"Yeşil Yol Projesi sadece bir fasıl"

Artvin'de, Turizmde İş Birliği ve Güç Birliği toplantısı yapıldı.

"Yeşil Yol Projesi sadece bir fasıl"
Artvin'de, Turizmde İş Birliği ve Güç Birliği toplantısı yapıldı. Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Artvin Valisi Kemal Cirit, herkesin bir turizm gönüllüsü olması gerektiğini vurguladı.

Dünya turizm örgütünün dünyada ziyaret edilmesi gereken yüz kent listesine Artvin'inde girdiğini dile getiren Cirit, Artvin'i turizm noktasında çok önemsediklerini belirtti. Artvin'in çok değerli turizm alanlarına sahip olduğu ifade eden Cirit, Borçka ilçesindeki Camili bölgesinin, kültürel çeşitlilikle birlikte biyo çeşitliliğin oldukça yoğun olduğu alan olması münasebetiyle Türkiye'de tek biyosfer alanı olduğunu ifade etti.

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) Başkanı Ekrem Yüce ise konuşmasında, Turizm Mastır Planı içinde Yeşil Yolun Projesi'nin sadece bir fasıl olduğunu belirtti.

Yüce, Yeşil Yol'la ilgili çalışmalarının Samsun'dan Artvin'e kadar hiç bir aksama olmadan bugüne kadar çok planlı ve programlı şekilde devam ettiğini kaydederek, şimdiye kadar 500 kilometre yolu tamamladıklarını söyledi.

Yüce,  Yeşil Yol hattı üzerinde son zamanlarda bazı tartışmaların yaşandığını anımsatarak, şöyle devam etti:

"Bizim orada doğayı tahrip eden herhangi bir eylemimiz yok. Ben devamlı oradayım, televizyonlardaki basındaki ormanları, alanları gösterin diyorum, kimse bana bir şey gösteremiyor. Biz yeni yol yapmıyoruz, mevcut yolları iyileştiriyoruz. Netice itibariyle Kavron'da bir sorun var. Bizim şuan orada güzergah genişliği noktasında çalışmamız var, 8 muhtarı topladık hepsi imza attı. Yetkililer devam etsin diyor. Birkaç kişi 'hayır' diyor. Bizde bunun karar aşamasındayız, 22 noktada çalışmamız var, sadece bir noktada sorun var onu da aşmaya çalışıyoruz."

Projenin bölgeye çok büyük bir değer katacağını vurgulayan Yüce, "İstihdam imkanlarını artıracaktır, 75 bin istihdam düşünüyoruz. Yatak kapasitesini 30 binlerden 90 binlere, 2 milyon konaklama gün sayısını 8 milyona çıkarmayı, bölgeye gelen turist sayısını bir milyon 500 bine çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

Artvin Valiliğinin Destekleriyle Artvin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde yapılan toplantıya Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma Eğitim Müdürlüğü Daire Başkanı Dr. Şengül Gitmez, Artvin İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Temsilci Etem Şahin, Trabzon, Rize, Sivas, Samsun, Ordu, Tokat, Bayburt, Sinop İl Turizm Müdür ve temsilcileriyle bölgede faaliyet gösteren turizm danışma büro temsilcileri katıldı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.