MÜS-DER'den 'Aydınlık Yeni Türkiye' yürüyüşü

Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti, 15 Temmuz gecesinde yapılan darbe teşebbüsüne karşı Saatkule meydanında “Karanlığa Karşı Aydınlık Yeni Türkiye” temasıyla meşalelerle yürüyüş gerçekleştirdi.

MÜS-DER'den 'Aydınlık Yeni Türkiye' yürüyüşü
Bayburt Postası - Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti, 15 Temmuz gecesinde yapılan darbe teşebbüsüne karşı Saatkule meydanında “Karanlığa Karşı Aydınlık Yeni Türkiye” temasıyla meşalelerle yürüyüş gerçekleştirdi. Saatkule önünde başlayıp Pönserek mevkiine kadar devam eden yürüyüşte, darbeye karşı omuz omuza sloganları attı.
MÜS-DER yönetim kurulu başkanı Adil Kacır darbecileri kınadığı açıklamasında şunları söyledi:

"Türkiye’mize 15 Temmuz 2016 tarihinde TSK bünyesinde kümelenmiş bir grup terör örgütü mensubu tarafından darbe girişimde bulunuldu. Ülkemizin geleceğini karartmak, uluslararası alanda zayıflatmak, karanlık darbe yıllarını geri getirmek isteyenler utanç verici bir kalkışma girişimine maruz bırakıldı. Stk’lar olarak birlik içerisinde, Türkiye’nin prangalarından kurtulması ve ileri demokrasi seviyesine ulaşması için halk karşıtı tüm girişimlerin karşısında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Birliğimize ihanet eden, halkı karşısına alan anti-demokratik güçlerin hayal kırıklığına uğrayacağına inancımız tamdır. Kaldı ki kalkışma girişiminin ardından devletimizin meşru güvenlik güçleri ve halkımız darbecilere meydanlarda gerekli cevabı vermiştir. Millet olarak sağduyulu bir sınav verdik. Gecenin karanlığında yaşanan ve toplumumuzun hafızasında her daim yer edecek bu tarz üzücü olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.