BAYDER'den Dede Korkut Hikaye Yarışması

Bayburt Tarih Kültür ve Edebiyat Derneği (BAYDER), Türkiye geneli ödüllü şiir yarışmasının ardından yeni bir yarışmaya daha imza atacak.

BAYDER'den Dede Korkut Hikaye Yarışması
Bayburt Postası - Bayburt Tarih Kültür ve Edebiyat Derneği (BAYDER), Türkiye geneli ödüllü şiir yarışmasının ardından yeni bir yarışmaya daha imza atacak. Türkiye geneli Şair Zihni Şiir Yarışması'nın bu yıl ikincisini düzenleyecek olan BAYDER, Dede Korkut adı altında hikaye yarışması düzenliyor.

İlk 3'e ödüller verilecek olan yarışmayla ilgili son katılımın 26 Temmuz 2015, ödül töreninin ise 31 Temmuz 2015 tarihinde yapılacağını duyuran BAYDER yönetimi yarışmayla ilgili yayınladığı şartnamede ise şunlara yer verdi:

Yarışma şartnamesi 

– Hikâye konusu serbesttir.
– Yarışmaya katılacak hikâyenin, on iki (12) punto yazıyla en az iki sayfa olması gerekmektedir. Hikâyenin uzunluğunda herhangi bir sayfa kısıtlaması yoktur.
– Yarışmaya katılacak eserlerin daha önceden herhangi bir yarışmaya katılmamış olması ve hiçbir yerde yayımlanmamış olması gerekmektedir.
– Yarışmaya gönderilecek hikâyelerin üzerinde sadece rumuz bulunacaktır. Rumuz haricinde kimlik bilgileri yer almayacaktır.
– Yarışmacı, kimliğini açık adresini kısa biyografisi ile birlikte ayrı bir zarfa koyarak üzerine sadece rumuzunu yazıp, hikâyenin yer aldığı büyük zarfın içine koyacaktır.
– Hikayeler, üç kopya halinde gönderilmelidir. Ayrıca word hali CD ‘ye kaydedilmiş olarak bir de CD gönderilmelidir.
– Yarışmada ödül kazanan ve dereceye giren eserlerin her türlü yayın hakları Bayburt Tarih-Kültür ve Edebiyat Derneği’ne aittir.
– PTT yoluyla gönderilecek eserler; “Hikaye Yarışması BAYDER PK: 60/BAYBURT” posta kutusu adresine,
– Kargo şirketleri yoluyla gönderilecek eserlerin de; “Genç Osman Mah. Akşemseddin Cad. Muteber Sok. No: 2 Yeni Toki Konutları/BAYBURT” dernek adresine ya da bizzat elden teslimi şarttır.

Ödüller:
Birinci: Cumhuriyet Altını – Dede Korkut Hediye Seti – Kitap – Bayburt Tanıtım Seti
İkinci: Yarım Cumhuriyet Altını – Dede Korkut Hediye Seti – Kitap – Bayburt Tanıtım Seti
Üçüncü: Çeyrek Cumhuriyet Altını – Dede Korkut Hediye Seti – Kitap – Bayburt Tanıtım Seti

Son Katılım: 26 Temmuz 2015

Ödül Töreni ve Kokteyl : 31 Temmuz 2015

Saat: 19:30 Yer: Bayburt Gençlik Merkezi Konferans Salonu


Hikâyeler, beş seçici kurul üyesi tarafından değerlendirilecek, bu seçici kurul üye isimleri değerlendirmenin tamamlanmasından sonra açıklanacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
samet mutlu 8 yıl önce

Çok güzel