Bayburt Vakfı buluşmasında gergin anlar yaşandı!

Hemen hemen hayatımızın her alanına dahil olan 'biz siz' tartışmaları son dönemde yapılan Bayburt STK toplantılarına da hakim oldu!

Bayburt Vakfı buluşmasında gergin anlar yaşandı!
Bayburt Postası - Hemen hemen hayatımızın her alanına dahil olan 'biz siz' tartışmaları son dönemde yapılan Bayburt STK toplantılarına da hakim oldu! Bayburt Vakfı’nın İstanbul Maltepe’de düzenlediği buluşmada, yeni dönemde Bayburt’a dönük faaliyetlerin konuşulması beklenirken yine ‘çatışmacı siyaset’ vardı! 

AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu’nun konuşması sırasında başlayan tartışmalar toplantı boyunca devam etti. 1 Kasım seçimlerinin ardından AK Parti’nin Bayburt yatırımlarına değinen Kavcıoğlu’na salonun bir kısmından tepki geldi. “Bu ülke ve Bayburt için sadece AK Parti çalışmadı, tek taraflı konuşulmasın” tepkileri üzerine Kavcıoğlu, “hiç kimseye çalışmadı veya hizmet etmedi demiyorum, iktidar olarak şu ana kadar yapılanları anlatıyorum” diye cevap verdi.  

Kavcıoğlu’nun toplantılara katılımın az olması üzerine yaptığı eleştiriye ise CHP eski İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek tepki gösterdi. Şimşek, “bu toplantılarda particilik yapılırsa tabi ki salonlar dolmaz” dedi.

İşte o gergin başlayan ve toplu fotoğrafla sona eren buluşmada yapılan konuşmalardan bazıları: 

Nusret Parıldar
Bayburt Eğitim Kültür ve Hizmet Vakfı Başkanı

“Bayburt’un büyüklüğü hiç bir zaman yüzölçümüyle değerlendirelemez. Yetiştirdiğimiz devlet adamlarımız, şairlerimiz, kahramanlarımız ve geçmişi şanlı tarihimiz iftihar vesilemizdir. Bayburtlu daima dik durmuştur. Bizler her gittiğimiz yerde kültürümüzü yaşatmak için dernekler kurduk ve bu dernekleri yaşattık.1947’de ilk derneğimizi kurduk, daha sonra diğer derneklerimiz kuruldu, bu derneklere emeği geçenlerden ahrete göçmüş olanlara ve şehitlerimize rahmet diliyoruz. 1996 yılında kurulan vakfımız bu gün iyi bir seviyeye gelmiş ve derneklerle irtibatını hiç koparmamıştır. Vakfımız bugüne kadar bir çok hizmete imza atmış, öğrenciler okutmuştur. Vakfımıza başkanlık yapmış, yönetimde bulunmuş herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” 

Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu 
Bayburt Milletvekili

“Bayburtlular olarak her siyasi partide büyükşehirlerde var olmak, güçlü olmak istiyorsak dışarıya karşı bu görüntüyü vermemeliyiz. Katılımın az olduğu bu görüntüyle bireysel özelliklerimiz dışında siyasette var olma şansımız yoktur. Bu tür toplantılara dernek başkanlarımızla istişare ederek katılımın sağlanması gerekir. Bayburt stk’ları olarak birlikte hareket ettiğimizde siyaseten başarılı olabiliriz. Ankara ve İstanbul’da katıldığım son dört programda bu birlikteliği göremedim. Bayburt’ta göçü engellemek için bir dizi çalışma yapıyoruz. Bayburt’ta yaz aylarında nüfus 150 bin kişiye çıkıyor. Alınan ödenek ise 70 Bin nüfusa göre. Bu nedenle de bazı hizmetler aksıyor.” 

Berhan Şimşek
CHP Eski İstanbul Milletvekili

“Sayın vekil her gittiği yerde azız diye şikayet ediyor. Bu azlığın nedeni vekilin siyasi anlayışından kaynaklanıyor. Kuş iki kanatla uçar, bu tek kanatla uçmaya çalıştığınız içindir. Biz bu platformlarda AK Partililik,CHP’lilik yaparsak buraya gelenler azalır. Tek kanadı temsil edersek iç içe olamayız. Bayburtlulaşarak konuşmak mecburiyetindeyiz. Bayburt’un sosyal ve ekonomik olarak ihtiyaçları var. Bizler Bayburtlular olarak hemşerilerimizin yarasına merhem olmalıyız. Bizleri ayrım yapmadan davet eden Vakıf Başkanımıza teşekkür ediyorum.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
cüneyt hakkıbil 8 yıl önce

istanbulda Bayburt dernek sayısı 117 tane ,üzülerek belirtmek isterizki,g.hane
İstanbul dernekleri biraraya geldi"G.HANE FEDERASYONU"kurdu,ya sizler.???
Bayburt m.vekili sn şahap beyi ve bakan sn naciağbal,daha yeni seçildiler,bekleyin
seçime kadar güzel icraatlar yaparlar,el insaf.!!

