verildi. 

MÜS-DER'den yapılan açıklama şöyle:                 

"Bin yıldır kardeşlik ve huzur içerisinde yaşadığımız cennet vatanımızda son zamanlar da tırmanış gösteren terör belası ile tekrar yüzleşmek zorunda kalmış bulunmaktayız. 35 yıldır ülkemizdeki birlik ve beraberliğimizi tehdit eden terör belası en son Dağlıca ve Iğdır da bir kez daha kalleş yüzünü göstermiştir. Milletimizin yüreklerini dağlanmış onlarca güvenlik görevlimiz bu hain saldırılar da şehit düşmüştür. Bayburt’tan sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler olarak terörist saldırılarını bütün benliğimizle lanetliyoruz. Şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun."

"Çok kirli ve kanlı bir oyun oynandığı açıktır"

"Ülkemiz üzerinde çok kirli ve kanlı bir oyun oynandığı açıktır. Bu tehlikeli oyunun hedefi, ülkemiz içinde nefret tohumları ekerek kardeş kavgası çıkarmaktır. Bu tehlikeye karşı yapmamız gereken inancımız doğrultusunda kardeşliğimizi daha da pekiştirmek olacaktır. Terörle mücadele milli bir meseledir. Bu bakımdan en başta siyasiler olmak üzere, sivil toplum örgütleri, basın- yayın kuruluşları ve halkımız bu hassas süreçte üslup ve yaklaşımına her zamankinden daha fazla özen göstermelidir. Bir takım muhtemel yanlış eylem ve söylemleri ile birlik ve beraberliğimize kast eden iç ve dış odaklara fırsat verilmemelidir."

"Çok dikkatli olmalıyız"

"Bayburtlular olarak bölge halkı incitilmeden terörün kökü kazınana kadar verilecek sosyal, siyasal ve askeri mücadelenin yanında olduğumuzu ifade ediyoruz. Ülkemizde devletimizin teröre karşı haklı mücadelesi ve milletimizin hassasiyeti zirveye çıkmışken bazı illerimiz de maalesef Doğu ve Güneydoğulu bazı vatandaşlarımıza ve kardeşlerimizin seyahatini sağlayan otobüs firmalarına ve rızkını kazanmak için batı illerine ve Karadeniz’e gelen mevsimlik işçilere karşı istenmeyen üzücü tepkiler ve tavırların gösterildiği basına yansımaktadır. Birlik ve beraberliğe, kardeşliğimize her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde bu haklı mücadelemizi akamete uğratabilecek provakatif hareketlerden ve söylemlerden şiddetle kaçınmak gerekir. Kurt puslu havayı sever. Ülkemizi karıştırmak isteyen iç ve dış mihrakların, tarihte defaatle başvurdukları fitne ateşini yakarak kardeş kavgası çıkarma teşebbüslerine karşı çok dikkatli olmalıyız. Belli illerimizin vatandaşlarına ve mallarına karşı öfke ile Allah korusun verilebilecek zarar, alınabilecek tavır istenmese de sadece fitne ateşini yakmaya çalışanlara yarayacaktır."

"Terörü hep birlikte yenebiliriz"

"Teröre karşı tek vücut olmalıyız. Özgürlük-güvenlik dengesini gözeterek şiddetle ve terörle mücadele etmektir. Etnik fitneye karşı kardeşlik hukukunu zirveye taşımalıyız  Mezhep fitnesini de devreye sokmak isteyenlere karşı din kardeşliğini, inanç birlikteliğini kuvvetlendirmeliyiz. Toplumda çaresizlik sendromu, yılgınlık oluşturmak isteyenlere karşı umutları korumalıyız, Teröre karşı tüm sivil toplum kuruluşları olarak birlikte hareket etmeli, halk öncüleri kanaat önderlerini devreye sokmalıyız. Terörü hep birlikte yenebiliriz. Aziz milletimiz sahip olduğu tarihsel tecrübe, asalet ve sağduyu ile her zaman ki gibi bu karanlık oyunu da  boşa çıkaracaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur…"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.