'Halep’e Yol Açın' Bayburt konvoyu hareket etti

Türkiye’nin dört bir yanından Cilvegözü Sınır Kapısı'na doğru yola çıkan konvoyuna katılmak için 8 araç ve 30 kişilik grup Bayburt’tan hareket etti.

'Halep’e Yol Açın' Bayburt konvoyu hareket etti
Bayburt Postası - Türkiye’nin dört bir yanından Cilvegözü Sınır Kapısı'na doğru yola çıkan konvoyuna katılmak için 8 araç ve 30 kişilik grup Bayburt’tan hareket etti. 

Bayburt İHH Başkanı İlhami Polat, Bayburt konvoyu hareket etmeden önce açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Suriye’de Halep’te yükselen seslerin, feryadı figanlara, o insanlara, o kardeşlerimize merhem olmak adına Avrupa’dan başlatılıp İstanbul’da Kazlı çeşmede ayın 14’ünde startı verilen Halep’e yol açın adlı konvoyumuz hareket etmiştir. Bizler 81 il olarak ve Bayburt’tan gönül veren insanlar olarak bu kervana katılmak istiyoruz biraz sonra hareket edeceğiz ve Türkiye ye şu mesajı vereceğiz ya Rabbi elimizden başka bir şey gelmiyor sorumlu insanlarının bu meseleyi bir an önce çözmelerini istiyoruz. Akan kan dursun zulme son verelim diye feryat edeceğiz İnşallah yetkililer çözmesi gereken bütün devletler uluslararası devletler kamuoyu duyar sesimizi ve bu akan kanı durdururlar."


"Battaniye ve erzak götüreceğiz"

"Bu düşünce ile bizde destek amaçlı Bayburt’tan 8 araçla 30 kişilik lokal bir grupla Bayburt’un gönlünün ruhunu orda temsil etmek adına Halep’e gidiyoruz. Halep sınırına gidiyoruz, Cilvegözü Sınır Kapısı'nda olacağız. Nasip olursa orda Cenap-ı Allah’a dua etmek suretiyle bu zulme son verilmesini isteyeceğiz. Bu amaçla araçlarımızda götürebildiğimiz kadarıyla battaniye ve erzak götüreceğiz. Bunun dışında dönüşümüzde Bayburt’tan şuana kadar 5 tır gıda maddesi un hazırladık, onları da nasip olursa en kısa zamanda ordaki kardeşlerimize ulaştırmak süratiyle onların yaralarına merhem olacağız. Niye Halep? Çünkü Çanakkale'de en fazla şehidi olan bizim Osmanlı dönemindeki birinci ilimizdi. 6 bin tane şehidi olan Halep için biz yollardayız."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.