“Biz uyudukça daha kaç devlet kabul edecek?”

Bayburt Alperen Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İl Başkanı Sinan Gül, Almanya’nın sözde soykırım yalanını kabul etmesiyle ilgili bir yazılı açıklma yayınladı.

“Biz uyudukça daha kaç devlet kabul edecek?”
Bayburt Postası - Bayburt Alperen Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İl Başkanı Sinan Gül, Almanya’nın sözde soykırım yalanını kabul etmesiyle ilgili bir yazılı açıklma yayınladı. 

Açıklamasında Ermenilerin Bayburt’ta yapmış oldukları katliamlaları hatrırlatan Gül, Türkiye’nin bu konuda çok zayıf kaldığını beliterek, “Bu sözde soykırım yalanını bizler uyudukça önümüzde ki yıl hangi devletler kabul edecek acaba” diye sordu. 

Gül’ün açıklaması şöyle:

“Her geçen yıl bir Avrupa Devleti...”

“Soykırım yaptığı tescillenmiş Almanya’nın belli ki meclisinde sözde soykırım tasarısının kabul ederek bir taraftan kendisine soykırımcı ortak ararken diğer taraftan Türkiye'yi köşeye sıkıştırmak istiyor. Bu sözde soykırım yalanını bizler uyudukça önümüzdeki yıl hangi devletler kabul edecek acaba? Dünya gündemini yıllardır meşgul eden. Ermenilerin 1915 yılında Türkler tarafından sözde soykırıma tabi tutuldu yalanı, Ermenilerin bıkmadan, usanmadan ve yılmadan ve birçok Türk düşmanlarının gizliden gizliye destek vermesiyle ki artık gizliden gizliye değilde aşikare bir şekilde destek vermesi ve gayretleri netice vermeye devam etmektedir. Bir avuç Ermeni her geçen yıl bir Avrupa Devletine davasını yalan da olsa kabul ettirirken, koskoca Türkiye Cumhuriyeti elinde bulunan o kadar belge ve bilgilere rağmen bir şey yapamamaktadır.”

“Milli refleks diye bir şey kalmadı”

“Geçmiş hükümetler ve şuan iktidarda bulunan AKP Hükümeti de bu hususta sözde çalışma yapmıştır. Buradan ‘hayır çalışma yapıldı diyenlere’ sonuca bakmalarını tavsiye ederiz. Eskiden böylesi bir durumla karşı karşıya kalındığında hiç değilse millet protesto ederdi. Meydanlara çıkar, o ülkenin mallarını almayalım, satmayalım diye coşkulu meydan mitingleri yapardı. Türk Milleti. Öyle bir hale getirildi ki, sesini çıkaramaz ve hakkını arayamaz bir duruma getirildi. Milli refleks diye bir şey kalmadı. Buradan soruyoruz: Bu milleti kim veya kimler bu hale nasıl getirdi? Bu milletin içini boşaltanlar yarın ülkemiz daha kötü ve zor durumda kaldığında ne yapacaklardır? Allah muhafaza bir savaş falan olsa içi boşaltılmış sessiz kuzuya dönüştürülmüştür.” 

“Tarihini bilmeyen millet yok olmaya mahkumdur”

“Buradan iktidar partisine sesleniyoruz. Eğer işi bu şekilde devam edecek olursa, korkarız ki, daha birçok devlet bu yalanı kabul etmek için sıraya gireceklerdir. Belki de çoktan girdiler bile. Evet, belirli sayıya ulaşıldığında ise arkası tazminata ve toprak talebine dönüşecektir. Allah aşkına söyler misiniz, daha neyi beklemekteyiz. İnşallah yetkililer daha detaylı ve teferruatlı bir çalışmanın içine girer de bu gidişata dur denilir. Yeter artık yatmayalım, çalışalım ve kaybedenlerden değil kazananlardan olalım. Bayburt, Taş Mağazalar ve ‘Arşak Çeteleri’nin bir çok zalimce katliamları hâlâ unutmadık ve unutturmayacağız. Bu yalnızca güzel ülkemin küçük bir ili olan Bayburt’ta yaptıkları zalimlikler saymakla bitmez. Ey Müslüman Türk unutma ki, tarihini bilmeyen millet yok olmaya mahkumdur.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.