"Huzur bozmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz"

Bayburt'taki 24 sivil toplum kuruluşu ortak basın açıklamasıyla, kentte iki grup arasında önceki gün meydana gelen olayları kınadı.

"Huzur bozmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz"
Bayburt Postası - Bayburt'taki 24 sivil toplum kuruluşu ortak basın açıklamasıyla, kentte iki grup arasında önceki gün meydana gelen olayları kınadı.

Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı öncülüğünde bir otelde bir araya gelen 24 sivil toplum kuruluşu temsilcileri yaşanan olaylara tepki gösterdi.

Tüm sivil toplum kuruluşları adına basın bildirisini okuyan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak, Bayburt başta olmak üzere Türkiye'nin birliğini, beraberliğini ve huzurunu bozmak isteyenlere fırsat vermeyeceklerini belirtti.

Yumak, Türkiye'nin 15 Temmuz'da alçak bir darbe girişimine maruz kaldığını anımsattığı basın bildirisinde, "Ülkemizin varlığına yönelen bu mütecaviz kalkışmayı milletimizin birliği, beraberliği ve Türk Silahlı Kuvvetleri ile emniyet teşkilatımızın vatansever evlatlarının kahramanlıkları ile akamete uğratılmıştır. 15 Temmuz gecesi gösterdiği büyük kahramanlıkla yüzlerce yıldır bu topraklar üzerinde hesap yapan ve en son olarak da FETÖ/Paralel Devlet Yapılanması'nı maşa olarak kullanan mihrakların hesaplarını başlarına geçirmiş olan milletimiz şimdi yine aynı şer odağı tarafından bir başka hain tuzağın içerisine çekilmeye çalışılmaktadır." ifadelerini kullandı.

Bu hain kalkışmayı tertip edenlerin uğradıkları başarısızlığın ardında yeni planları devreye sokma arzusunda olduklarının Türk milletince bilindiğine dikkat çeken Yumak, şöyle devam etti:

"Bu menfur girişimden umduğunu bulamayan hainlerin milletimizi Kürt-Türk, Alevi-Sünni gibi etnik ve mezhepsel farklılıklar üzerinden çatışmaya kışkırtacağı ve yeni bir kaos ortamı yaratmaya çalışacağı son derece açıktır. Hal böyle iken, ülkemizin en huzurlu illerinin başında gelen ve ismi bugüne kadar hiçbir terör olayı ile anılmayan ilimizde nereden çıktığı belli olmayan bir şayianın hızla yayılması ve şehrimiz insanının en hassas olduğu bir konuda kışkırtılması sonucu çıkan olaylar bizleri büyük bir üzüntüye sevk etmiştir."

Aslı olmayan bir olayla insanların kışkırtılmasının ve provoke edilmesinin Bayburt halkını ziyadesiyle üzdüğünü vurgulayan Yumak, şunları kaydetti:

"Modern eğitim alanları, sosyal, kültürel ve sportif tesisleri ile dört başı mamur bir halde Hatay'dan Sinop'a, Edirne'den Iğdır'a kadar ülkemizin 7 bölgesinden ve 80 vilayetinden binlerce öğrenci kardeşimize huzur dolu bir ortamda yükseköğrenim imkanı sunmakta olan üniversitemizin adının böyle bir tatsızlıkla anılması son derece üzücü bir durumdur. Diğer taraftan 3.Lig’de mücadele eden Bayburtsporumuzun bugüne kadar Türkiye’nin dört bir yanından rakiplerinin ağırlandığı ilimizde en küçük bir hadise cereyan etmemiş, ilimize gelen bütün spor kulüpleri de şehrimizin kadim kültürünün gereği olarak misafirperverlikle ağırlanmışlar, baş tacı edilmişlerdir. Asparagas bir haberin sosyal medya ortamında bir anda yayılması ile cereyan eden bu tatsız hadise, şehrimizin ve bu şehirde yaşayan insanların asla hak etmediği son derece talihsiz ve yüz kızartıcı bir olay olmuştur."

Yumak, olayların yatıştırılmasında polisiyle, askerleriyle bütün güvenlik güçlerinin birbirleriyle son derece büyük bir uyumla hareket ettiklerini, toplum psikolojisine uygun davranışları ve soğukkanlılıkları ile bu talihsiz olayın daha da büyümeden sonlandırılmasında çok önemli rol oynadıklarını sözlerine ekledi.

