Bayburt Ülkü Ocakları, Türkiye finallerinde

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi tarafından düzenlenen 4. Geleneksel Ortaöğretim Bilgi Yarışmasının 1. Bölge elemeleri 10 ilin katılımıyla Erzurum’da gerçekleşti.

Bayburt Ülkü Ocakları, Türkiye finallerinde
Bayburt Postası - Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi tarafından düzenlenen 4. Geleneksel Ortaöğretim Bilgi Yarışmasının 1. Bölge elemeleri 10 ilin katılımıyla Erzurum’da gerçekleşti.

Her yıl ortaöğretim öğrencileri arasında geleneksel olarak düzenlenen yarışma, Erzurum, Trabzon, Bayburt, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Iğdır, Rize, Artvin ve Kars Ülkü Ocakları'nın Ortaöğretim Birimleri katılımlarıyla Atatürk Üniversitesi Mavi Salon'da gerçekleşti.

Yarışmada İslamiyet, Türk Kültürü, Tarih, Edebiyat, Türk-İslam Ülküsü ve Genel Kültür alanında 30 soru yöneltilerek cevap arandı. Kıyasıya geçen yarışmada 1 soru farkıyla birinciliği Erzurum'a kaptıran Bayburt ikinci olarak Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı. İlk 3'e giren illerin Türkiye finaline katılma hakkı kazandığı yarışma sonunda  birinci Erzurum, ikinci Bayburt, üçüncü ise Giresun oldu. Dereceye giren ekiplere çeşitli hediyeler verildi.

Yarışmada alınan başarı ile ilgili bir açıklsma yapan Bayburt Ülkü Ocakları Başkanı Muhammet Kılıç, “Ülkü Ocakları asli görevi olan eğitim ve kültür alanında sürekli olarak faaliyetler düzenlemektedir. Bu yarışmada bunlardan biridir ve gelenekselleşmiştir. Katılım gösteren tüm illere teşekkür eder yarışmada başarı elde eden Bayburt ekibimizi yürekten kutlarım, başarılarının devamını dilerim. İnşallah hedefimiz Türkiye finalinde de başarılı olmaktır” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.