Anadolu Yakası Bayburt Derneği 50. Yılını kutladı

1969 yılında kurulan Anadolu Yakası Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği 50. Yılını kutladı.

Anadolu Yakası Bayburt Derneği 50. Yılını kutladı
Bayburt Postası - Anadolu Yakası Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Lütfü Silo ve Yönetimi İstanbul Anadolu Yakasındaki Duduzar Tesislerinde, Derneğin 50. Yılı onuruna bir kutlama programı düzenledi.

Programa, Bayburt Milletvekili Fetani Battal, Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Yargıtay Üyesi Şerafettin Saka, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Suat Durak, Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Genel Başkanı Hicabi Durmuş, Bayburt Vakfı Başkanı İsrafil Kahraman, Marmara Bölgesi Dernek Başkanı Ali Kemal Birgül, Ümraniye Bayburtlular Dernek Başkanı Sadettin Sağlam, köy dernek başkanları, iş adamları ve davetliler katıldı.

Anadolu Yakası Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Lütfü Silo yaptığı selamla konuşmasında, “50 yıl emek verdiğimiz bu derneği 1947 yılında kurulan Bayburt Kültür ve Yardım Derneğindeki yönetici ağabeylerimizin izniyle kurduk” dedi.

Bugüne kadar yapılan faaliyetlere kısaca değinen Silo, yönetim kurulu üyelerini sahneye davet ederek, kendilerine ve bugüne kadar emek veren herkese teşekkür etti.

Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ise, konuşmasından şunları söyledi:

“Vali Beyle yaptığımız bir toplantıda, Bayburt’un kaderini nasıl değiştirebiliriz diye düşündük, taşıma nüfusla bu iş olmuyor, biz Bayburt’ta yaşayan hemşerilerimizle kader birliği yaparak bir şeyler başarmanın gayreti içindeyiz. Biz uzaklardada olsa gönlümüzdeki yeri farklı olan siz hemşerilerimizi her zaman, her yerde iftiharla anıyoruz. Çünkü biz Bayburtlu olmanın gururunu her yerde söylüyor ve yaşıyoruz. Geçen yıl 25.’sini kutladığımız Uluslararası Dede Korkut Şenlikleri amacına ulaştı. Önümüzdeki yıl daha farklı boyutlarda, daha güzel şeyler yapacağız. Sizleri bu vesileyle baba ocağına davet ediyorum. Bayburt’u 2. Lig’de temsil eden Bayburtspor’umuza desteklerinizi bekliyorum.”

Bayburt Milletvekili Fetani Battal da bir konuşma yaptı. Battal, Bayburt derneklerine hizmet eden herkese teşekkür etti. Lütfi Silo’ya da teşekkür eden Battal, “Bayburt derneklerine hizmet etmek Bayburt’a hizmet etmektir, Bayburt’un o köklü kültürüne hizmet etmektir” diye konuştu.

Gecede derneğe hizmeti geçenlere plaket takdimleri yapıldı. Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci de Bayburt İl Oluşunun 30. Yılı dolayısıyla il olma mücadelesine katkı sunan Bayburtlular’a plaket takdim etti.  

Gecenin sonunda Bayburtlu sanatçılar Muhsin Kararer ile Sincanlı Filiz sahne aldı. 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.