Bayburtlular Herfene Gecesi'nde buluştu

Bayburt Dayanışma ve Kültür Derneği’nin Duisburg’ta düzenlediği geleneksel Herfene Gecesi, Bayburtluları bir araya getirdi.

Bayburtlular Herfene Gecesi'nde buluştu
Bayburt Postası - Bayburt Dayanışma ve Kültür Derneği’nin Duisburg’ta düzenlediği geleneksel Herfene Gecesi, Bayburtluları bir araya getirdi.

Geceye Duisburg Uyum Meclisi Üyesi Bekir Sipahi, Genç Osman Camisi din görevlisi Muharrem Özkaya, STK yöneticileri ve davetliler katıldı.

Sunumunu Duisburg Uyum Meclisi ve dernek yönetim kurulu üyesi Fatih Demir’in yaptığı gecede teşekkür konuşmasının ardından, amaçlarının “Her Hane “kelimelerinin bir araya gelmesiyle “Herfene” adını alan bu kültürü Avrupa’da da yaşatma çabası olduğu vurgulandı.

Herfene gecesine piyanist şantör Muammer Kurutaş müziğiyle renk katarken konuklar da şarkılara eşlik etti. Ayrıca Genç Osman Camisi din görevlisi Muammer Özkaya da sanat müziğinden örnekler sundu. Veysel Sünme, Yaşar Aydın ve Bekir Sipahi ise şiirleriyle geceye katkıda bulundular.

Haber: Murat Pehlivan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.