'Güvenlik İş' bir kurumla daha toplu sözleşme imzalıyor

Güvenlik İş Sendikası Bayburt İl Başkanı Ali Sayıner, Bayburt’ta 5 kurumla toplu iş sözleşmesi gerçekleştirdiklerini belirtti.

'Güvenlik İş' bir kurumla daha toplu sözleşme imzalıyor
Bayburt Postası - Güvenlik İş Sendikası Bayburt İl Başkanı Ali Sayıner, Bayburt’ta 5 kurumla toplu iş sözleşmesi gerçekleştirdiklerini, Bayburt Üniversitesi ile de toplu sözleşmenin karara bağlandığını belirterek, “2011 yılında yedi kişi ile başlayan bu onurlu mücadelemizde bugün 30 bin üye sayısına ulaşarak tüm özel güvenliklerin işte bu benim sendikam dediği bir yapıya ulaşmıştır“ dedi.

Sendika merkezinde yapılan toplantıda üyelerine yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Sayıner, Bayburt’ta toplu iş sözleşmesi yapılan kurumları ve toplu iş sözleşmleri ile birlikte üyelerin kazandıkları hakları açıkladı. Sayıner’in açıklması şöyle:

“Türk-İş Konfederasyonu Güvenlik-İş Sendikası olarak özel güvenlik görevlilerinin hak ettiği konuma gelmesi ve saygınlığının tüm alanlarda kabul göreceği günler için vardır. 2011 yılında yedi kişi ile başlayan bu onurlu mücadelemizde bugün 30 bin üye sayısına ulaşarak tüm özel güvenliklerin işte bu benim sendikam dediği bir yapıya ulaşmıştır” dedi. İl genelinde yüzde 90 oranında hemen hemen tüm kurumlarda yetkili sendika olarak çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan üyelerimiz ile Bayburt’ta daha güzel günler yaşayacağız.

Çalışmalarımızın karşılığını almaya başladık. Şuana kadar 5 kurumda üyelerimiz adına toplu iş sözleşmesi imzaladık.İlimizde toplu iş sözleşmelerimizin ilk ödemesi Sağlık İl Müdürlüğü’ne yapılmıştır. Ardından K.Y.K Yurt Müdürlüğü, D.S.İ., Hastane, Gençlik Spor il Müdürlüğü ve son olarak ilimizin en büyük ve çok güvenlik çalışanının olduğu kurum olan Bayburt Üniversitesi’nde üyelerimiz adına Toplu İş Sözleşme Görüşmeleri Yüksek Hakem Kurulunca karara bağlanmış bunun netice olarak…

FAZLA ÇALIŞMA ÜCRETİ %60
EVLENME YARDIMI 140 TL
ÇOCUK YARDIMI 25 TL (HER AY)
SİLAH TAZMİNATI GÜNLÜK 2 TL
ASKERLİK YARDIMI 300 TL
BAYRAM ÖDENEĞİ 75 TL
YAKACAK YARDIMI AYLIK 30 TL

ÖĞRENİM YARDIMI:
İLKOKUL İÇİN 100 TL
ORTAOKUL İÇİN110 TL
LİSE VE DENGİ OKULLAR İÇİN 120 TL
YÜKSEKOKULLAR VE ÜNİVERSİTE İÇİN 
(OKULUN NORMAL EĞİTİM SÜRESİ ARTI 1 YIL SÜRE İLE SINIRLI OLMAK ÜZERE) 140 TL

ÖLÜM YARDIMI:
İŞÇİLERİN İŞ KAZASI SONUCU ÖLÜMLERİ HALİNDE 1200 TL
İŞÇİLERİN NORMAL ÖLÜMLERİ HALİNDE 800 TL
İŞÇİNİN ANA, BABA, EŞ VE ÇOCUKLARININ ÖLÜMÜ HALİNDE 300 TL

TABİİ AFET YARDIMI:
İŞÇİLERİN YANGIN, DEPREM, SEL VE BENZERİ AFETLERDEN ZARAR GÖRMELERİ HALİNDE 1000 TL'YE KADAR 

Bu ve bunun gibi önemli farkları imzaladığımız toplu iş sözleşmeleri ile Üyelerimize kazandırdık.

Bizlere ve üyelerimize bu sevinci yaşatan devletimize, sendikamızın tüm yöneticilerine bu ödemede emeği geçen kurum yöneticilerimize temsilci ve üyelerimize teşekkür ederim.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.