Güneydoğu'dan Bayburt'a 'Kardeşlik Köprüsü'

Karadeniz Bölgesi ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi arasında gerçekleşen Kardeşlik Köprüsü programı kapsamında Bayburt’a bir grup geldi.

Güneydoğu'dan Bayburt'a 'Kardeşlik Köprüsü'
Bayburt Postası - 100 kişilik grupta din görevlileri ve medrese alimleri yer aldı. Anadolu Gençlik Derneği Bayburt Şubesi’nin davetiyle Bayburt’a gelen heyet Bayburt Kalesi, Şehit Osman Türbesi, Bayburt Ulu Cami, Aydıntepe Yeraltı Şehri’ni gezdi.

Bayburt Belediyesi, Güneydoğu’dan gelen heyete akşam yemeği verdi. İmarettepe Sosyal Tesisleri’ndegerçekleşen yemeğe Vali Yardımcısı Tamer Kılıç, Belediye Başkan Yardımcısı Nesumiddin Selçuk, Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Nesrullah Hacımüftüoğlu, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Güven, Din Görevlileri Birliği Derneği Genel Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım, Medrese Alimleri Vakfı Başkanı Tayyip Elçi, Bayburt Saadet Partisi İl Başkanı Osman Nuri Temur, Anadolu Gençlik Derneği Şube Başkanı Faris Tütüneken, STK temsilcileri ve işadamları katıldı. 

AGD Şube Başkanı Faris Tütüneken yaptığı konuşmada, “Bayburt’umuzda sizi ağırlamaktan şeref duyuyoruz. Bu organizasyonu düzenleyen kuruluşlara çok teşekkür ediyorum. Kardeşliğimizi pekiştirdiler. İlimizi ziyaret ederek bizi şereflendirdiler. Bugün burada olan misafirlerimizi medreseleri Güneydoğu’da ihya ederek, terörü önlemeye çalışıyorlar. Böylece bu medreseler çok büyük bir gençlik kitlesini batıl yola gitmekten hak yola yönlendiriyorlar. Bunun için müteşekkiriz. Anadolu Gençlik Derneği de milli manevi değerlere bağlı bir gençlik yetiştirmek için çalışmaktadır. Bu bakımdan medreselerle gaye birliğimiz vardır. Allah birlikteliğimizi bozmasın” dedi. 

Daha sonra Din Görevlileri Birliği Genel Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım da bir konuşma yaptı. Yıldırım, “İki yıl önce başlattığımız kardeşlik köprüsü programlarımızın çok şükür dördüncüsünü yapıyoruz. Daha çok programlar yapmayı Rabbim nasip etsin. Bu programlarla biz dört şeyi amaçlıyoruz. Türkiye’nin gündeminde olan terör haberleri yerine Türk-Kürt kardeşliğini esas alan haberlerinin oluşmasını sağlamak. Bölgeler arasında hafızlık ve Arapça öğrenimi bakımından talebe akışını hızlandırmak. Karadeniz’in tarihi ve turistik yerlerini Doğu ve Güneydoğulu manevi önderlere tanıtarak kardeşliği pekiştirmek ve ülkemizin iç barışının tesis edilmesine yardımcı olmak. Biz istiyoruz ki bu çalışmaları bütün sivil toplum örgütleri ülkemizin çeşitli bölgeleri arasında farklı şekillerde yapsınlar. Dargınlığın yerini kardeşlik, gerginliğin yerini kucaklaşma alsın. İslam kardeşliğinin pratiğini yaşayarak tadına varalım. Bu kardeşlik köprüsü çalışmalarına destek veren bütün idarecilerimize teşekkür ediyorum. Allah yardımcınız olsun” diye konuştu. 
Peşinden misafirler adına söz alan Medrese Alimleri Vakfı Başkanı Tayyip Elçi ise, “Son dönemlerde zedelenen Türk-Kürt kardeşliğini pekiştirmek için bu çalışmalar büyük bir iştiyakla yapıyoruz. ‘Asrı Saadet’te farklı ırklardan ve farkı kabilelerden teşekkül eden İslam toplumu nasıl İslam ortak paydasında bir araya gelip büyük başarılara imza atmışsa, biz de aynı yolu takip ederek çeşitli ırk ve mezhepler olarak İslam ortak paydasında bir araya gelip hem ülkemizi hem de İslam alemini bulunduğu bu bunalımlardan kurtarabiliriz” şeklinde konuştu.

Belediye Başkan Yardımcısı Nesümiddin Selçuk da “Alimlerimizi ve hocalarımızı Bayburt’ta görmekten ve misafir etmekten çok mutluyum. İslam düşmanları ülkemiz hakkında çeşitli oyular oynamaktadır. Bu oyunları ancak bölgeler arası kardeşliğimiz tesis ederek ve birliğimizi sağlayarak bozabiliriz. Bu organizasyonu yapan bütün kuruluşlara teşekkür ediyorum. Böyle çalışmalar için her türlü desteğe hazırız” dedi.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
arif hikmet 6 yıl önce

Hala mı "Türk-Kürt " ifadesi kullanıyorsunuz. Şu memlekette bıktık artık "Türk -Kürt" ifade edilmesini. Tek millet (Türk milleti)! Biz bu milletin Diyarbakırlı , Hakkarili, Bayburtlu, Vanlı , Erzurumlu, Balıkesirli fertleriyiz. Niye ihtiyaç duyuyorsun "Türk-Kürt" şeklinde etnik kökenli ifade etmeyi? .Bu vatandaşlarımızı da şartlandırıyorsunuz.

Avatar
ÖMER ALİ ERKUT 6 yıl önce

ALLAH RAZI OLSUN BU FAALİYETLERİ YAPANLARDAN..TÜM STKLAR DOĞUYLA DAHA ÇOK İRTİBAT KURMALI ÖZELLİKLE GENÇLERE YÖNELİK PROJELER YAPILMALI,İSLAM KARDEŞLİĞİNİN UYGULAMALARI HAYATA GEÇİRİLMELİDİR...

Avatar
HAhmet 6 yıl önce

Takvada üstün olanların mükâfatlandıracağı o günde karlı çıkacak olanların etkinliğini görmekteyiz, Emeği geçenlerden ve haberini yaparak tüm dünyaya Bayburtumuz bu yüzünü duyuranlardan Allah Razı Olsun.