ALTIN HARFLER SAFSATASI

Zamanın birinde birisi mecazi anlamda demiş ki, "Adını tarihe altın harflerle yazdırdı."

Sen misin diyen, düştü bu söz, söz bilmezlerin, söz yoksulların ağzına, vara yoğa kullanır oldular. Birisi de düşünmedi, birisi de sormadı ki, bu altın harfler tarihin neresinde?

Rıza Kayaalp grekoromen güreşte dördüncü kez dünya şampiyonu oldu, yüzümüzü ağarttı ve güldürdü, göğsümüzü kabarttı. Ama TRT spikeri bu dediklerimi diyecek söz dağarına sahip değil. Belki 20 kez "Güreş tarihine altın harflerle yazdırdı" deyip durdu...

Eskiden TRT'de böyleleri çalışamazdı. AKP icat oldu bu kural da bozuldu.

KANI YERDE KALMAMIŞ, NASIL YANİ?

Birisi bu ilkel kabile-aşiret deyimini söylemiş, sonra söyleyen söyleyene, bugün de söyleniyor hem de devlet adamları tarafından: "Kanı yerde kalmayacak", "Kanı yerde kalmadı", "Kanın yerde kalmadı, rahat uyu..."

Yahu koca ülkede birisi de sormuyor şu soruları "Kanı yerde kalınca ne oluyor? Kanını nasıl yerde bırakmıyorsunuz, başka kanlar dökerek mi? Başka kanlar dökünce onun kanı yerden kalkıp göklere mi yükseliyor?"

Aklıma çocukluğumda Bayburt'ta dinlediğim o Köroğlu öyküsü geliyor. Köroğlu bir köye gidiyor, bakıyor ki bir yaşlı kadın kendi kendine söyleniyor:"Ocağın bata Köroğlu..."

Şaşırır Köroğlu, der ki:
"Nene sen Köroğlu'yu gördün mü hiç? Köroğlu sana ne yaptı?"
Nene "Görmedim, bana hiçbir şey de yapmadı" diye yanıtlar.
Köroğlu yine sorar: "E peki o zaman niye öyle diyorsun, kargış ediyorsun Köroğlu'na?"
İşte yanıt: "Bolu Beyi öyle deyin dedi, ben de diyorum...."

KUYRUK SOKUMU, YENİÇAĞ, İYİ PARTİ

Kuyruk sokumu, sevimsiz pis bir yerdedir, poponun ortasında, dışkının çıktığı yerin üst yanlarında seyirci gibi...

Gelgelelim kuyruk sokumu önemli bir organdır. Önemi şunlardır:

1-Doğum sırasında bebeğin anne rahminden daha kolay çıkmasını sağlar. Bebeğin çıkış yolu doğum sırasında 10 cm kadar açıktır. Bebeklerin genel olarak baş kısımları ise 12 cm dolayındadır. Rahat bir doğum için gerekli olan 2 cm, kuyruk sokumu kemiği tarafından sağlanmaktadır.
2-Boşaltım sisteminin işlemesinde gerekli olan kas ve bağların sabit bir şekilde durmasını sağlar.
3-Otururken dengeli durmayı sağlar.

E peki ben neden kuyruk sokumundan söz etmekteyim? Bir sosyal medya paylaşımımda 16 yıl aralıksız köşe yazarlığını yaptığım Yeniçağ Gazetesi’nin İyi Parti'nin kuyruk sokumu konumuna sokulduğunu yazdım. Anlamamışlar bu benzetmeyi bazı arkadaşlar.

Sanırım şu izahtan sonra anlayacaklardır. İyi Parti Yeniçağ'sız oturamaz, dışkı atamaz, hatta doğuramaz. Ama kuyruk sokumu olmak bence hiç iyi bir seçim ve durum değil.

Ben de bu kuyruk sokumunda bulundum bir süre, rahatsızdım ama katlanıyordum, Tanrı acıdı bana, işi çözüp orası ile bağımı kopardı. Göktengri'ye minnettarım.

AKŞENER’İN KÜÇÜK KATKISI VE BENİM BÜYÜCEK KATKIM…

Meral Akşener diyor ki "Yeniçağ Gazetesi kurulurken benim de ufacık bir katkım olmuştu (para vermiş)"...

Sayın Akşener, benim de yazar olarak 5 yılı hiç para almadan olmak üzere 16 yıllık "BÜYÜCEK" bir katkım oldu... Ve sonra Yeniçağ'ı partinizin kuyruk sokumu haline getirmiş sahibi Ahmet Çelik'in ve partinizin yüzünden kovuldum... Yani siz her zamanki gibi küçücük katkınızdan büyük yararlar sağlarken, biz büyücek katkımızdan dolayı itildik, atıldık...

Haa bu bir yakınma değildir, oradan ayrıldığım için ben çok memnunum... Yeniçağ defteri açılmamak üzere kapanmıştır. Ama ben dili uzun bir adamım, işte böyle bunları her ortamda söylerim ve yazarım. İleriki tarihlerde çıkacak kitaplarımda da bu Yeniçağ hikayeleri olacak... Meydan boş değil yani, kimsenin yaptığını yanına koymayacak, kayda geçireceğim...

Ne çıkar benim yazmamdan? Bunu göreceğiz yaşarsak!...

GÜVEN ADI NEDEN ERKEKLERE?

Bu ülkede yalnızca erkeklere "Güven" adı konulur. Neden?! Erkekler güvenilir, kadınlar güvenilmez oldukları için mi, yoksa erkeklerin güvensiz oldukları bilindiği için güven telkin etmek için mi?

DEVE ET…

"Yap, işlet, devret" değil", "Yap, işlet, deve et"... Ne devesi mi? Hamuduyla yutulandan...
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.