Büyük Bayburt sofrası İstanbul’da kuruldu

Bayburt Kültür ve Yardım Derneği tarafından İstanbul’da düzenlenen iftar programı, Türkiye genelinde ‘büyük umutlar beslenen’ ve ‘gurur kaynağı olan’ Bayburtluları bir araya getirdi. İşte o buluşmadan detaylar...

Büyük Bayburt sofrası İstanbul’da kuruldu
Bayburt Postası - Bayburt Kültür ve Yardım Derneği tarafından İstanbul’da düzenlenen iftar programı, Türkiye genelinde ‘büyük umutlar beslenen’ ve ‘gurur kaynağı olan’ Bayburtluları bir araya getirdi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bayburt Milletvekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Tunceli Valisi Osman Kaymak’ı bir araya getiren iftar programına Bayburt’un yeni Valisi İsmail Ustaoğlu, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Hazar Strateji Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Yavuz, Bayburt AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak, dernek eski başkanları, dernek şube başkanları ve yönetimleri, köy dernekleri ve Bayburtlular katıldı. 



Kılıçaslan: “69. Kuruluş yıldönümümüze hazırlanıyoruz”

Gecenin ev sahibi olarak davetlilere hoş geldin konuşması yapan Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Genel Başkanı Faruk Kılıçaslan, 1947 yılında kurulan ve Türkiye’nin ilk hemşeri derneklerinden olan Bayburt Kültür ve Yardım Derneği’nin 2016 yılında kutlayacağı 69. Kuruluş yıldönümü etkinlikleri hakkında bilgi verdi. 

Bayburt’un plaka numarasına denk düşen 69. Kuruluş yıldönümü kutlamalarının renkli geçeceği müjdesini veren Kılıçaslan, katılımcıları önümüzdeki günlerde Bayburt’ta başlayacak olan Dede Korkut Kültür ve Sanat Şenlikleri’ne davet etti. 

Kenan Yavuz önderliğinde, 1913-1918 yılları arasında Bayburt’ta yaşanan olayların beyaz perdeye yansıtılacağı ‘Vefa’ isimli uzun metrajlı film projesine değinen Kılıçaslan, Temmuz ayında çekimleri başlayacak projeye tüm Bayburtlulardan destek talebinde bulundu. 

Kavcıoğlu, ikametgah taşıma çalışmasına değindi

Geçtiğimiz günlerde Bayburt’un yeniden vekil sayısının 1’e düşmesini hatırlatan ve önceki yıllarda gerçekleşen ikametgah taşıma çalışmasına değinen Bayburt Milletvekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu, Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Festivali’nin yaklaştığını ifade ederek “Ramazan’da yaşadığımız bu güzel atmosferin, bayramdan sonra da devam etmesini diliyorum” dedi.

Memiş: “Diğer illerde neye imreniyorsak Bayburt’a kazandırıyoruz!”

Gecede konuşan Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş ise altyapı çalışmalarının yüzde 99 oranında bitirildiğini, 8. ayda (Ağustos) ise üst yapı çalışmalarının başlayacağını söyledi. Başkan Memiş, konuşmasında; “diğer illerde neyi görüp imreniyorsak, bugün hepsini Bayburt’a kazandırıyoruz. Bayburt’a yatırım olarak ne gerekiyor ise yapılmaktadır” dedi. 

Kaymak: “Dualarınız ile hainleri tek tek temizliyoruz”

İstanbul’da görev yaptığı dönemden alışık olduğu İstanbul buluşmalarını özlediğini dile getiren Tunceli Valisi Osman Kaymak, ülkemizin törer örgütü PKK ile verdiği mücadeleye değindi. Tunceli’de hainlerle mücadele ettiklerini söyleyen Vali Kaymak, ‘merak etmeyin hemşeriniz orada, dualarınızın da verdiği güç ile hainleri tek tek temizliyoruz’ dedi. 

Gecenin en çok alkış alan konuşmasını yapan Vali Kaymak, “Türkiye’yi bölmek isteyenler, dün olduğu bugünde emellerine ulaşamayacaklar. Devletin valisi, askeri, polisi, gece gündüz görevinin başında ve vatan nöbetindedir.” Dedi. 

Ustaoğlu: “Huzur ve güven şehrine hizmet etmek büyük mutluluk”

Henüz Bayburt’a atanan Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, gecede Bayburtlularla tanıştı ve yaptığı konuşmada “huzur ve güven şehri olan Bayburt’a hizmet etmek benim için büyük bir mutluluk” ifadelerini kullandı. 

Şahin: “Tüm hemşerilerimizle gurur duyuyoruz”

Artık İstanbul buluşmalarının en önemli destekçilerinden ve renklerinden olan İstanbul Valisi Vasip Şahin, gecede yaptığı kısa konuşmada şunları söyledi: 

“Bir araya gelişlerimiz, her defasında göz göze gelerek dostluklarımızı yeniden pekiştirmemiz şahsım adına çok değerli. Bugün yine bir araya geldik, dostluğumuzu ve kardeşliğimizi tekrar tazeledik. Bir hemşeriniz olarak, ülekmizin ve şehrimizin beklentilerine dikkatle yaklaşıyor, sizleri mahcup etmeme adına var gücümüzle çalışıyoruz. Şimdiden ülkemiz, İstanbulluların ve değerli hemşerilerimin bayramını kutluyorum. Sizlerle, Bayburtlu hemşerilerimizle gurur duyuyoruz.” 

