Elektrik mühendislerinin sorunları konuşuldu

Elektrik Mühendisleri Odası Bayburt İl Temsilciliği’nce Trabzon Şube Yönetiminin de katılımıyla Bayburt’ta elektrik, elektronik mühendislerinin yaşadığı sorunların konuşulduğu bir toplantı düzenlendi.

Elektrik mühendislerinin sorunları konuşuldu
Bayburt Postası - Karadeniz Teknik Üniversitesi  Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Altaş'ın katılımı ile Bayburt için ve Bayburt'ta görev yapan elektrik-Elektronik Mühendisleri için yapılabileceklerin değerlendirildiği toplantıya çok sayıda mühendis ilgi gösterdi. 

Toplantıda konuşan Prof. Dr. İsmail Hakkı Altaş, odasının Trabzon şubesinde önümüzdeki ay seçim sürecine girileceğini ve mevcut yönetimin kendisini başkan olarak görmeyi arzu ettiklerini kaydetti. 

Bu kapsamda ziyaretler gerçekleştirdiğini ve temsilciliklerdeki toplantılara katıldığını dile getiren Aktaş,

“Şunu söylemem lazım ki, gittiğimiz yerlerde de gördüm ki, bu ziyaretleri sadece seçim zamanlarında değil sık sık yapmamız lazım. Bunu sürdürmek için de elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Elektrik mühendisleri gelişen süreç içerisinde bir çok hakkını kaybetti. Mühendislerimiz zor durumda.” dedi.  

Elektrik mühendisliği bölümünden mezun olduktan hemen sonra odaya üye olduğunu ifade eden Aktaş, “Ben öğretim üyesiyim. Öğrencilerim var ve onları mezun ederken  bir odaları olduğunu ve bu oda kapsamında da çalışmalar yapabileceklerini onlara söyleyebilir durumda olmalıyım. Eğer kendim bu odaya üye olmazsam nasıl bunu dile getirebilirim." dedi.

“Meslek odası üyelerinin sorunlarını çözmek için var!”

Meslek odasının üyelerin sorunlarını çözmekten çok olaylara ideolojik yaklaştıklarını vurgulayan Aktaş, şunları kaydetti:

“Bizim meslek odalarımız üyelerinin sorunlarını çözmek için onların iş sahalarını genişletmek için işlerinde yaşadıkları sorunları dile getirmek bunlarla mücadele etmekten çok ideolojik olarak olaylara yaklaşıyorlar hükümetlerin görüşü ne olursa olsun hepsiyle çakışıyorlar. Zıtlaşıyorlar ve bu zıtlaşma sonucunda olan mühendislere oluyor. Diyalog yerine zıtlaşmayı seçiyorlar. Biz diyoruz ki bu yönetimde olaylara biz pozitif bakacağız. Yeri geldiğinde yanlış olanı eleştireceğiz. Eleştirirken alternatif çözüm de sunacağız. Yapılan işlerin doğru olanını dile getireceğiz. Yanlış olanları yönlendirici sıfatımızı kullanarak düzeltmeye çalışacağız. Sürekli olarak bir diyalog halinde hareket edeceğiz.” 

Elketrik Mühendisleri Odası Bayburt temsilcisi İsmail Kelleci ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek Bayburt’ta meslektaşlarına faydalı olacak toplantıları düzenlemeyi sürdüreceklerini söyledi. Kelleci ziyaretinden ötürü Prof. Dr. Aktaş’a teşekkür etti. 

Toplantıya Prof. Dr. İsmail Hakkı Altaş’ın yanı sıra  İsmail Kelleci Eyüp Görgülü, H. İbrahim Okumuş, Serkan Sekmenli, Kadir Şişman, Zafer Ozulu, Adem Yardım, Cihat Güzen, Mikail Budak, Özer Öztürk, Emre Akyüz, Ali Akpınar, Salim Arslan, Yılmaz Adıbeş katıldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.