MÜS-DER'den üç kıtaya yardım eli

'Kurban yakınlaşma ve paylaşmadır', sloganıyla 2015 Kurban faaliyetlerine başlayan Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti, her yıl olduğu gibi bu yıl da kurban bayramında dünyanın birçok bölgesinde vekâletle kurban organizasyonu gerçekleştirdi.

MÜS-DER'den üç kıtaya yardım eli
Bayburt Postası - 'Kurban yakınlaşma ve paylaşmadır', sloganıyla 2015 Kurban faaliyetlerine başlayan Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti, her yıl olduğu gibi bu yıl da kurban bayramında dünyanın birçok bölgesinde vekâletle kurban organizasyonu gerçekleştirdi. Yurt içinde Bayburt başta olmak üzere yurt dışında Bangladeş, Arakan mülteci kampları; Lübnan, Filistin (Sabra ve Şatilla) mülteci kampları ve Sudan’da emanetleri sahiplerine teslim etti. Binlerce aileye ulaşan cemiyet kurban etiyle birlikte yetim çocuklara kıyafet, kırtasiye ve çeşitli hediyeler götürdü.

Bangladeş ve Arakan mülteci kamplarındaki kurban organizasyonuna katılan MÜSDER Başkanı Adil Kacır, şunları söyledi: 

"Bizler, ülkemizin en küçük şehrinden, Bayburt’umuzdan üç kıtaya; en uzak diyarlara, ülkelere hayır köprüleri kuruyor ve zenginle fakirin bilişmesini, kaynaşmasını ve paylaşmasını tesis ediyoruz. Bu iyilik kervanını taşıdığımız ülkelerde genellikle güzel karşılanıyor; bazen de farklı zorluklarla muhatap oluyoruz. Elhamdülillah bağışçılarımızın hayır dualarıyla rabbimiz işlerimizi kolaylaştırıyor ve misyonumuzu layıkıyla icra etmeye çalışıyoruz."

"Gittiğimiz bölgelere Anadolu insanının muhabbetini taşıyoruz"

"Kurbanla birlikte gittiğimiz bölgelerde Anadolu insanı onlarca farklı ülke ve kültürle iletişim kuruyor, dostluklar geliştiriyor. Türkiye'ye ait bizi biz yapan değerler dünyanın 4 bir yanına ulaştırılıyor. Her bir MÜS-DER görevlisi ve gönüllüsü Kurbanla birlikte Anadolu’nun selamını, sevgisini, muhabbetini değerlerindeki motifleri farklı coğrafyalara taşımış oluyor. Gönüllülerimize ve bu duyguları yaşatan yardımsever kardeşlerime çok teşekkür ediyoruz. Şehrimizin yüz üç yıllık iyilik çınarı olan cemiyetimiz, her geçen gün daha da büyümeye ve kurumsal kimliğini tamamlayarak daha farklı kesimlere ve coğrafyalara ulaşmaya devam edecektir."

Anahtar Kelimeler:
Adil KacırMÜSDER
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.