69 yıllık çınar: Bayburt Kültür ve Yardım Derneği

1947’de kurulan ve Türkiye’nin ilk hemşeri derneği olan Bayburt Kültür ve Yardım Derneği 69 yaşında. Dernek yönetimi, yıl içerisinde yapacağı etkinlikler ile bu özel yılı taçlandırmaya hazırlanıyor...

69 yıllık çınar: Bayburt Kültür ve Yardım Derneği
Bayburt Postası - 1947’de kurulan ve Türkiye’nin ilk hemşeri derneği olan Bayburt Kültür ve Yardım Derneği 69 yaşında. 3 Ocak 1947 yılında gayri resmi olarak kurulan dernek, 12 Aralık 1948 yılında Bayburt Kültür ve Yardım Cemiyeti ismi ile resmiyet kazanmış ve Türkiye’nin kayıtlı ilk hemşeri cemiyeti olmuştu. 

İlk tohumları Mahmut Kemal Yanbeg başkanlığında 62 üye sayısı ile atılan Bayburt Kültür ve Yardım Derneği 69. Yılını özel etkinlikler ile kutlayacak. 69. yıl etkinliklerine bilgi yarışması ile başlayan dernek yönetimi, bugünlerde her yıl coşku ile kutlanan 21 Şubat kutlama programına hazırlanıyor. 69. Yılın özeti sayılabilecek özel bir yayın hazırlatan Bayburt Kültür ve Yardım Derneği, yıl içerisinde yapacağı etkinlikler ile bu özel yılı taçlandırmak istiyor. 

69. yılın dernek için önemli olduğunun altını çizen Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Genel Başkanı Faruk Kılıçaslan, marka değerine dikkat çekiyor: 

“69. Yıl, derneğin kökleri açısından çok önemli. Bir STK’nın 69 yıl öncesine dayanması ve ilk hemşeri derneği oluşu marka olduğunun kanıtıdır. Bu değerli geçmişi marka değeri olarak görüyoruz. Daha da önemlisi bu marka hala ayakta, faaliyetlerini sürdürüyor, bu daha da çok anlam ifade ediyor. Hedefimiz bu markayı bizden sonraki nesillere taşımak. Bunu yaparken de kültür kısmının altını daha çok doldurmak istiyoruz. Bayburt’un derin bir kültürü var. Edebiyatta sanatta olsun, folklörde olsun, yöresel zenginlikleri ve yemeklerinde olsun, el sanatlarında olsun Bayburt yaşatılması gereken bir değer. 

Emaneti daha da ileriye taşırken, derneğimizin sağladığı imkanları ve yine derneğimizi bugünlere getiren yöneticilerimizi unutmayacağız. 69. Yıla özel bir yayın hazırlığımız var. Özel bir lansman ile hep bir araya geleceğiz ve 69 yılı bir anlamda gözden geçireceğiz. Bu vesile ile 25 Şubat 2017 Cumartesi akşamı Bağcılar Olimpik Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşecek olan 21 Şubat coşkusuna tüm hemşerilerimizi davet ediyoruz.” 

69. Yıla Özel - Bayburt Kültür Yardım Derneği’nin 69 yıllık tarihinden izler, dünden bugüne görev yapmış yöneticiler ile röportajlar, özel dosyalar ve ilk kez yayınlanacak fotoğraflar yıl boyunca Bayburt Postası’nda olacak…
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.