Ağbal: “Bayburt, gurbetteki hemşerilerinin hasretini çekiyor”

Yoğun alkış ve sevgi gösterileri eşliğinde iftar öncesi kürsüye çıkan Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bayburt’un 2 vekil ile temsil edilmesi gerekliliğine vurgu yaparak, ‘bunu büyükşehirlerde yaşayan hemşerilerim yeniden sağlayacak ve Bayburt yeniden 2 milletvekili seçme hakkını alacaktır’ dedi. 

Bakan Ağbal; konuşmasını şu sözlerle tamamladı: 

“Sizler ne kadar Bayburt’un hasretini çekiyorsanız, Bayburt’taki hemşerilerimde sizlerin hasretini çekiyor. Tüm Bayburt, bayram ve şölen ile birlikte sizleri bekliyor. Birbirimizi daha fazla bekletmeyelim ve bu yaz yine kalabalık bir şekilde Bayburt’ta buluşalım.”

İftar davetinde, buluşmanın anısına; Gaziosmanpaşa Bayburt Dernek Başkanı Mehmet Akşit tarafından Maliye Bakanı Naci Ağbal’a bir tablo hediye edildi. 

İftar ile devam edilen buluşma daha sonra Talha Bora Öge’nin okuduğu şiirler ve Bayburtlu hafızların okuduğu Kuran’ı Kerim ile sona erdi. 

Çaylar AYTİM'de içildi

İftarın ardından davet üzerine AY-TİM Tekstil'in bahçesine geçen konuklar, iftardan sahura çay ve sohbet geleneğini hep bir arada yaşadılar. Fotoğraflar: Kadir Soydaş

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
seko69 8 yıl önce

Kavcıoğlu, ikametgah taşıma çalışmasına değindi: vekil sayısı 1'e indi kendi derdine düştü...
Memiş: Diğer illerde neye imreniyorsak Bayburta kazandırıyoruz!” Bayburt'lu henüz birşey görmüş değil..
Şahin: Tüm hemşerilerimizle gurur duyuyoruz” bizimde sizle gurur duymamız için mevcut lobi ve siyasi gücünüzü kullanarak Bayburt'a yatırımın gelmesi ve kalkınıp gelişmesini sağlayınız..
Ağbal: Bayburt, gurbetteki hemşehrilerinin hasretini çekiyor”.. bu şehre bu şartlarda gurbetçi hemşehrilerimiz gelmez.. bu şehri güzelleştirin, geliştirin zaten sizin demenize gerek kalmadan gelecekler.. bu MEZRA'ya niye insanlar gelsin ki?
Bayburt tarihinde olmadığı kadar bu zamanda böyle büyük bir siyasi güç elde etmiştir. ama gel gör ki Bu imkanı iyi değerlendiremiyor ve ümit bağladığımız üst düzey hemşehrilerimiz ne yazık ki Bayburt'a ilgi göstermiyorlar. gereken lobi ve destekleri yapmıyorlar. Bakan, danışman, vali, komutan, yargıtay üyesi,,.vb. ne yapıyorlar? HİÇ..... sadece gösteri

Avatar
kav 8 yıl önce

resme bak kürşat bey hariç herkes gülüyor,tuzu kurular sizi...bir aylığına bayburta yazılır mebusu ikiler yine gidersiniz...dernekler de alet olur....gülmekten kırılırsınız...

Avatar
nihat 8 yıl önce

boş boş konuşun,yiyin için dolanın.zavallı bayburt.

Avatar
aziz 8 yıl önce

Bu fotrafi gorunce Tefik Fikretin. ....Hani yagma siiri aklima geldi

Avatar
Safak Güngör 8 yıl önce

Birtane üretim yapacak kdv üretecek tesis yok. Herkes işkurdan iş kapıp beleş para kazanmanın bunu lufut görüp oy vermenin derdinde.

Avatar
bayburt niye 8 yıl önce

Bir günlük çorba içmeye İstanbul a gidin gelin ne has kul hakkı yok, büyük mesiyet

Avatar
Vedat 8 yıl önce

Kendinizi kandırmayın beyler...!

Avatar
bu seside duyun lütfen! 8 yıl önce

Gökçedere beldesinde 2 yıldır bitirilemeyen altyapı çalışmaları dolayısıyla her taraf çamur içinde yolda yürünmüyor. Toz toprak yüzünden cam açamıyor insanlar. Yetkilileri yürümeyen altyapı yalışmalarını denetlemeye bekliyorum.
Çeşmeden temiz su içmek istiyoruz!!!Yapılan yeni kanalizasyon sistemi yağmur yağdığında mazgallardan yola geri basıyor pisliği yazık memleketin paralarına. Bu kafayla olmaz.İşi bilen müteahhitlere verin