Milli Görüşçüler Mekke'nin Fethi'ni kutladı

Anadolu Gençlik Derneği her yıl 31 Aralık’ta olduğu gibi Mekke’nin Fethi’ni kutladı.

Milli Görüşçüler Mekke'nin Fethi'ni kutladı
Bayburt Postası - Bayburt Kapalı Spor Salonu'ndaki program yoğun ilgi gördü. Dünya ve Türkiye dereceleri bulunan Hafız Musa Coşkun ile Abdulkadir Coşkun ve Hacı Şaban Aygünoğlu tarafından Kuran-ı Kerim  okunmasıyla başlayan programda, Bayburt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Mehter Grubu sahne aldı. Talip Öztürk'ün ilahiler okuduğu gecede, Cıvıltı Eğitim Merkezi öğrencilerinin gösterileri ve Siyer Nebi Yarışmasında derceye girenlere ödüller verildi.



AGD Bayburt Şubesi Başkanı Faris Tütüneken, programda yaptığı konuşmada dünyada zulüm gören müslümanları hatırlattı. Tütüneken, "Miladi takvimle 2018 yılını artık geride bırakıyoruz ancak unutmamamız gereken olaylar var. Suriye’de iç savaş sekizinci yılını bitirmek üzere.  Filistin toprakları 100 yılı aşkındır işgal altında ve o topraklarda 70 yıldır işgalci İsrail. Yemen’de acımasız bir iç savaş devam ediyor, sadece bombalar değil açlık ve salgınlarda binlerce çocuğun ölüm nedeni. Libya’da sular durulmuş değil. Doğu Türkistan Müslümanlarına yönelik baskılar devam ediyor. Nijerya’dan Somali’ye Müslümanların yaşadığı birçok Afrika ülkesinde çatışmalar nedeniyle kırsal alanlar boşalmış, yüz binlerce insan toplama kamplarında yaşıyor. Diğer taraftan 7 milyar 600 milyon insanın yaşadığı bu gezegenimizde her 5 saniyede bir 1 çocuk açlık nedeniyle ölüyor.  Her 4 saniyede 1 bir insan mülteci pozisyonuna düşüyor. Son 5 yıl içerisinde on binlerce insan Akdeniz’i aşmaya çalışırken yaşamını yitirdi. Avrupa’ya ulaşan çocuklardan on binlercesi kayıp, bir o kadarı da haz köleleri olarak kullanılıyor. Her gece 800 milyondan fazla insan aç yatıyor.  Yaklaşık 1 buçuk milyar insan sağlıklı içme suyundan mahrum ve 2 milyar insanın yoksulluk sınırının altında hayatta kalma mücadelesi veriyor" dedi.  



Yılbaşı gecesi eğlenceleri adı altında dünya milletlerine çirkinliklerin dayatıldığını söyleyen Tütüneken, "Emperyalist güçler tüm bunlar olurken hem kendi ülkelerinde hem de sömürdükleri birçok ülkede insanları farklı şekillerde uyutup uyuşturarak kitleleri duyarsızlaştırıyorlar ve hakikati örtbas ediyorlar. Kitlesel göz boyamanın enstrümanlarından biri de hazırlıkları günler öncesinden başlayan yılbaşı gecesi eğlenceleridir. Biz yılbaşı gecesi eğlencesi adı altında tüm dünya halklarına çirkinliklerin ve kötülüklerin dayatılmasına karşı tavır almanın gerekliliğine ve doğruluğuna inanıyoruz. Milli Piyango adı verilen oyunla kitlelerin kumarla buluşturulmasını sağlayan, her türlü kötülüğe giden yolları açan, birçok gencin çeşitli bağımlılıklara yakalanmasına sebep olan, birçok insanda iffet duygusunu zedeleyen her türlü eğlence anlayışını reddediyoruz. Bu gecenin yılbaşı çekilişi gibi değişik organizasyonlarla Milli Eğitim Bakanlığı’na ait okullarda öğretmenler vasıtasıyla körpe dimağlara aşılanmasını ise kabul edilemez buluyoruz" diye konuştu. 



