Yaralı terörist bölgede tepkiye neden oldu

Kemah ilçesinde teröristlerin sivil araca ateş açmasının ardından düzenlenen operasyonda güvenlik güçlerinin teröristlerle girdiği çatışmada, bölücü terör örgütü mensubuna ait bir ceset ile aramalarda ayrıca 1 bölücü terör örgütü mensubu yaralı olarak ele geçirildi.

Yaralı terörist bölgede tepkiye neden oldu
Kemah ilçesinde teröristlerin sivil araca ateş açmasının ardından düzenlenen operasyonda güvenlik güçlerinin teröristlerle girdiği çatışmada, bölücü terör örgütü mensubuna ait bir ceset ile aramalarda ayrıca 1 bölücü terör örgütü mensubu yaralı olarak ele geçirildi.
Erzincan Valiliği'nden yapılan açıklamada, dün Erzincan-Kemah karayolunda meydana gelen adam öldürme, yol kesme, araç yakma ve yağma olayına müteakip bölücü terör örgütü mensuplarının kaçış istikametlerinin kapatılarak olay yerinin çember altına alındığı belirtildi.

Yapılan takip hareketi sonucunda bugün kaçan teröristlerle temas sağlandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Olayda güvenlik güçlerinin bölücü terör örgütü mensupları ile girmiş olduğu çatışma neticesinde 4 bölücü terör örgütü mensubunun öldürüldüğü değerlendirilmiş olup, arazi arama-taraması sonrasında, bölücü terör örgütü mensubuna ait bir ceset ve 1 keskin nişancı tüfeği, 1 RPG-7 Roketatar, 1 M-16 piyade tüfeği ile 3 sırt çantası ele geçirilmiştir. Müteakip aramalarda ayrıca 1 bölücü terör örgütü mensubu yaralı olarak ele geçirilmiştir. Diğer cesetlerin ise bölücü terör örgütü mensupları tarafından olay yerinden kaçırıldığı değerlendirilmektedir."

Yaralı teröriste tepki

Yol kesen teröristlerin bir kadını öldürmesi üzerine güvenlik güçlerince başlatılan operasyonda yaralı ele geçirilen teröristin Erzincan'da tedavi edilmesine bazı vatandaşlar tepki gösterdi. 

Mengücek Gazi Eğitim Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan teröristin buradan Erzurum'a sevk edileceğini duyan bir grup vatandaş, hastane önünde toplandı. Polisin güvenlik önlemi aldığı hastane önüne gelen vatandaşlar, teröristin tedavi edilmesine tepki gösterdi.

Hastanenin arka kapısından çıkarılan terörist, ambulansla Erzurum'a götürülürken, Tercan ilçesinde vatandaşların toplandığı haberi üzerine ambulans Sivas'a yönlendirildi.

Erzurum Sivas Karayolu'ndaki Refahiye ilçesi yakınlarında toplanan bir grup vatandaş, burada da ambulansın geçişine engel olmak istedi. Polis ve jandarma ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı ilçede Erzincan-Sivas karayolu yaklaşık 2 saat trafiğe kapatıldı. Bu arada ambulanstan indirilerek zırhlı araca bindirilen terörist, tedavi edilmek üzere Sivas'a götürüldü. 

Sivas'ta da gerginlik yaşandı

Teröristin Sivas'a geleceğini duyan bir grup ise Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Acil Servis önünde toplandı. Bu sırada trafik kazası sonucu ambulansla hastaneye gelen bir yaralıyı terörist sanan grup tepki gösterince, polis ekiplerince durduruldu. Sabahın erken saatlerine kadar acil servis önünde yaralı teröristi bekleyen grup daha sonra dağıldı.

Bu arada yaralı teröristin zırhlı bir araçla Sivas Özel Harekat Şube Müdürlüğü'ne getirildiği, burada bir müddet bekletildikten sonra ambulansla Ankara yönüne hareket ettiği öğrenildi.



Teröristlerce öldürülen Makbule Vural'ın cenazesi toprağa verildi

Teröristlerce öldürülen Makbule Vural'ın cenazesi, düzenlenen törenin ardından memleketi İliç ilçesine bağlı Küçük Armutlu köyünde toprağa verildi.

Vural için İliç ilçe merkezindeki Yusuf Ziya Demir Camisi'nde tören düzenlendi. Vural'ın eşi, 5 çocuğu ve yakınları Türk Bayrağı'na sarılı naaşa sarılarak gözyaşı döktü. 

Törene Vural'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, AK Parti Milletvekili Talha Erol Durmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir ile bazı siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Burada konuşan Vali Kahraman, terörü, karanlık elleri ve odaklarını lanetlemek üzere toplanıldığını belirterek, teröristlerce öldürülen Makbule Vural'ın kanının yerde kalmadığını söyledi. 

Türk milletinin tarihin hiçbir döneminde kimseye boyun eğmediğini vurgulayan Kahraman, dil, din, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın asırlarca bu topraklarda kardeşçe yaşadıklarını, kimsenin birbirinden farkının olmadığını ve insanların sıkı bir şekilde birbirlerine kenetlendiğini ifade etti.

Kahraman şöyle konuştu:

"Şer odakları, dış güçlerin maşası olan eli silahlı terör örgütleri bu milletin birliğini ve beraberliğini bozmak için güvenlik güçlerimize saldırılarda bulunmaktadır. Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini tehdit eden terör eylemleri yapmaya kalkışmakta, masum sivil vatandaşlarımızı katletmektedirler. Bu teröristlerin taşeron bir örgütten oluştuğunu tüm dünya iyi biliyor. Bunlar, hiçbir değer yargısı, kutsalı olmayan kişilerdir. Terörün kaynağını birlikte kurutacağız. Terörün öncelikli hedefi birliğimizi, dirliğimizi bozmaktır. Devletimiz ve aziz milletimiz bu topraklarda sinsi planlar yapılmasına asla müsaade etmeyecektir." 

AK Parti Milletvekili Durmaz da terör faaliyetlerinin ülkenin canını yaktığını belirterek, "Onların sivil uzantıları barış ve kardeşlik adı altında şehirlerimize korku salmaktadırlar ama artık devletimizin güçlü kanatları onları gölgeleyecek ve en nihayetinde pençeleri parçalayacaktır. Allah nasip ederse onların son ferdi mezara girinceye kadar kahraman ordumuz ve güvenlik güçlerimiz onlarla sonuna kadar mücadele edecek ama bir gün bu vatan için can vermek, kan dökmek gerektiğinde bilsinler ki bizim de kanımız bu toprağa helaldir" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından İl Müftü Yardımcısı Mehmet Reşat Şavlı, cenaze namazını kıldırdı. Vatandaşların dev Türk Bayrağı taşıdığı ve "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attığı cenaze töreninde Vural'ın naaşı, bir süre omuzlarda taşındı.

Cenaze arabasıyla Küçük Armutlu köyüne götürülen Vural'ın cenazesi buradaki köy mezarlığında toprağa verildi. 

Erzincan - Kemah karayolunun 40. kilometresindeki Acemoğlu Köprüsü mevkisinde önceki gün yol kesen teröristlerin, olay yerinden uzaklaşmak isteyen sivil araca ateş açması sonucu yaralanan Makbule Vural, hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetmişti.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.