Atıcı'dan '15 Temmuz' açıklaması

Bayburt Kent Konseyi Gençlik Meclisi Onursal Başkanı, TBMM Milletvekili Danışmanı Ali Vahit Atıcı, '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' dolayısıyla bir basın açıklaması yayınladı.

Atıcı'dan '15 Temmuz' açıklaması
Bayburt Postası - Bayburt Kent Konseyi Gençlik Meclisi Onursal Başkanı, TBMM Milletvekili Danışmanı Ali Vahit Atıcı, '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' dolayısıyla bir basın açıklaması yayınladı. Atıcı, 15 Temmuz gecesi ve sonrasındaki demokrasi nöbetlerinde gençliğin azimle milletinin devletinin yanında yer aldığını belirtti. Atıcı açıklamasında, "Şimdiyse bir yandan üzerinden bir yıl geçen hain darbe girişimine engel olmanın haklı gururunu ve sevincini yaşarken diğer bir yandan da şehitlerimizin acısını yüreğimizin derinliklerinde taşıyoruz. 15 Temmuz gecesi yaşadıklarımızı ve ortaya çıkan bu milli ruhu geleceğe taşımayı bir görev olarak biliyor ve bunu büyük bir sorumluluk olarak üstleniyoruz" ifadelerini kullandı. 

Ali Vahit Atıcı'nın açıklaması şöyle:

"15 Temmuz'da gençliğin zaferi!

"Selam sana Cennet Mekan Şehidim,
Selam sana Fedakar Gazim,
Selam sana Aziz Milletim
Selam sana Cumhurbaşkanım"

Her çağda destan yazmış bu milletin tarih olması için içeriden ve dışarıdan akın akın üstümüze geldiler. Bizi sayfa sayfa okuyup, büyüteçlerle büyüterek, anketlere konu ederek anlayıp bölebileceklerini sandılar. Anlamadıkları ve anlayamayacakları şey, adına millet dediğimiz, bizi bir ve bütün yapan o ruhun ta kendisiydi. 

Vatanımıza ve devletimize milim milim döşedikleri tüm ihanet mayınlarını bir gecede patlatarak hepimizi yok etmeye, boyun eğdirmeye kalkıştılar. 

Kuşak çatışması diye icat ettikleri şeyle, gençlerle yaşlıların arasına bir set çekmeye çalışıyorlardı. Yaşlılar ve gençler arasındaki iletişim ne kadar çok azalırsa tarihinden ve değerlerinden kopuk ve kolay kandırılabilecek bir gençlik tesis etmek o kadar kolay olacaktı.

Onlar kuşak çatışmasından bahsederken, 15 Temmuz’daki hain darbe girişimiyle gördük ki kuşak çatışması diye başımıza örmek istedikleri çorap başlarına kuşak kaynaşması olarak gerçekleşti.

'Ölmek var dönmek yok' diyen ecdadın tarihten kulağımızda yer edinmiş bu öğüdüne 'Öleceksek bir kere ölelim oda adam gibi ölelim' diyerek selam gönderen aziz milletimizin yazmış olduğu eşi benzeri olmayan bu kahramanlık ve demokrasi destanını unutmadık, unutmayacağız.

Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine genç, yaşlı, çocuk, kadın ve erkek ayırt etmeksizin 15 Temmuz 2016 gecesi milyonlar vatanları için canlarını feda etmek üzere evlerinden meydanlara doğru son yüzyılın en büyük akınına çıktılar. 

O geceyi gördük ve yaşadık. Biz gençler belki de ilk defa darbenin, tankın, bombalanmanın ve kurşunlanmanın ne demek olduğunu o gece anladık. 

Bugüne kadar romanlar okuduk, hikayeler dinledik, hatıraların gölgesinden tarihi kurcaladık ve gençlik çağımızın içinde bizim doğduğumuz günlerin çok öncesinde faaliyetlerine başlamış terör örgütünün, en gözü dönmüş anına  ve milletimizin kanına susamış hainliğine hep birlikte şahit olduk.
  
Vatanın geçilmez, milletin bölünmez olduğunu 15 Temmuz’da yedi düvele gösterdik.

Meydanlardaydık, ülkemize sevdalı, demokrasimize bağlı gençler olarak o gece görevimizi yerine getirmenin onurunu yaşadık, daha sonrasında demokrasi nöbetlerimizle meydanları boş bırakmadık.

Şimdiyse bir yandan üzerinden bir yıl geçen hain darbe girişimine engel olmanın haklı gururunu ve sevincini yaşarken diğer bir yandan da şehitlerimizin acısını yüreğimizin derinliklerinde taşıyoruz. 

15 Temmuz gecesi yaşadıklarımızı ve ortaya çıkan bu milli ruhu geleceğe taşımayı bir görev olarak biliyor ve bunu büyük bir sorumluluk olarak üstleniyoruz.

Gençler olarak bizden sonraki kuşaklara bu milli birlik ve beraberlik hissiyatını aktarırken, bir yandan da 2023 ve 2071 hedeflerimize ulaşmamızı kolay kılmak için gençlere sabır ve kararlılıkla ulaşarak bu kutlu davanın bayrağını elden ele dolaştırmaya olan kararlığımızı paylaşmak istiyorum.

İhaneti unutmayız, haine geçit vermeyiz, geleceğimizi gayri milli kimseye teslim etmeyiz çünkü biz bu ülkenin gençleri bu aziz milletin neferleriyiz."

Anahtar Kelimeler:
Ali Vahit Atıcı15 Temmuz
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.