İmam Hatipliler 40. yıl anısına buluştu

Bayburt İmam-Hatip Mezunları Derneği’nin (BİMDER) organizesiyle geleneksel hale gelecek Bayburt İHL I. Mezunlar ve Ahde Vefa programı gerçekleştirildi.

İmam Hatipliler 40. yıl anısına buluştu
Bayburt Postası - Bayburt İmam-Hatip Mezunları Derneği’nin (BİMDER) organizesiyle geleneksel hale gelecek Bayburt İHL I. Mezunlar ve Ahde Vefa programı gerçekleştirildi.

Bayburt İmam-Hatip Lisesinin açılışının 40. Yılı münasebetiyle Bayburt Üniversitesi Yeni Kampüs Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, hemşerimiz Geyve Kaymakamı İlyas Memiş, İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi, BİMDER Başkanı Murat Öksüzer, ÖNDER Eski Başkanı Hüseyin Korkut, Ak Parti İl Başkanı Hakan Kobal, BİMDER yönetim kurulu üyeleri, Türkiye’nin çeşitli yerlerinde gelen Bayburt İmam-Hatip  Lisesi mezunları ve Bayburt İmam-Hatip Liseleri ve Mezunları Yapma, Yaşatma ve Onarma Derneği Başkanı Hacı Asef Durulmuş ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.


Şingah Camii İmam-Hatibi Hacı Dursun Kelleci’nin Kuran-ı Kerim tilavetinden ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Bayburt İmam-Hatip Lisesinin tanıtım filmi izletildi.

"40 yılda 33. mezunlarını verdi" 

Programın açılış konuşmasını yapan BİMDER Başkanı Murat Öksüzer, Bayburt İmam-Hatip Lisesinin bu yıl 33. mezunlarını verdiğini ifade ederek, “Hizmet erbabı olan mezunlarımızla aynı salonda olmak hem mutluluk hem de gurur kaynağıdır. BİMDER 2014 yılının aralık ayında kuruldu. BİMDER, ilimizde bulunan imam-hatip lisesi ve imam-hatip ortaokullarındaki öğrencilerine hizmet etmeyi gaye edinmiş, mezunlarını bir araya getirmeyi hedeflemiştir. İlkini bu yıl yaptığımız mezunlar buluşmasını her yıl yapmayı hedeflemekteyiz” dedi.


Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun ise Bayburt İmam-Hatip Lisesi Mezunlarının buluşmasının her yıl gerçekleştirileceğini söyledi. İmam-hatiplilerin samimiyeti ve ihlasından bahseden Rektör Coşkun, önemli görevlerde bulunan imam-hatip mezunlarının bu nimetin kadrini bilmeleri gerektiğine dikkat çekti.

Karanlık bir dönemin aydınlık bir döneme kavuşmasında imam-hatip okullarının önemeli olduğundan bahseden Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, bu okulların Kur’an-ı Kerim’i merkezine alarak insan yetiştirmek için bir vesile olmaya devam edeceğini kaydetti.

Bayburt Valisi Yusuf Odabaş ise imam-hatip mensubu bir neslin, bir gençliğin geldiğini belirterek, “Biz imam-hatiplere inançlı gençlik yetiştirdiği için destek veriyoruz. Gençlerimizin Kur’an’a, Peygamber hayatına ve Arapça öğrenmeye ihtiyacından dolayı biz bu nesle ve bu okullara destek veriyoruz. Kur’an’dan ve Peygamber hayatından yoksun yetişen gençlik mutlaka bir takım zararlı akımların, bir takım hastalıkların pençesine düşmekten kendilerini kurtaramıyorlar. Bir süredir önü kesilen, kesilmek istenen bu nesil, Allah’a şükür ki bugün vatandaşımızın istekleri doğrultusunda bu okullara öğrencilerini kaydedebilecek bir altyapıya, bir okul düzeyine gelmiş bulunmaktadır” diye konuştu.

Bayburt İmam-Hatip Liseleri ve Mezunları Yapma, Yaşatma ve Onarma Derneği’nin tanıtım filminden sonra derneğin yönetim kurulunda hayra vesile olanlardan Hacı Asaf Durulmuş, Hacı Recep Temur, H.Emin Develioğlu, Kadir Akkoyunlu, Ahmet Temur, Mustafa Işık, H. Osman Okuyucu, Engin Yazıcoğlu, Hüsamettin Başaran, Erol Köprücü, Bedri Turan, M.Sait Okuyucu, H.Arif Öztürk, H. Kemal Karahmetoğlu, Ahmet Yağmur, Mustafa Mangan, Mehmet Ergül; İmam-Hatip Lisesi müdürlerinden Hayri Kocabey, Mustafa Kır, Suat Şener, Abdurrahman Sevgili, Muti Akkoyunlu ödüllendirildi. Buluşmaya katılanlara ve katılamayıp vekil gönderenlere ödülleri protokol tarafından verilirken vefat edenlerin ve diğer katılamayanların ödüllerinin ise kendilerine ulaştırılacağı kaydedildi.

Programa katılanlar buluşmanın serbest kürsü bölümünde görüşlerini ve düşüncelerini paylaştı. Buluşma hatıra fotoğrafının çektirilmesi, bir araya gelen mezunların görüşmeleri ve ikramın ardından sona erdi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.