4 dernekten o bildiriye tekzip

Bayburt dernekleri tekzip metni yayınladı.

4 dernekten o bildiriye tekzip
Bayburt Postası - Milliyetçi Hareket Partisi Bayburt Milletvekili adaylarının bilboard afişlerinde yer alan '50 Gündür Değil, 50 Yıldır Sizinle' ifadelerini hedef alan ve altında il dışında faaliyetlerini sürdüren 24 derneğin imzası bulunan bildiriye 4 dernekten tekzip geldi.

Ankara Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği ve Ankara Gölbaşı Bayburtlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği başkanlarının ortak imzalı yayınladığı açıklamada, "Yayınlamış olduğunuz bildirimizin içeriğinde hiçbir siyasi partiye yönelik bir anlam yüklenmemiş, herhangi bir afişle amblemle birleştirilerek yayınlanması tarafımızdan talep edilmemiştir" ifadeleri yer alırken, Duisburg Bayburt Derneği Onursal Başkanı Yücel Güngör imzalı açıklamada ise, "Bizler dernek olarak partiler üstü konumumuzu korumaya devam edeceğiz. Derneğimizin hemde başkanımızın adını kullananları Allah'a havale ediyoruz" denildi. 

Anadolu Yakası Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği Maltepe Şube Başkanı Şahin Yücel ise, yayınlanan bildiriden haberlerinin olmadığını dile getirdi.  
 
Ankara Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Duisburg Bayburt Derneği, Ankara Gölbaşı Bayburtlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Anadolu Yakası Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği Maltepe Şubesi'nin gazetemize gönderdiği açıklamalar şöyle:

"Değerli Yerel Basın; Yayınlamış olduğunuz bildirimizin içeriğinde hiçbir siyasi partiye yönelik bir anlam yüklenmemiş, herhangi bir afişle amblemle birleştirilerek yayınlanması tarafımızdan talep edilmemiştir. Duyurumuz; birlik beraberlik dayanışma vurgusu ile Bayburt dışında yaşayan hemşehrilerimizin de en az Bayburt'ta yaşayanlar gibi, kaygıları, üzüntüleri, sevinçleri, projeleri Bayburt ve ülkemiz içindir. Ankara Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile Ankara Gölbaşı Bayburt Derneği, ne bir siyasi partinin yanında, ne de karşısında olmuştur, olmayacaktır. Her siyasi partiye aynı mesafede, siyaset üstü yapımızla, toplumsal hayatta daha düzeyli diyaloglar sağlamaya yönelik bir içeriğe sahiptir bu duyurumuz. Duyurumuz, bazı afişlerle insiyatifimiz dişında birleştirilip yanlı siyasi anlamlarla yorumlanmiştır. Duyurumuz hiçbir siyasi partinin afişi ile amblemi ile birlikte gösterilemez ilişkilendirilemez, bu duyurumuz, bağımsız yayınlanması üzere onaylanmıştır. Derneklerimizin organları içerisinde her siyasi görüşten hemşehrilerimiz bulunmaktadır.

Bizler yurt içinde, yurt dışında hemşehrilerimizi en güzel şekilde temsil etmenin gayreti içerisinde, toplumun her kesimi ile dayanışma ve yardımlaşma ile kültürümüzü tanıma, tanıtma ve diğer kültürleri tanıma etkinlikleri yürütmekteyiz. Bunun yanında ülkemizin yönetim kadrolarına gelecek olan hemşehrilerimizin, hoşgörülü, bilgili, donanımlı olmalarını olmazsa olmaz kabul ederken, bu doğrultuda ilgililere önerilerde de bulunmak önemli görevlerimizdendir. Daima bir elimiz, gözümüz, yüreğimiz Bayburt’ta, diğer elimiz gözümüz yüreğimiz Ankara’da. Ülkemiz ve Bayburt’umuz sevinince sevinir, üzülünce üzülürüz. Bayburt için ülkemiz için taş üstüne taş koyan kim olursa olsun bizim medar’ı iftiharımızdır, başımızın tacıdır. Allah’tan dileğimiz odur ki, bu seçimler; cennet vatanımız Türkiye için hizmet ve centilmenlik yarışı olsun. Kazanan ülkemiz olsun. Bu vesile ile tüm milletvekili adayı kardeşlerimize, barış, kardeşlik duygu ve düşünceleri doğrultusunda üstün başarılar diliyor, yazımızı; Dedem Korkut’un “Bir olalım, iri olalım, diri olalım", Yunus Emre’nin “Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, sevelim,sevilelim, dünya kimseye kalmaz" yorumuyla, tüm hemşehrilerimizi saygı ve sevgilerimizle selamlıyoruz.

Ankara Bayburt Dernekleri Platformu adına
Ankara Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Adnan Bayram
Ankara Gölbaşı Bayburtlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Yüksek Kaymak"


-----------------

"Değerli Bayburt Postası yetkilileri,

Bayburt gazete ve haber sitelerinin gündemine düşen deklarasyon ile uzaktan ve yakından bir alakamız yoktur. Bizler dernek olarak partiler üstü konumumuzu bugüne kadar koruduk, bundan sonrada korumaya devam edeceğiz. Hiç bir partiye ne uzak nede yakınız. Haberimiz olmadan hem Derneğimizin hemde başkanımızın adını kullananları Allah'a havale ediyoruz. Saygılarımla.

