Bayburt'un acil çözüm bekleyen sorunları hiç bitmez. Yerel seçimler yaklaşırken şöyle ilk düşünüşte aklımıza gelenleri sıralayalım dedik.   

1) "Koruk" denilen; 7 metre kaliteli topraktan sonra çakıl ve su tabakasına ulaşılmış, eskiden beri ekilen doğa harikasının son kalan bölgesi (Aslandağı Civarı) çok az kısmı Aslan Dağı ağaçlandırması sırasında korumadan çıkarılıp önce 3, sonra (2011'lerde) 10 kat yapı izni verilmiştir. Meclis kararıyla da olsa bu tür yanlışlar tekrarlanmamalı.

2) Yukarıda bahsedilen bölgede yeni yeni yapılmaya başlayan seracılığa destek verilmeli.

3) Bakanlar kurulu kararıyla "Milli Park" olan abidenin de bulunduğu Kop Şehitliği ziyareti 1916'daki savunmanın geçtiği bahar-yaz aylarında yapılabilir. 2010 yılında yapıldığı gibi "Dede Korkut Şenlikleri"ne dahil edilebilir. 

4) Milli Mücadele'ye, milli ve dini eğitime hizmeti geçenler tesbit edilerek örnek hayatları yeni nesillere anlatılmalı,

5) Emeklilerin zamanlarını değerlendireceği şehrimizde kolayca yapılabilecek "hobi bahçeleri" oluşturulmalı,

6) Tarihi çeşmelerimiz, kaynaklarından kaptaja alınarak, isale hatları yenilenerek temiz bir şekilde akıtmalı.

7) Yıllardır ihmal edilen (resmi binaların alt kısmına dahi yapılmayan) her geçen gün daha çok sorun olan "otopark" yapımı hızlandırılmalı.

8) Tarihi kimliğinin gereği olan "Bayburt Kent Müzesi" biran önce kurulmalı,

9) Ulu Cami ve minaresi, Bedesten (Taşhan), kaledeki kitabeler ciddi şekilde korumaya alınıp, gerekli olanların etrafı açılmalı.  
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ayhan 5 yıl önce

kara tren ya gelir-ya gelmez,sn ahmet bey görüşleriniz güzel,trenide ilave ediniz.

Avatar
Bayburt lu Salih 5 yıl önce

Sn AKER
Sizlerin Bayburt un sorunları ile alakalı olarak hatırlatmaya çalıştığınız bu nazik hatırlatmalarınız anlaşılır mı?
Doğrusu çok emin değilim, bu sözümü şöyle anlatmaya çalışayım, Samsun da bir iş yerinde şu yazılı okumuştum.

Bu iş yerinde söz ile iş yapılmayacaktır
Nedeni ise söz verip yerine getirmeyenlerdir.

Şimdi yaş itibarı ile söylüyorum,yaklaşık elli yıla yakın zamandır, herkes bir makam işgal etmek için,günlük şahsı menfaat için, v.s tamam şu olacak,bu olacak diyor ,gün geçiyor ortada ne var ,koca bir hiiiiç
Sizin yerelde icracı makamlarda bulunmanız Bayburt için bir ayrıcalık olacağını düşünmüşümdür, ha geldikten sonra değişir misiniz bilemem,lakin ben ihtimal vermiyorum. Fakat siz ön plana çıkmıyorsunuz, kendinize göre belki nedenleriniz vardır diyorum, daha fazla bir şey sormuyorum.
Durmadan Bayburt adına başta TREN konusu olmak üzere tüm konuları gündemde sıcak tutmanız ve sonuç almanızı temenni ederim.
Selam saygı ile

Misafir Avatar
a.mehdi öztürk 5 yıl önce @Bayburt lu Salih

salih efendi,sevgiler sunarak,bir kentin olmazsa olmazı"ulaşımdır,en hesaplısıda,
demiryolu,,,yani Tren,sizleri tabrik ediyorum,önemli açıklama şu,,,
geçen ay kelkit deydim misafir olduğum akil insanlar diyorki,akşam saat 6 da hızlı trene bineceğim,9,5 da ankarada olacağım,bayburt ak parti yönetimi ne yapıyor acaba.??,sn c.başkanı 2015 yılında söz vermişti,inşaAllah tren gelir bayburta.slm

Beğenmedim! (0)
Avatar
Ahmet 5 yıl önce

Yazıp takibettigim konularda ''kop'' siper yerlerinin milli park olması gibi,şair yazarlar derneğinden sonra kültür derneklerinin kurulması gibi... sonuç aldığımız seyler oldu...3 donem belediye meclis uyeliginden sonra siyasetten uzaklastim...bu sekilde topluma borcumuzu odemeye calisirsak ne mutlu

Avatar
Ahmet 5 yıl önce

Sizin gibi duyarli insanlar idarecilerimizden de çıkıyor selamlar

Avatar
Bayburt lu Salih 5 yıl önce

Bundan önceki dönemlerde yapmış olduğunu icraatlar zaten size teveccühü artırıyor, bu nedenle sizin aktif olmanızı şahsen arzu ediyorum.
Tabiiki takdir sizlerin, bundan sonra ki dönemlerde ya aktif sivil toplum kuruluşlarında icracı takip ve yönlendirme çalışmalarınızı tıpkı etkili kuruluşların icrasının başında imiş gibi, yada siyasette en üst seviyede hizmete devam etmek için bu toplum sizi bekliyor.
Selam ve saygı ile