Teşekkür 

Yumak, olayın sükunete erdirilmesinde emek sarfedenlere teşekkür ettiği konuşmasını şöyle tamamladı:  
 
"Yaşanan bu üzücü olayın hiç bir vatandaşımızın ve güvenlik görevlimizin tırnağına dahi zarar gelmeden atlatılmasında en büyük katkının sahibi olan ve topluluktaki son ferdin olay yerinden ayrılanmasına kadar büyük bir gayretle çaba gösterip ilimizde yeniden sükûneti ve suhuleti tesis eden Valimiz Sayın İsmail Ustaoğlu başta olmak üzere, öfkeli kalabalığı sağduyuya davet ederek bu talihsiz olayın daha vahim sonuçlar doğurmadan sonlandırılmasına büyük katkı sağlayan Milletvekilimiz Sayın Şahap Kavcıoğlu’na, Belediye Başkanımız Sayın Mete Memiş’e, İl Garnizon Komutanımız Jandarma Albay Sayın İbrahim Ayhan Vural’a, Cumhuriyet Başsavcımız Sayın Hasan Uğurlu’ya, Emniyet Müdürümüz Sayın İsa Bülent Kaya’ya, Bayburt Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Selçuk Coşkun’a, Ak Parti İl Başkanı Sayın Hakan Kobal’a ve MHP İl Başkanı Sayın Bekir Kasap’a teşekkürlerimizi sunuyoruz. Olayların yatıştırılmasında askeriyle, polisiyle güvenlik güçlerimiz birbirleriyle son derece büyük bir uyumla hareket etmişler,  toplum psikolojisine uygun davranışları ve soğukkanlılıkları ile bu talihsiz olayın daha da büyümeden sonlandırılmasında çok önemli rol oynamışlardır."

Öte yandan bildireye imza atan 24 STK şöyle:

BAYBURT TİCARET VE SANAYİ ODASI, KIZILAY BAYBURT TEMSİLCİLİĞİ, DİN GÖREVLİLERİ DERNEĞİ, VEREM SAVAŞ DERNEĞİ, BAYBURT BİLİM EĞİTİM KÜLTÜR DERNEĞİ, BAYBURT TARİH KÜLTÜR VE EDEBİYAT DERNEĞİ, BAYBURT GAZETECİLER CEMİYETİ, BAYBURT ŞEHİT AİLELERİ DERNEĞİ, İLİM YAYMA CEMİYETİ BAYBURT TEMSİLCİLİĞİ, BEYAZ AY DERNEĞİ, BAYBURT ŞAİRLER AŞIKLAR VE OZANLAR DERNEĞİ, MÜSLÜMAN DİLENDİRMEZLER DERNEĞİ, İHH BAYBURT TEMSİLCİLİĞİ, BAYBURT ESNAF SANATKARLAR ODALAR BİRLİĞİ, TÜRK HAVA KURUMU BAYBURT TEMSİLCİLİĞİ, 21 ŞUBAT KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ, BAYBURT ZİRAAT ODASI, ENSAR VAKFI BAYBURT TEMSİLCİLİĞİ, MEMUR-SEN BAYBURT TEMSİLCİLİĞİ, BAKSI KÜLTÜR VE SANAT VAKFI, EĞİTİM-SEN BAYBURT TEMSİLCİLİĞİ, TÜRK OCAKLARI BAYBURT TEMSİLCİLİĞİ, BAYBURT ÇEVRE KORUMA DERNEĞİ





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
tito 8 yıl önce

keşke bu zevat o gün orada bulunup kolluk kuvvetlerine yardımcı olsalardı, olup bittikten sonra rahat ortamlarda açıklamalarda bulunmak işin en kolay yanı.bu zevatın içinde o kalabalığa söz geçirebilecek bir tane erdemli ağabey varmı?

Avatar
Ramis 8 yıl önce

Bu zat herhalde kendine yakın stk ları çağırmış olmalı..
Diğer stk ların pek önemi yok galiba.....

Avatar
BAYBURTLULAR PLATFORMU-İST. 8 yıl önce

bayburtumuzun o kadar sorunları varki.!,her ay btso bşk sn yumak,bütün S.T.K İLE
BİR ARAYA GELMELİDİR,PROJE ÜRETMELİDİRLER.!!!
PRATİK ÖRNEK:BAYBURTUN KALKINMASI ADINA 3 İLÇE"SALYAZI-PAZARYOLU
OTLUKBELİ,ANKARA(TORBA YASASI İLE)BAYBURTA BAĞLANMALIDIR.!!!
BU ÜÇ İLÇE 1923 TE BAYBURTA BAĞLI İDİ.!!,
ÖNEMİNE BİNAEN:BU ÜÇ İLÇE BAYBURTA 40-50KM,İLLERİNE İSE,140-150 KM
DİR.SN YUMAK BEY,AŞK İLE ÇALIŞIRSA(SİYASİ İL BAŞKANLARI DAHİL)
*BAYBURT İÇİN*MİLAT*OLUR..en derin saygılar ile.İSTANBUL/TÜRKİYE...