MÜS-DER kurban hazırlıklarını tamamladı

Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti (MÜS-DER) hayırsever vatandaşların kurbanlarını Bayburt merkez başta olmak üzere birçok ilde ve ülkede muhtaçlara ulaştırmaya devam edecek.

MÜS-DER kurban hazırlıklarını tamamladı
Bayburt Postası - Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti (MÜS-DER) hayırsever vatandaşların kurbanlarını Bayburt merkez başta olmak üzere birçok ilde ve ülkede muhtaçlara ulaştırmaya devam edecek.

MÜS-DER Yönetim Kurulu Başkanı Adil Kacır, 2015 vekâletle kurban kesim organizasyonu hakkında açıklama yaptı.

Yurt içi ve yurt dışında bir çok bölgede kurban ibadetine katılacaklarını ifade eden Kacır, Bangladeş, Pakistan, Sudan, Balkanlar ve Türk cumhuriyetlerinde bizzat kesim gerçekleştireceklerini belirttiği açıklmasında şunları kaydetti:

“Kurban yakınlaşma ve paylaşmadır” sloganıyla Kurban faaliyetlerine başlayan derneğimiz gerekli hazırlıkları tamamladı. Dernek personellerinin yanı sıra hayırsever ve gönüllülerimizden ekipler oluşturuldu, ekiplerin eğitim ve motivasyonunu içeren bir program planlandı."
Bayburt’tan 3 kıtaya yardımeli…

Derneğimiz 2015 Kurban organizasyonunda başta Türkiye olmak üzere dünyanın diğer 5 ülkesi ve 9 bölgesinde kurbanları ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. Bölgelere göre kurban fiyatı 3 ayrı kategoride şu şekilde  belirlendi;
• Asya, Afrika ve Türki Cumhuriyetler için 375 TL
• Balkanlar için 625 TL
• Türkiye, Filistin-Gazze, Suriye, Irak ve Mısır 750 TL

Kurbanlarınızı nasıl bağışlayabilirsiniz?

• Dernek genel merkezimize gelerek elden bağış yapabilirsiniz.
• Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti 0545 599 9614 / 0535 972 1764'ten bilgi alabilir ve bağış yapabilirsiniz.
• Ziraat Bankası’nın size en yakın şubesine giderek, MÜS-DER’e “Kurban Bağışı” yapacağınızı belirterek, masraf ödemeden, hesap numarası vermeden bağışınızı yapabilirsiniz.
• Ziraat Bankası Hesap No: 0245-65596829-5001
• Ayrıca bu bankanın internet bankacılığı sisteminde “bağış” bölümünden veya www.muslumandilendirmezler.org.tr adresinden online olarak bağış yapabilirsiniz. Lütfen bağış yaparken açıklama bölümüne ülke, bağış türünü (Kurban/Adak/Akika) ve telefon numaranızı belirtiniz.

Kurbanların alımı ve kesimi

• Ülke ve bölgelerde MÜS-DER görevlileri tarafından kurban olma özelliklerine uygun kurbanlıklar satın alınır. Kurban alımlarında özellikle Habil'in kurbanının şartlarını taşımasına dikkat eder.
• İslami usullere uygun olarak görevli ve gönüllülerinin mahiyetinde, vekâlet verenlerin isimleri okunarak kesilen kurbanlıklar ihtiyaç sahiplerine elden ulaştırılır. Kesimde özellikle hijyen ve çevre sağlığına dikkat edilir.
• Ülke ve bölgelerde kurban kesimlerinin yapıldığına dair bilgi kısa mesaj ile bağışçılara (vekâlet sahiplerine) ulaştırılır.

Kurbanlarınızla yoksulların yüzü gülecek

Kurban döneminde hayırseverlerin yapacağı bağışlarla kesilecek ve muhtaçlara ulaştırılacak her bir Kurban büyük manalar ve faydalar içeriyor. Kurbanın kişiyi Allah’a yaklaştırmasının yanı sıra, muhtaçlar için anlamı ise çok özel. İhtiyaç sahibi bir aile hiç tanımadığı, bir hayırseverin bağışladığı Kurban etine, hiç tanımadığı, kıtaları aşarak gelen insanların kapısını çalmasıyla kavuşuyor. Kurban etini götüren bu gönüllüler bazen binlerce km uzaklardan gelebiliyor.

Bu muhtaç ailelerin bir kısmı belki senede bir defa Kurban döneminde et yiyebilen insanlar. Durum böyle olunca her Kurban dönemi çocuklarını, eşlerini, sevdiklerini geride bırakarak kapılarını çalacak o insanların yolunu gözlüyor.

Hayır medeniyetimizle dünyanın tanışması adına bir başlangıç

Kurbanla başlayan süreç sadece bir paketlik Kurban etinin verilmesiyle son bulmuyor. Kurban organizesine katılanların gittikleri bölgelerle ilgili hazırladıkları raporlar doğrultusunda mağdur ve mazlum halklara ihtiyaç duyulan kalıcı yardımlar da yapılıyor. Kimi bölgede çocuklar ve anneler hastalıktan ölmesin diye hastaneler, kimi bölgelerde yetimlerin hayata tutunması için yetimhaneler-külliyeler, bir yudum içilebilir suya ihtiyaç duyan bölgelerde su kuyuları, fakirliğe kalıcı çözüm olması adına süt keçileri verme gibi çeşitli projeler hayata geçiriliyor. Kurbanlar, duası arşa ulaşan mazlumların yürekten duasında yer almaya vesiledir. Allah şimdiden kurbanlarınızı kabul etsin."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.