İşadamı Rahman Can, destek istedi

İşadamı Rahman Can, Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Genel Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

İşadamı Rahman Can, destek istedi
Bayburt Postası - Türkiye’nin ilk derneği ünvanı ile 1947’den bugüne İstanbul’da hizmet veren Bayburt Kültür ve Yardım Derneği ocak ayında olağanüstü kongreye gidiyor.

Kongrede adaylığını açıklayan ilk isim işadamı Rahman Can oldu. Bahçelievler’de bir tanıtım toplantısı düzenleyen Rahman Can, “Bayburt ve Bayburtlu’ya hizmet etmek üzere Bayburt Kültür ve Yardım Derneği’nin önümüzdeki ay yapılacak olan olağanüstü genel kurulunda birbirinden kıymetli ekip arkadaşlarımla sizlere hizmet etmek üzere hazırız. Sizler teveccüh gösterirseniz, bu şeref bize ömrümüzün sonuna kadar yetecekir” dedi.

Derneğin kurucu başkanı Mahmut Kemal Yenbeğ’den son başkan Faruk Kılıçaslan’a kadar hizmeti olan herkese teşekkür eden Can, “Seçilmemiz halinde durmayacağız, beklemeyeceğiz, gecikmeyeceğiz ve asla ihmal etmeyeceğiz. Bayburt’umuzun her bir ferdiyle kucaklaşacağız. Bünyemizdeki tüm derneklere eşit mesafede durup yapacakları tüm faaliyetlere destek çıkacağız. Hiçbir dünyevi makamı, şöhreti ve maddi çıkarlarımızı Bayburt’a ve Bayburtlu’ya değişmeyeceğiz. 71 yıllık şerefli mücadelemize gölge düşürmeyeceğiz. Bizim için her Bayburtlu birincidir, ön plandadır ve yeri asla doldurulamaz niteliktedir” diye konuştu.

Gençler ve Kadınlar

Rahman Can, seçilmesi halinde gençlere ve kadınlara yönelik çalışmalarının olduğunu kaydettiği konuşmasında, “Son yıllarda sizlerin de farkettiği üzere Bayburtlu gençlerimizi derneklerimizde göremiyoruz. Oysa ki gençler Türkiye’nin ve Bayburt’umuzun geleceğinin teminatıdır. Bizler, genç arkadaşlarımıza güveniyoruz ve onları biran önce biraraya getirmek üzere gençlik kollarının yeniden aktif hale gelmesini istiyoruz. Bizler çocuklarımız ve gençlerimizi dernek çatılarının altına sokmazsak onlar arkadaşlığı dışarıda arayacaklardır. Üzücü olaylarda Bayburtlu kardeşlerimizin adının geçmesini istemiyorsak, onları Bayburt sevdasıyla donatmak zorundayız. Önemli bir konu da Bayburtlu kadınlarımız. Kadın kollarımızla fikir alışverişinde bulunacağız. Kadınlarımız Cumhuriyetin kurulmasında bu yana elbetteki çok yol aldı ama buna rağmen kadınlarımız istenilen yerde ve emeklerinin karşılığını aldığını sanmıyorum. Kadınlarımız derneklerde veya siyasi partilerde çok iş yapmlarına rağmen, kazanılan başarıların bir çoğunun kadınlarımız sayesinde olmasına rağmen yeterince önemsendiklerini düşünmüyorum. Kısmet olur seçilirsek her daim yanlarında olacağımızın sözünü veriyorum“ şeklinde konuştu.

Toplantıya dernek onursal başkanları Suat Müftüoğlu, Av. Hayrettin Altuncu, köy dernek başkanları ve davetliler katıldı.

Öte yandan derneğin 5 yıldır genel başkanlığını sürdüren Faruk Kılıçaslan’ın yeniden aday olmayacağı kongre 20 0cak 2019 Pazar günü gerçekleşecek. 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kemal Şimşek 5 yıl önce

Değerli büyüğüm çok kıymetli abim Rahman Can’a çıktığı bu yolda muaffakiyetler dilerim Rabbim yar ve yardımcısı olsun,Bayburt’umuzu her alanda hak ettiği yere getireceğinden hiç şüphem yok başarılar.

Avatar
Şafak Güngör 5 yıl önce

Derneğe siyaset sokmayın siyasi partilerin arkabahçeleri olmayın, Her daim bayburta hizemet için yanındayız.

Avatar
İbrahim yıldız 5 yıl önce

Rahman can abim bu işi de hakkıyla yerine getirip tüm bayburtlu kardeşlerimizi abilerimizi tüm platformlarda hakkıyla temsil edecektir. Allah yolunu muvaffak eieylesin. Allah yar ve yardımcın olsun.