Yücel Güngör
Bayburt Duisburg Onursal Başkanı"

---------------

"Değerli Bayburt Postası yetkilileri;

Yazılı ve sosyal medyada yer alan habere istinaden; bu bilgilendirmeyi derneğimizin tüzel kişiliği yönetim kurulu ve üyelerime olan sorumluluğum gereği açıklamak durumunda kaldım. Bayburt basınında yer alan siyasi içerikli bildiride, derneğimizin isminin sehven bilgimiz dışında yazılmış olmasından dolayı, siz değerli hemşehrilerimi bilgilendirme zarureti doğmuştur. 
Bayburt'ta yapılacak olan milletvekili seçiminde Bayburt halkının özgür ve hür iradesi ile en iyi tercihi yapacağına olan inancımla, güzel Bayburt'umuza hayırlara vesile olması dileğiyle kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Anadolu Yakası Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği 
Maltepe Şube Başkanı Şahin Yücel" 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bayburtlu antalyada 8 yıl önce

Malum şahıs tek tek dernek arayıp kendi kafasına göre basına haber yaptirmistir her dönem aday adayı olup stk lara muhtarlara para yedirerek temayullerden birinci çıkınca bu işler böyle yürüyor hesabına devam ediyor bayburtluluk hesabı yapan malum alp ikinci sıra adayı birincisinden bu konularda altta kalmıyor gurbeteki bizleri rezil ettiniz toplandığını gazetelerde herşey ortada size serren oy verilmez

Avatar
Bayburt69 8 yıl önce

Bu muhterem hemşehrilerimiz sadece siyasi mesaj vermek için bildiri yayınlamasınlar:Alt yapı çalışmaları bahane edilmeden 1-Neden Su akmadığı 2-Neden göçlerin devam ettiği 3-Neden yolların köstebek yuvası olduğu 4-Neden çevrenin pislik içinde,toz-toprak...olduğu vb.gibi konularda da bildiri bekliyor Bayburt insanı...

Avatar
Asım Koca 8 yıl önce

Çok sasirmadim . AKP nin tama yaptığı bu işte . Yalan ile dolan ile algı yapmak. Neyseki emrine alamadığı veya köle yapamadığı kısım da var.

Avatar
hayret 8 yıl önce

Demekki birileri bu derneklerimizi kendi siyasi çıkarları için kullanmaya çalışmışlar buda belliki 50 günlük siyasi olan haydi bismillah diyen zatlardan biri hangisi olduguda açık adayken bunu yapan Allah korusun vekili olursa neler yapar benim siyasi çizgimi ve partimi temsil edemezsin kusurabakma oyunun rengi değişti begim

Avatar
berat 8 yıl önce

Digerlerininde haberi yok siyasi baskıdan korkarak tekzip gondermiyorlar bu derneklerimizi telefonla arayıp olayı çarpıtarAk nemalanmaya çalışan şahıs çok çok üzgünüm ama akp nin ikinci sıra adayı

Avatar
Dışardaki Bayburtlu 8 yıl önce

Yukarıdaki Ankara Bayburt Platformu” adına yapılan açıklama maruzat üretmek”ten öteye gidemez. Öncelikle bu metnin Nerede, kim ya da kimler tarafından hazırlandığı” dürüstçe ve Bayburtluya yakışır biçimde açıklanması gerekir. Açıklanmalıdır ki kimi dernek başkanları zan altında kalmasın. Sözü edilen bildiriyi, AKPnin hazırlayıp, kendi adıyla açıklaması daha siyasi etiğe uygun olmaz mıydı? Açıkça AKP adaylarından biri ve kimi dernek başkanı ya da başkanları bu siyasi metni açıkladı. El altından AKP adaylarına dolaylı olarak destek çıktılar. Elbette bu davranışları Dernekler Yasası”, Derneklerin İç Tüzükleri” buna izin vermez.

Avatar
Dışarıdaki Bayburtlu-2 8 yıl önce

İşin bir boyutu daha var: Bu bildiriyi imzalayanlar hesap sorulmayacağını mı sanıyorlar? Derneği –uzak ya da yakın- siyasi tartışmalara katmaya hakları var mı? Bildirideki görüşlere karşı olanları hiçe mi sayıyorlar? Yoksa söz konusu girişimi bir takım çıkar ilişkileri mi şekillendiriyor? Bu soruların yanıtlarını açıklığa kavuşturacak olanlar imzasını sahiplenen Dernek başkanlarıdır. Bu iş öyle Ben yaptım, bitti” ya da Zaman içinde unutulur” düşüncelerini kabullenemez. Hele hele kimi cilalı öz deyişlerin de bu yanlışı düzelteceği düşünülmesin. Üstelik Bir olalım, iri olalım, diri olalım” sözü Dede Korkutun değil Hacı Bektaş Velinindir. Bir sözüm de Bayburt Postasının editörüne: Manşet çok yanlış ve yanıltıcı. İlk Bildirinin manşet resmi kullanılarak algılama sorunu yaratılmıştır. Bildirgeye karşı çıkanlar ya da maruzat üretenler” için bir manşet düzenlemek çok mu zordu?

Avatar
Safak güngör 8 yıl önce

Kalan derneklerde bu bildiride bizim rızamız var diye ikna edilmiştir.