BAYDER’de ERASMUS sunumu

Bayburt Tarih-Kültür ve Edebiyat Derneği tarafından haftalık olarak düzenlenen kültür sohbetlerinde eğitim konulu bir sunum yapıldı.

BAYDER’de ERASMUS sunumu
Bayburt Postası - Üniversite öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği sohbetlerde şimdiye kadar eğitime yönelik bir çok sunum yapılmıştı.

Bu haftanın konusu ise yurt dışı eğitimini kapsayan Erasmus Programı oldu. Sunumu Bayburt Üniversitesi Öğretim Üyesi Gökhan Kömür yaptı.

Erasmus’un bir değişim programı olduğunu ve Türkiye’de okuyan bir öğrencinin kendi alanıyla ilgili yurtdışında eğitimini sürdürmesini kapsadığını söyleyen Kömür, “Öğrenci kendi alanı ile ilgili dersler alıp başarılı bir şekilde döndüğü taktirde Türkiye’de o dersleri geçmiş şekilde işlem görüyor ve Avrupa tecrübesi kazanmış oluyor” dedi.

Bu süreçte devlet bursu verildiğini söyleyen ve programın faydalarından behseden Kömür, “Program öğrencilere uluslar arası bir tecrübe, araştırma ve bilimsel katkı, çok kültürlü bir ortam, projelere kaynak temini ve eğitim sonrası iş imkanında önemli katkılar sunuyor” diye konuştu.

Erasmus’un öğrencileri bir nevi kültür elçisi yaptığını söyleyen Kömür, Bayburt Üniversitesi’nin 28 Avrupa ülkesi ile anlaşması olduğunu, öğrencilerin üniversiteye başvurup sınavlarda başarılı oldukları taktirde bu üniversitelerden herhangi birine gidebeleceklerini, programın öğrencilerin dil problemlerini geçebilmek için de önemli kaydettiğini ve uluslar arası piyasada iş imkanı kazandırdığını aktardı.

Yıda iki kez sınav yapıldığını ve programdan bir yıl veya yarım dönem olarak faydanılabildiğini söyleyen Kömür, başvuru kriteri olarak not ortalamasının en az 2.20 olması gerektiğini, gitmeye hak kazanan öğrencilere online destek verdiklerini, öğrencilere gidecekleri Avrupa ülkesinin yaşam standartlarına göre belirlenmiş hibe ücretler verildiğini belirtti.

Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Kömür’e BAYDER Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Dündar tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

BAYDER Kültür Sohbetleri; geleneksel şiir sunumları, orta oyunu gösterileri, haftanın sorusu, aşık atışmaları, yerel sanatçıların sahne alması ile son buldu. 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.