MÜS-DER'den mazlumlara şefkat eli

Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti, 2017 Kurban çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

MÜS-DER'den mazlumlara şefkat eli
Bayburt Postası - Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti, 2017 Kurban çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. MÜS-DER, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da; dünyanın birçok noktasına iyilik ve şefkat elini Bayburt’tan taşımaya devam ediyor.

“Kardeşlik inşa ediyoruz"

MÜS-DER Başkanı Adil Kacır vekâletle kurban kesim organizasyonu hakkında şu açıklamayı yaptı.

“Kurban, müminler arasındaki dayanışma ve paylaşma ruhunu artıran bir ibadettir. Kurban, Yüce Allah’a yakınlaşmanın, verdiği nimetlere şükretmenin, O’nun sevgisini bütün sevgilerin üstünde tutmanın ve Allah’ın emirlerine teslim olmanın bir göstergesidir. Bu yüzden kurban, Yüce Allah’a itaat ve teslimiyet duygumuzun artmasına, kemâl noktası olan ilâhî rızaya ulaşmaya ve sosyal hayatımız için de çok önemli olan kardeşlik, paylaşma ve dayanışma ruhunun güçlenmesine vesile olur.


Cemiyet olarak; gönüllü kardeşlerimizle birlikte dünyanın bir çok bölgesinde  büyük bir kardeşlik inşa ediyoruz, hep birlikte “iyilik ve şefkat köprüleri” kurarak yetimlere, öksüzlere, kimsesizlere, muhtaçlara, mağdurlara  ve muhacirlere sevgiyi, umudu ve kardeşliği götürüyoruz, kurban ibadetinin, dünyada kardeşliği ve barışı nasıl inşa ettiğine hep birlikte şahit oluyoruz. Yardım elimizi, hiçbir din, dil, ırk ve renk ayrımı yapmadan tüm mazlum, mağdur, mahrum insanlara uzatıyoruz.  

Sizlerin aracılığıyla kamuoyuna şu çağrımızı yineliyoruz; halkımıza, milletimize tekrar seslenmek istiyorum. Eğer ekonomik gücünüz varsa şehrinizde ve köyünüzde vacip kurbanınızı kesin; komşunuzu, akrabalarınızı, yakınlarınızı ve fakirlerinizi mutlaka davet edin, paylaşın onlarla ama mutlaka gücünüz varsa bir hisse de vekâletle cemiyetimize verin ve bizler 3 kıtada mahrum kalan o mazlum insanlara emanetlerinizi taşıyalım.

Bu çalışmaları yaparken kendi ülkemizi, şehir ve köylerimizi asla unutmayacağız. Kendi ülkemizde misafir olarak bulunan çadır kentlerde ve çadır kentlerin dışında yaşayan Suriyeli kardeşlerimizi, Iraklı kardeşlerimizi mülteci olarak tanımlanan tüm kardeşlerimizi unutmayacağız. 

Hayırsever milletimize şükranlarımızı sunuyoruz. Kurban Bayramı’nın milletimize, alemi İslam’a ve bütün insanlığa huzur getirmesini, barış getirmesini ve İslam coğrafyasıyla kaynaşmamıza, rabbimizle kurbiyyet oluşturmamıza vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz.

MÜS-DER, Kurban ibadetinin bu öneminden yola çıkarak başta ülkemiz olmak üzere Filistin-Gazze, Sudan, Somali, Suriye, Kenya, Etiyopya, Arakan - Mülteci Kampı, Azerbaycan, Afganistan, Balkanlar, Bosna, olmak üzere dünyanın dört bir tarafında siz hayırseverlerin kurbanlarını kimsesizlere, muhtaçlara, mağdurlara ve mazlumlara ulaştırmaktadır.


Kurban Bedelleri
• Asya - Afrika 425 TL
• Türkiye, Suriye, Ortadoğu, Balkanlar 750 TL
• Filistin 950 TL”




Anahtar Kelimeler:
Adil KacırMüs-Der
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.