Alperenler, Yazıcıoğlu'nu andı

25 Mart 2009 tarihinde Kahramanmaraş'taki mitinginden Yozgat mitingine gitmek için bindiği helikopterin düşmesi soncu, beraberindeki dört kişi ile birlikte hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu, 6. vefat yıldönümünde Bayburt'ta farklı etkinliklerde anıldı.

Alperenler, Yazıcıoğlu'nu andı
Bayburt Postası - 25 Mart 2009 tarihinde Kahramanmaraş'taki mitinginden Yozgat mitingine gitmek için bindiği helikopterin düşmesi soncu, beraberindeki dört kişi ile birlikte hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu, 6. vefat yıldönümünde Bayburt'ta farklı etkinliklerde anıldı.

Alperen Ocakları tarafından düzenlenen etkinlikler çerçevesinde öğlen namazının ardından Yakutiye Camii'nde mevlidi şerif okutulurken, gün boyunca süren bir fotoğraf sergisi de açıldı. Muhsin Yazıcıoğlu Parkı'nda açılan sergide Muhsin Yazıcıoğlu'nun fotoğrafları ve vefatının ardından gazetelerde yer alan haberler sergilendi. 

Öte yandan Alperen Ocakları Bayburt İl Başkanı Sinan Gül de bir yazılı açıklama yayınlayarak, rahmetli şehit lider Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefat sürecini şehadet süreci olarak değerlendirdiklerini ve beyaz veda olarak gördüklerini bildirdi.

Gül, şu açıklamayı yaptı:

"Yazıcıoğlu'nu vefatının 6. yılı münasebetiyle rahmet, minnet ve özlemle anıyoruz. Rahmetli şehit liderimiz hayatı boyunca dik durdu, doğru gitti, düzgün yürüdü. Hak ve hukuk yolundan hiç ayrılmadı. Bizler de onun bırakmış olduğu Alperenler olarak dik duracağız, doğru gideceğiz, düzgün yürüyeceğiz. Haktan ve hukuktan ayrılmayacağımızı ifade etmek istiyoruz. Rahmetli şehit liderimiz Yazıcıoğlu'nun vefat sürecini biz şehadet süreci olarak değerlendiriyor ve beyaz veda olarak görüyoruz. İhmaller, belgeler, eldeki bilgiler, bulgular ışığında merhum liderimizin bir suikast sonucu öldürüldüğünü anladık.Halkımız da buna inanıyor. Bizler bu suikastin arkasında kim varsa hukuk içinde kalıp ortaya çıkaracağımızı belirtiyoruz. Daha önce Malatya özel yetkili savcılığı tarafından yürütülen bu dava şu anda yine Kahramanmaraş savcılığı tarafından devam ettirilmekte. Bizler hukuk içinde kalarak mücadelemizi sürdürüyoruz."




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
gökhan türk 9 yıl önce

Allah razı olsun rahmetli büyük başkanı unutmadıkları için mekanın cennet olsun abim

Avatar
Ali Mirza 9 yıl önce

hükümetin itibari 25 mart 2009 dan beri karlar altındadır..

Avatar
canberk 9 yıl önce

biz en çok ''martta'' üşürüz. bayburtta bile.