'Bayburt Tanıtım Günleri' coşkulu başladı

Türkiye Bayburtlular Federasyonu tarafından gerçekleştirilen Bayburt Tanıtım Günleri muhteşem bir törenle açıldı.

'Bayburt Tanıtım Günleri' coşkulu başladı
Bayburt Postası - Türkiye Bayburtlular Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Saka, Bayburt, destanlarin, bilgeliğin, iffetin ve mertliğin şehridir” diyerek başladığı konuşmasında, “Böyle etkinliklerle gençlerin kültürlerini öğrenip, gelecek nesillere aktarmasi ayni zamanda burada hemşerilerimizin birbiriyle tanışıp burada geniş katılımlarla İstanbul'da bu güzelliğin yaşanması kültürel kaynaşma açısından çok önemlidir” dedi.

Saka, katkı sunan herkese teşekkür ettiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bayburt’umuzu İstanbul'da böylesine güzel bir  organizasyonla tanıtmanin hep birlikte haklı gururunu yaşıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun! Saygıdeğer hemşerilerim Bayburt Anadolu'nun Türklere açılan ilk kapılarından olması yönüyle millî ve manevi değerlerle ulu bir çınarın kök salmış halidir. Bayburt'umuz, tanıtım anlamında en güzel organizasyonları hak eden bir gönül diyarıdır. Bizler, Türkiye Bayburtlular Federasyonu olarak  bu organizasyona  yüreğimizi koyduk. Bugüne kadar sizlerden almış olduğumuz güç ile anladık ki Bayburtlu hemşerilerimiz bu tanıtım günlerini çok uzun zamandır beklemekteydi. Onun için sizlerin bu gönül birlikteliği, bu katılımı çok anlamlı, her birinizi yürekten kutluyorum. Böyle etkinliklerle gençlerin kültürlerini öğrenip, gelecek nesillere aktarmasi ayni zamanda burada hemşerilerimizin birbiriyle tanışıp burada geniş katılımlarla İstanbul'da bu güzelliğin yaşanması kültürel kaynaşma açısından çok önemlidir. Allah'a şükürler olsun ki çıkmış olduğumuz bu yolda, Bayburtlu hemşerilerimizin, bu güzel etkinliğe göstermiş olduğu teveccüh bizleri fazlasıyla mutlu etmiştir. Gücümüzü; Dede Korkut’un, Bey Böyrek’in, Zihni’nin, Celali’nin, İrşadi’nin, Dede Paşa’nın, Hicrani’nin ruhlarından, Bayburt’a olan sevgilerinden alıyoruz.  Bizim sevdamızın adı Bayburt'tur. Bayburt’umuzu tanıtırken, yarınların Bayburt’unun mimarı olacak gençlerimizin de Bayburt’la olan bağlarını güçlü tutmayı önemsiyoruz. Buradaki esnaf kardeşlerimiz, hanım kardeşlerimiz, Bayburt'tan, yurtiçinden ve yurtdışından gelen tüm hemşerilerimiz ve misafirlerimiz Bayburt'umuzun kültürünü burada yaşama imkanı bulmuşlardır. Onun için bir kez daha tekrar etmek isterim ki Bayburt yegane sevdamızın adıdır. Türkiye’deki tüm Bayburt derneklerine teşekkür ediyorum. Özellikle İstanbul’daki derneklerimiz, vakfımıza teşekkür ediyorum. Bu program için elini değil gövdesini taşın altına koyan iş adamı Kazım Ay abimize çok teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun.”



Mehter takımı ve halk oyunları ekiplerinin gösterileri ile başlayan programın açılış gününde Türk Halk Müziğinin sevilen sesi Bayburtlu Orhan Hakalmaz sahne aldı.

Başta İstanbul olmak üzere yurt içi ve yurt dışından Bayburtluların yoğun ilgi gösterdiği tanıtım günleri etkinliği 29 Aralık 2019 Pazar gününe kadar açık kalacak.

Kurulan stantlarda Bayburt'a özel tüm değerler tanıtılıyor. İlk gün programıyla ulusal basının da ilgisini çeken Bayburt Tanıtım Günleri'nde 14 sanatçı sahne alacak.  

İstanbul Yenikapı’da gerçekeleşen tanıtım günlerinin açılışına 26. Dönem Bayburt Milltevkili ve Vakıfbank A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şahap Kavcıoğlu, TBMM Başkanvekili Celal Adan, İstanbul Milletvekili Sare Aydın, İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek, İstanbul Milletvekili Turan Aydoğdu, İçişleri eski Bakanı Abdülkadir Aksu, Cumhurbaşkanı Danışmanı Mustafa Geylani, MHP MKYK Üyesi İdris Aydın, MHP Bayburt İl Başkanı Bekir Kasap, Bayburtlular Federasyonu ve organizasyonu düzenleyen Bayburt derneklerinin başkan ve yöneticileri, davetliler ve çok sayıda Bayburtlu katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Galer 4 yıl önce

Sayın Başkan gücümüzü aldığımız dediğiniz Toplum önderleri,şair ve yazarlara ait kitap veya afişler olsaydı.Hatta günümüzde yaşayan üstatlarımız davet edilselerdi.İnşAllah seneye daha güzeli olur.

Avatar
Bayburtlu Salih 4 yıl önce

BU Organizasyon birlik,kendini tanıtmak,bende buradayım,Bayburt için neler elde edebilirim demektir.Organizasyona için belki farklı hazırlıklar yaparak,Devlet ricali,hemşerilerimiz, davetliler,bu projeler,Bayburt ve ülke için iyi proje dene bilmeli,belki zamanın kısa olması nedeni ile yeterli hazırlık olmamış olabilir.Organizasyonun ihtişamlı yerine plato kurularak,TREN projesi,Erzincan veya Erzurum dan Trabzon limanına ulaşan vagon direkt gemiye girer.TREN gelmesi ile platoda Bayburt ta fabrikaların önüne rayları döşenmiş,vagonlar yüklenmiş TREN istasyonuna getirilişini tasvir eden plato kurulur.Çaykara,Bayburt arasına TREN ve kara yolu tünel yapılmalı,Trabzon,Rize ye gelen yerli ve yabancı turistlerin %10-15 (200-300 bin kişi) Bayburt,Erzurum,Erzincan ve diğer illere,plansızda olsa kısa sürede ulaşım sağlanacak,ziganaya göre3-4 saat kazanç olacak,TREN VE KARAYOLU TÜNELİ yerel kalkınma ve istihdamın artması turizm geliri ve bölgenin kalkınmasını sağlayacaktır.
SİZCE İYİ OLMAZ MI?