Koplular Fransa'da buluştu

Avrupa Kop Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği bu yıl Fransa'da bir araya geldi.

Koplular Fransa'da buluştu
Bayburt Postası - Avrupa Kop Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği bu yıl Fransa'da bir araya geldi.

2014 yılında kurulan İsviçre ve Almanya'da toplantılar tertip eden dernek bu yıl Fransa'daydı.

Dernek Başkanı Abdullah Akburak amaçlarının yurt dışında Türk kültürünü ve  Bayburt örf ve adetlerini yaşatmak olduğunu ifade etti.

Akburak etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, "Şuan 100 civarında üyemiz var. Üyelerimiz etkinliklere aileleri ile birlikte katılıyorlar. Yurtdışındaki üçüncü kuşak şu an çocuk yaşlarda. Bu çocuklarımızın örf ve adetlerimizi yaşaması açısından toplantıları çok önemli buluyoruz. Toplantılarda kültürel ögelerimizi sergilemeye çalışıyoruz. Özellikle Bayburt yemekleri toplantıların olmazsa olmazı. Önümüzdeki yıllarda Bayburtta bir şölen yapmayı planlıyoruz. Bize her konuda yardimcı olan başta yönetim kurulumuz olmak üzere tüm üyelerimize teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Abdullah Akburak 8 yıl önce

Bayburt postasina cok tesekkür ederiz. Bu guzel piknik etkinligini sayfasina tasidigi icin.