Mekke'nin Fethi'nden de bahseden Tütüneken, konuşmasını şu ifadelelerle tamamladı:

"Bizler Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak 31 Aralık Pazartesi gününü 1 Ocak Salı gününe bağlayan gece 81 şubemizde yaklaşık 600 kadar noktada Mekke’nin Fethi Programı düzenliyoruz. Bilindiği üzere yeryüzünün ilk binası Kâbe’nin bulunduğu şehir olan Mekke İslam Ordularınca 1 Ocak 630 tarihinde fethedilmiştir. Biz bu programları düzenlerken fethin hicri ya da miladi yıldönümünü ya da fethin kronolojisini konuşmadan ziyade fetih ruhunu kuşanmanın derdindeyiz. Ayrıca biz, İstanbul’un Fethini Diyarbakır’a, Diyarbakır’ın Fethini Kudüs’e, Kudüs’ün Fethini Mekke’ye ve Mekke’nin Fethi’ni de vahyin insanlığa olan çağrısına bağlamayan her anlayışın eksik olduğunu düşünüyoruz. Fetih işgal değildir. Fetih bir ırkın diğer ırkı tarumar etmesi değildir, bir bölgenin halkının diğer bölge halkını sömürmesi değildir, insanların inanç ve düşüncülerini zorla değiştirme değildir. Enerji kaynaklarını, yer altı yer üstü zenginliklerin ele geçirmek için savaşanlar, insanları imha etmek için savaşanlar bunu anlayamaz. Biz Bayburt Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak bu coğrafyanın harcının İslam olduğuna,  bu toprakları bize yurt yapan anlayışın fetih ruhu olduğuna inanıyoruz. İnsanımız kültür emperyalizminin yanında değil fetih ruhunun yanında durmaya çağıyoruz."

Programa Saadet Partisi İl Başkanı Osman Nuri Temur, Memur-Sen Bayburt Şubesi Başkanı Fikret Özbey, Eğitim Bir-Sen Başkanı Kenan Turan, Bayburt Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Ötünç, MÜSİAD Başkanı Erdal Şentürk, MÜS-DER Başkanı Adil Kacır ve davetliler katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mehdi 5 yıl önce

mekkenin fethinden ,kısa zaman sonrada,hz.muhammed asm,sahabesi-sancaktar
*Abdülvehhab gazi.r.a.tarafından,kadim şehir Bayburt feth olundu,selat ve selam
olsun.*agd* yi tebrik ederiz.

Avatar
hikmet 5 yıl önce

Anadolu Gençlik Derneğine teşekkür ederiz.Bize bugün nasıl durmamız gerektiğini gösterdi ve öğrettiler,eleştiri yapıp ta Mekke’nin Fethi 11 ocakta şimdi neden 11 gün önce kutladılar diye eleştiriyorlar yazıklar olsun, orada bir duruş var o duruş batıla muhalefet duruşu, eleştiri yapanların duruşu da başörtülülere MİLLİ PİYANGO çekilişi yaptıran duruştur.
Bir sen varsın Anadolu Gençlik iyikide varsın..

Avatar
hakkı 5 yıl önce

Bu memlekete dansöz getirsen izdihamdan kapıdan içeri giremezsin. AGD nin gecesine bak sanki sinek avlıyorlar. Nerde bu bayburtlular. Memleketin geldiği nokta işte bu. Ağlanacak halimize gülüyoruz.

Avatar
Ağaçcı 5 yıl önce

Milli piyangoya neden bu kadar takılırız anlamam bu olay nihayetinde devlet tekelinde yapılıyor oynama kardesim sen oynamazsan zaten kendini kurtariyorsun oynayan da bırak kendini düşünsün görende dini dört dörtlük yaşadığımızı zannedecek her işimiz tam oldu bı kaldı piyangomuz degilmi...