Kızılay Haftası kutlandı

29 Ekim - 4 Kasım günleri arasında kutlanmakta olan Kızılay Haftası kapsamında Bayburt Valiliği’nin himayesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonluğunda Kızılay Bayburt Şubesi ile Kop Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi iş birliği ile çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Kızılay Haftası kutlandı
Bayburt Postası - Bu kapsamda Kop Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde de bir program düzenlendi. Programa katılan Vali Ali Hamza Pehlivan, yaptığı konuşmada hem ülkemizde hem de dünyanın her tarafında insanı ve insanlığı yaşatma adına, kamu yararına çalışan Türk Kızılay’ın her geçen gün kapsamı daha da genişleyen faaliyetlerinin gurur verici olduğunu ifade etti.

Vali Pehlivan, “Hepimiz Türk Kızılay’ı gönüllüsüyüz. Ülkemizde yaşayan bütün vatandaşların adına dünyanın neresinde olursa olsun özellikle sağlık, barınma ve beslenme gibi insanların hayatlarını idame ettirmek için ihtiyaç duydukları yardım hizmetlerini onlara ulaştıran Tük Kızılay’ının düzenli kan bağışçısı olarak şahsen ben de kan vererek Kızılay’ın faaliyetlerine katkı sunmaya çalışıyorum Bu bağlamda İlimizde mütemadiyen yapmakta oldukları kampanyaları destekliyor ve herkesi de katkı sağlamaya davet ediyorum.” dedi.

Gençlere, Türk Kızılay’ına sahip çıkmaları konusunda çağrıda bulunan Vali Pehlivan, “Sağlık Meslek Lisesindeyiz, dolayısıyla sizler de bu kapıdan içeriye girdiğiniz andan itibaren birer sağlık neferisiniz. İnşallah başarılı bir şekilde eğitiminizi tamamlayacaksınız. Hayati önem taşıyan bir alanda vazife göreceksiniz. Bilgi olarak en iyi şekilde donanacaksınız. Sağlık teşkilatlarımız, ülke genelinde Sağlık Bakanlığımız himayesinde illerde İl Sağlık Müdürlüklerimiz bünyesinde sağlık hizmetleri yürütüyor. Türk Kızılay’ı da tamamlayıcı hizmetler ortaya koyuyor. İhtiyaç halinde vatandaşımıza, kan yetiştiriyor. Kan demek biliyorsunuz ki can demek. İnsan hayatı için bu kadar önemli olan hizmetleri sunan Kızılay teşkilatını, en üst düzey yöneticisinden buradaki gönüllü kardeşlerimize kadar tebrik ediyorum, çalışmalarından dolayı insanlık adına teşekkür ediyorum. Siz değerli gençlerimizin ve bütün vatandaşlarımızın katkısıyla kan TEM’ini başta olmak üzere ilgili diğer alanlardaki çalışma ve faaliyetleri inşallah artarak devam edecektir” diye konuştu. 

Kan bağışlamak, can bağışlamak anlamına geldiğini hatırlatan Vali Pehlivan, “Hepinizde inşallah düzenli kan bağışlayıcısı olursunuz. Kan verdiğinizde, en az üç kişinin derdine deva uluyorsunuz. Her kan veren için ülkemizin her hangi bir noktasına bir de adınıza fidan dikiliyor. Sağlığınız müsaade ettiği müddetçe belli aralıklarla kan bağışlayıcısı olun. Kan bağışçısı olmanın mutluluğu tarifsiz, en anlamlı yardımlardan birisi canınızdan bir parçayı, kanınızdan bir miktarı veriyorsunuz.” dedi.

Türk Kızılay’ının vatandaşlarımıza ve dünyadaki bütün insanlara etkin hizmet götürmesi temennisinde bulunan Vali Pehlivan, Türk Kızılay Bayburt Şubesini de çalışmalarından dolayı tebrik etti,organizasyona emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. Slogan yarışmasında dereceye giren öğrencilere plaketlerinin verilmesinin ardından program sona erdi. Okul bünyesinde kan bağış kampanyası ise gün boyu devam etti.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.