Gurbette bir başka Bayburt durağı

Bayburt kültürünü yaşatmak ve tanıtmak gibi önemli görevler üstlenen Bayburt dernekleri yaptıkları etkinliklerle gurbette sılayı yaşatıyor.

Gurbette bir başka Bayburt durağı
Bayburt Postası - Bayburt kültürünü yaşatmak ve tanıtmak gibi önemli görevler üstlenen Bayburt dernekleri yaptıkları etkinliklerle gurbette sılayı yaşatıyor. 


Aliağa Bayburtlular Derneği de gurbette Bayburt'un tanıtımını yapan önemli merkezlerden biri. Ayda bir kez özel buluşmalara evsahipliği yapan Aliağa Bayburtlular Derneği Bayburt mutfağını da yaşattığı toplantılarında ilçedeki bürokratları ağırlıyor. 

Bugüne kadar yapılan toplantılarda Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Bayburtlu Osman Bağlar, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Dur, Emniyet Müdürü Hasan Tuğan,Jandarma Komutanı Volkan Gürler, Aliağa Belediye Meclis Üyesi Bayburtlu Rahmi Keskinoğlu, Aliağa AK Parti İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, eğitimci Mehmet Yavuz ve ilçenin ekonomisine önemli katkıları olan isimler ağırlandı. 

Bayburt kültürünün kısa sunumlarla tanıtımlarının yapıldığı toplantılara Bayburt mutfağı da taşınıyor. Misafirlere; Kavut Çorbası, Lor Dolması, Yalancı Dolma, Kesme Çorba, Tel Helvası, Yaprak Mantı, Doldurma Mantı, Bayburt Tava, Un Helvası, Bayburt Ketesi gibi lezzetler ikram ediliyor.

Aliağa Bayburtlular Derneği Başkanı Abdulkerim Kaçmaz, dernek olarak ayda bir kez gerçekleşen buluşmalarla  Bayburt kültürünü yaşatmaya çalıştıklarını belirterek, dernek yöneticilerine ve Bayburtlulara teşekkür etti. 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Emre 8 yıl önce

Aliağa daki hemşehrilerimi bu birlik ve beraberliklerinden dolayı tebrik ediyorum.