Avatar
a.berham yıldırım 8 yıl önce

Bayburt dışındaki Bayburtlu hemşeherlerimize selamalr sunarak,50 yıldır,Tarihi
Bayburta "istihdam yapılmalıydı,yapanlar ise,sn mustafa Köseoğlu,fahrettin evsen
kazım erdem ve Bayburt grup,ayrıca hatırlayamadığımız diğer Bayburtlu iş adamları
tşk,ederiz,Allah razı olsun,ama yeterli değil,!!!,diğer bayburtlu iş adamlarımızdan yatırım,yapmalrını bekliyoruz,ve ziyaret etsinler,bekliyoruz,lütfen
not:sn vekil şahap beyin mesajını,siyasi manevra yapmayınız,lütfen.!!!!

Avatar
ABBAS HAKYEMEZ 8 yıl önce

"SAYIN BERHAM BEY,SN VEKİL DR ŞAHAP KAVCIOĞLU,BAYBURTU SİYASETE"ALET ETMEMİŞTİR.!!!,DAHA YENİ OLMASINA RAĞMEN"BAYBURT İÇİN.!!!,PROJE ÜRETMEKTEDİR.!!!,DOLAYISIYLA 4 YIL İÇERİSİNDE BAYBURTA
KATMA DEĞER KATACAĞINA GÖNÜLDEN İNANIYORUZ,MALİYE BAKANI SN
NACİ AĞBALADA YÜZLERCE TŞK,LER,YAPTIKLARI ORTADA,BAYBURT YEREL
BASINI LÜTFEN TAKİP EDENİZ,BERHAM ŞİMŞEK BEY.!!??.

Avatar
Kemal karadeniz 8 yıl önce

Sn Şahap bey sn Naci agbal 7 aydır bayburta yaptıkları ortada sonuç hastanenin yeri değişti yine birileri zengin oldu korkarım ki bir vahim3 yıldaha bizi bekler.

Avatar
durmuş 8 yıl önce

insan konuştuğu zaman siyaset yapıyor mu yapmıyor mu ortaya çıkıyor. sn şahap beye soruyorum istatistikleri incele son 15 yılda bayburt türkiyenin en sonuncusu olmuş mu olmamıış mı, televizyonlarda silopiyi cizreyi görüyoruz vAllahi de billahide bizim memleketten 10 gömlek üstünler.

Avatar
Mithat Akkuş 8 yıl önce

Katılımların az olduğu,salonların boş olduğu vurgulanıyor sebeplerini gündeme getirip çözüm sunan yok,be nçizane birkaç öneri getirmek istiyorum,Bayburt dernekleri adı altında hemen hemen her ilçede Bayburt derneği mevcu herkes ayrı telden çalıyor,acilen güçlerini birleştirerek birtane Avrupa yakası birtanede Anadolu yakasında olmalı ve köy derneklerine önem verilmeli,Bayburt derneklerinin yönetimlerini kimler seçer bu kongreler yapılırken hemşehrilerimiz şeffaf bir şekilde bilgilendirilmeli,sosyal ve kültürel programlar yapılmalı birlik ve beraberlik vurgusunu her pilatformda dile getirmeliyiz,Saygılar sunarım BAYBURTLU OLMAK AYRICALIKTIR...MİTHAT AKKUŞ BALCAKÖYÜ DERNEK BAŞKANI

Avatar
metin 8 yıl önce

konuş konuş bakıyorsun birkaç yandaşın arsası değerlenmiş iş yok iş insanlar yoksul 6 ay iş kurdan adam çalıştırarak insanları mutlu edemesiniz göçü önleyemezsiniz ne olur artık 14 yıldır konuştunuz susun da iş yapın artık

Avatar
yusuf yahya 8 yıl önce

sayın vekillerimizin en büyük eksikliği devletin hiç bir kurumuna bayburtlu birini aldıramıyorlar.özellikle büyük şehirlerde
hatta ve hatta ataması yapılması gereken hemşerilerimizin ataması yapılmıyor.tam tersi onların atamasının yapılacağı yerlere dışarıdan özellikle tokatlı,artvinli,ve rizeliler atanıyor.kısacası sonuç kocaman 0