Bayburt İHH'nın kurban açıklaması

Bayburt İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı İlhami Polat, kurban çalışmaları hakkında pek çok kıstas ele alınarak kurban fiyatının belirlendiğini ve sabit fiyat yöntemiyle ümmetin tamamına ulaşılmasının kolaylaştığını söyledi.

Bayburt İHH'nın kurban açıklaması
Bayburt Postası - Bayburt İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı İlhami Polat, kurban çalışmaları hakkında pek çok kıstas ele alınarak kurban fiyatının belirlendiğini ve sabit fiyat yöntemiyle ümmetin tamamına ulaşılmasının kolaylaştığını söyledi.

Polat, yaptığı yazılı açıklamada, açlık, yokluk, kuraklık gibi zor durumlar göz önüne alındığı gibi misyonerlik faaliyetlerini de dikkate alarak pek çok farklı coğrafyada yaşayan insanların İslam ile bağının kopmaması için gayret sarf ettiklerini belirtti.

İHH olarak 106 ülke ve bölgede kurban keseceklerine değinen Polat, "Bayram sevincini beraber yaşamak adına ümmetin bulunduğu her yerde olacağımızı dile getiriyoruz." dedi. 

Sabit fiyat yönteminin bazı bölgelerde yığılmaları engellediğini ve ümmetin her ferdine ulaşan bir bayrama vesile olduğunu aktaran Polat sözlerine şöyle devam etti: 

“Tek fiyat yönteminin izahı ise ucuz olan bölgeler seçildiği takdirde düşük kurban bedeli ortaya çıkabiliyor. Ucuz bölgelerin tercih edilmesi yığılmalara sebep oluyor ve bu bölgede ihtiyaç fazlası kesime hatta süt hayvanlarının dahi kesilmesine ve hayvan nüfusu dengesinin bozulmasına sebep olabiliyor. Bu durum ise o bölgenin uzun vadede zarar görmesine sebep oluyor. Ümmetin tamamına ulaşmak isteyen bir teşkilat olarak 25 yıllık tecrübemizle saha araştırmaları yapılmış ve ihtiyaçlar tespit edilmiş bir şekilde kurban bağışlarınızı kardeşlerimize ulaştıracağız."

Polat, ümmet olarak dünyanın dört bir yanında bayram sevincini yaşamak ve yaşatmak için çabaladıklarını da sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.