Çoruh Nehri Platformu Uzman Heyeti incelemelerde bulundu

Bayburt Çoruh Nehri Platformu uzman heyeti Çoruh Nehri’ndeki ıslah çalışmalarını yerinde takip etti.

Çoruh Nehri Platformu Uzman Heyeti incelemelerde bulundu
Bayburt Postası - Prof. Dr. Tahir Atıcı, Prof. Dr. Cenap Sancar, Prof. Dr. Mehmet Kocabaş, Prof. Dr. Şükrü Nişancı, Prof. Dr. Ergin Hamzaoğlu, Prof. Dr. Hasan Yılmaz, Doç. Dr. Oğuz Kurtoğlu, Doç. Dr. Arzu Fırat Ersoy, Dr. Öğretim Üyesi Tarkan Yorulmaz, Mimar Asuman Uz, Tasarımcı-yazar Ahmet Çağıldak’tan oluşan heyet Çoruh Nehri’nde inceleme yaptı. Yeni Şehir Parkı’ndan incelemelere başlayan heyetin son durağı Kaleardı Köprüsü oldu.

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından ıslah projesi yapılan alanda ve sonrasında çalışma yapılması planlanan bölümde incelemeler yapan heyet daha sonra Bayburt Konaklama’da bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda uzman heyeti incelemeler sırasında gördükleri sorunları dile getirdiler.



DSİ tarafından ıslah çalışması yapılan bölüm için olumlu bir görüş sunmayan uzman heyeti, yeni ıslah projesi düşünülen alan için ise görüşlerini ortaya koydular.

Proje Koordinatörü Prof. Dr. Rıfat Yıldız, oldukça yararlı bir faaliyete imza attıklarını belirterek, heyetin yapacağı gözlem, analiz ve değerlendirme sonuçlarının raporlaştırılacağını ve bu raporların kamuoyuna açıklanacağını ve ilgili kurumlara önerilerin sunulacağını kaydetti.

Bayburt Çoruh Nehri Platformu

Öte yandan, Bayburt Çoruh Nehri Platformu; Bayburt Bilgi Paylaşım ve Proje Üretim Derneği, Bayburt Bilim Eğitim ve Kültür Derneği, Bayburt Tarih-Kültür ve Edebiyat Derneği, Bayburtlu Kadınlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Eczacılar Odası Bayburt Temsilciliği, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti, Kenan Yavuz Etnoğrafya Müzesi Vakfı’nın bir araya gelmesi ile kurulmuştu.

Çoruh Nehri ile ilgili yapılacak her türlü çalışmada öneriler getirmeyi planlayan platform, Bayburt’taki ilk buluşmasında ilk etkinliğini de yapmış oldu. İlk etkinliğin tüm masrafları platform üyesi dernekler tarafından karşılandı.  


Anahtar Kelimeler:
Çoruh Nehri Platformu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
muhterem 4 yıl önce

iktidar,ve,muhalefet,partileri,ve,stk,neden,yok,diğer,şehirlere,bakınız,,ilham,alınız...
*demiryolu,ise,büyük,medeniyettir.lütfen..

Avatar
Hasan 4 yıl önce

Hadi şu memleketimize hep birlikte sahip çıkalım

Avatar
Murat Çelik 4 yıl önce

Saat kulesinden başlayıp Erzurum köprüsüne kadar çoruhun sağındaki ve solundaki ucube binaları temizleyebiliyormusunuz?

Avatar
GÜRSEL KARAPINAR 4 yıl önce

Çoruh Platformunun çalışmalarına başarılar diliyorum..Çok çabuk olmamız lazım kenti Çoruh'tan ayrı düşünemeyiz,kente mahalleler ve çarşı içinde çirkin yapılaşma mantar gibi çoğalıyor..Yasayla veya SİT alanı ilan ederek DUR demeliyiz...Yapabilirsek yasalar cevaz veriyor...Belediye başkanını elinide güçlendirmiş oluruz....Belediyemiz da gayret göstermelidir...

Avatar
Çoruhi 4 yıl önce

İlk toplantı için bence biraz erken olmuş...

Avatar
Reşat 4 yıl önce

İnşAllah kısa zamanda güzel bir çalışma yapılırsa köprüler dahil Bayburt'un güzelliği ona katlar

Avatar
Reşat 4 yıl önce

Her iki yanda yürüyüş yolları insanların suya dokunacağı şekilde ve yarımay şeklinde yüzme havuzları

Avatar
Bayburtlu Salih 4 yıl önce

Bu platformu kuran kıyketli sivil toplum kuruluşlarımızı ve bu bağlamda Çoruh nehri ile ilgili çalışmaya katılan akademik ve yazarlarımıza ideolojik olmayan realist bir yaklaşım ile katkı sunacaklarına eminim, bu nedenle sunulan gerçekçi ve bilimsel katkıların ihmal edilmeden hayata geçirilmesini ve Bayburt için hayati proje olan TREN yolunun Bayburt tan geçmesi, fabrikalar kurulması, ihracatın gelişmesi, Bayburt Çaykara arası karayolu tünelinin açılması turizmin canlanması ve Çoruh nehrinin porsuk çayına d önmesinin önlenerek, paraların geri dönüşümü olmayacak şekilde suyun dibine gömülmemesi, Çoruh nehrinin Cumhuriyet caddesi ve Ozulu caddesinden ,Erzurum köprüsüne kadar iki tarafın ayrı ayrı gidiş ve geliş olarak düzenlenmesi, Çoruh kenarındaki binaların yıkılması ve buradaki esnafların magdur olamaması için kamulaştırma paralarının içeride kalması için yeni otantik iş yerleri yapılmalı, Üniversitemiz uluslar arası vizyonel bir duruma getirilmeli