"15 Temmuz Milli İrade Günü olsun"

Türkiye Ziraat Odaları Birliğine bağlı Bayburt İl Koordinasyon Kurulu Başkanları düzenledikleri basın açıklamasıyla Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti.

"15 Temmuz Milli İrade Günü olsun"
Bayburt Postası - Türkiye Ziraat Odaları Birliğine bağlı Bayburt İl Koordinasyon Kurulu Başkanları düzenledikleri basın açıklamasıyla Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti.

Bayburt Ziraat Odası Başkanlığında kentteki ziraat odaları adına basın açıklamasını okuyan İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Abuzer Yıldırımtepe, milli iradenin millet tarafından değiştirilmesi dışında bir müdahaleyi ve milletin iradesi dışında bir iradeyi asla kabul etmediklerini söyledi.

Demokrasiye vurulacak her darbenin ülkeye yapılacak en büyük ihanet olduğunu belirten Yıldırımtepe, şu bilgileri aktardı:

"Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanımız, Başbakanımızdan başlayarak bütün yöneticilerimiz ve milletimiz ilk andan itibaren tek vücut olarak darbecilerin hesaplarını boşa çıkardılar. Dünyanın ekonomik krizler yaşadığı bir ortamda güçlü bir siyasi istikrar gerekiyorken, ülkemizde demokrasiyi geliştirmeye, ileri demokrasiyi kurmaya çalışıyorken, demokrasiyi sekteye uğratacak her türlü darbe girişimi, bu ülkeye yapılabilecek en büyük düşmanlıktır." 

Yıldırımtepe, FETÖ'nün darbe girişimine yönelik olarak, iktidarı ve muhalefetiyle bütün siyasi partilerin bu darbeye karşı tek vücut olması, ortak bir bildirinin altına imza atması ve bombaların altında meclisi terk etmemesinin demokrasi açısından çok büyük bir kazanım olduğuna vurguladı.  

Türkiye'de yaşanan son olaylardan sonra demokrasinin büyük bir olgunluğa ulaştığını ifade eden Yıldırımtepe, şunları kaydetti:

"Darbe girişimine karşı milletçe gösterdiğimiz birlik, beraberlik ve dayanışma ikliminin bundan böyle de devam ettirilecek bir sürece sokulmasına her kesim yardımcı olmalıdır. Toplumda çatışmaya, ayrışmaya yol açabilecek eylem ve söylemlerden mutlaka kaçınılmalı, bu hassas dönemde provokatörlere karşı toplumumuzun her kesimi her zamankinden daha dikkatli olmalıdır."

Yıldırımtepe, 15 Temmuz tarihinin bir yanıyla kara bir leke olarak tarihe geçtiğini belirterek, "Ancak bu tarih bir yanıyla da bundan böyle, demokrasi şehitlerinin ve milletin devletiyle bir ve tek vücut olarak kendi iradesine sahip çıktığı bir tarih olarak anılacaktır. Gelecek nesillere de asla unutturulmaması gereken 15 Temmuz tarihi '15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini Anma ve Milli İrade Günü' olarak ilan edilmelidir." ifadelerini kullandı.

Etkinliğe, Aydıntepe Ziraat Odası Başkanı Ali Birgül, Demirözü Ziraat Odası Başkanı Gürkan Fidan ile oda personeli katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.