Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Genel Başkanı Hicabi Durmuş

Bayburt Kültür ve Yardım Derneği’nde 37. kez kongre heyecanı yaşandı.

Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Genel Başkanı Hicabi Durmuş
Bayburt Postası - İki adayın yarıştığı kongrede başkanlığa seçilen Hicabi Durmuş 161 oy alırken, Rahman Can ise 153 oy aldı. Durmuş’un yönetimine 167 oy çıkarken, Rahman Can’ın yönetimine ise 147 oy çıktı. 
1947 yılında kurulan Türkiye’nin ilk hemşehri derneği Bayburt Kültür ve Yardım Derneği olağanüstü kongresini tamaladı. Kongrenin divan başkanlığını eski başkan Suat Müftüoğlu, divan üyeliklerini ise, Hayrettin Altuncu, Abdurrahman Polattimur,  Bayram Ağdağ ve Vedat Polat yaptı.



Kılıçaslan: “Hakkımı helal atmiyorum”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kongrede eski başkan Faruk Kılıçaslan bir konuşma yaptı. Kılıçaslan, yaşanan olumsuzluklar nedeniyle futbol turnuvasını, folklor yarışmasını ve derneğin en önemli faaliyeti 21 Şubat gecesini de yapamadıklarını ve olağanüstü kongreyi sorunlu yaptıklarını aktardı. 

Kılıçaslan, yaşanan olaylarda suçun kendilerinde olmadığını, derneği yönetmekte zorluk yaşadıklarını belirterek, suçu olanlara hakkını helal etmediğini söyledi. Kılıçaaslan ayrıca, görev yaptığı süre boyunca derneğe üç şub daha kazandırdıklarını aktardı.

Milletvekili Zeybek: “Dernekler siyaset üstü kurumlar olmalıdır”

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Bayburtlu Gökhan Zeybek ise yaptığı konuşmada, derneklerde siyaset yapılmaması gerektiğine vurgu yaptığı kısa konuşmasında, “Dernekler siyaset üstü kurumlardır, öyle kalmalıdır. Ben aday olan iki arakadaşa başarlıar diliyorum” dedi.

Durmuş: “Asıl amacına uygun olarak yöneteceğiz”

Kongrede başkan seçilen Hicabi Durmuş, “İstişareler yaparak çıkmış olduğumuz bu yolda görevi bize layık görmenizden öürü teşekkür ederim.1947 yılında büyüklerimizin kurduğu bu derneği asıl amacına uygun bir şekilde yöneteceğiz” dedi.

Siyaset üstü birliktelik sağlayacaklarını söyleyen Hicabi Durmuş, “İnşallah derneğimizi çağın gerektirdiği şekilde yeniliklere ayak uyduran, insanlarımızın dertlerine, neşelerine ortak olan, faaliyetlerini her kesime yayabilen cemiyetçilik anlayışıyla siz değerli hemşerilerimize hizmet etmeye çalışacağız. Gelin geçmişte olduğu gibi bugün de Bayburt adına yapılacak olan tüm çalışmalarda siyaset üstü birlikteliğin nasıl sağlanacağının çalışmalarını hep birlikte yapalım. Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşamayı alışkanlık haline getirmiş milletler evvela haysiyetlerini sonra hürriyetlerini ve daha sonra istiklallerini kaybetmeye mahkumdurlar. Bu bağlamda hedefimiz samimiyetle çalışmak, çalışmak ve yine çalışmak olacaktır."



Yıldırım: “Bir yanım Erzincan vermem Bayburt’u”

Kongrede oy verme işleminin bitmesin ardından salona TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım geldi.

Dernek yönetimi ve üyeleri tarafından yoğun bir ilgiyle karşılanan ve Bayburtlular’a olan sevgisini dile getiren Binali Yıldırım yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bayburtlu ister de ‘hayır’ diyebilir miyiz? Ne diyor halk ozanımız: ‘Bir yanım Erzincan vermem Bayburtu.’ Bugün burada sandık kurulmuş, oylar atılmış. 31 Mart’ta kurulacak seçimde Bayburt ne diyor. Dernek kurmak sorumluluk duygusu, memlekete sahip çıkma sevdasıdır. Bayburtlular sahip çıktınız ve bugünlere taşıdınız. Bu yaptığınız işi çok anlamlı buluyorum. Bunlar para kazandırmaz. Dernekçilik fedakârlık demektir, dernekçilik bir menfaat kapısı demek değildir. Bayburt her zaman bizim yüzümüzü güldürdü, bayrağımızı indirmedi, ezanlarımızı dindirmedi, Allah hepinizden razı olsun.”

Ziyarette Yıldırım’a Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu ve AK Parti Bahçelievler Belediye Başkan adayı Hakan Bahadır eşlik etti.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ALOŞ 5 yıl önce

Bu derneklerin Bayburt a maddi katkısı nedir? Bir açıklayan olsa da duysak

Misafir Avatar
Şafak Güngör 5 yıl önce @ALOŞ

Dernekler Bayburt'a A.Polattimur'un başkanlığı esnasında Bağcılar Bahçelievler Esenler Esenyurt Güngören İBB belediyelerinden maddi kaynaklar sağlanmıştır. Fakat Derneklerin misyonu daha çok Bayburt'a maddi katkıdan sağlamaktan ziyade bulundukları merkezlerde hemşehrilerine hizmet etmeyi amaçlamaktadırlar.

Beğenmedim! (0)
Avatar
sadettin 5 yıl önce

dernekten ziyade bir siyasi partinin kolu gibi

Avatar
Acem 5 yıl önce

Dernek bir partiye bağlı bir görüntü vererek asıl amacından uzaklaştı ve bölünmeye yol açtı bu duruma dernek yöneticilerinin siyasi hırs ve hevesleri milletvekili ve yerel yönetimler de biryere gelme istekleri yol açtı. Dernekler insanların siyasi ikbal ve hevesleri için basamak yapılacak yer değildir ayrıca dernekcilik bir kariyer sağlamaz. Siyasette iyi bir eğitim, uzmanlık, hitabet, bilgi geçerlidir. BU meziyetleri olmayan kişiler hedeflerine dernek ve vakıfları kullanarak tanırlar sonrada siyasette aday olurlar sonuçta dernek güç kaybeder ve küskünlük, kırgınlık olur dernekcilik ve hemşehricilik duygusu zarar görür.Örnek görmek isteyen Bayburt vakfının bugünkü durumuna baksın, siyasi ikbal için nasıl kullanıldığını geçmişte görmek mümkün.Dernek ve vakıf yöneticiliği yapmak bu dönem prim yapmadı en revaçta olduğu dönem 26.dönem di. Siyaseti dernek ve vakıflara sokmayalım. Siyaset yapmak isteyen partide yapsın. Saygılarımla