Turizmciler Uzungöl-Bayburt tünelini istiyor

Dünya Markası Uzungöl 6 kilometrelik bir tünel ile Bayburt’a bağlanarak Erzincan-Erzurum havalesinin turizminden de faydalanmak istiyor.

Turizmciler Uzungöl-Bayburt tünelini istiyor
Yıllardır gündemini hiç yitirmeyen ama bir türlü çözüme ulaşmayan Uzungöl-Bayburt arasındaki turizm ağının hayata geçmesiyle birlikte Bayburt-Erzincan ve Erzurum havalesindeki turizm potansiyeli Karadeniz sahiline kadar tüm bölgeyi büyük ölçüte faydalandıracağı belirtiliyor.

Bayburt’un ve Uzungöl’ün hayali olan turizm sektörünü harekete geçirmek adına, Uzungöl’den Bayburt’a ve Bayburt’tan, Erzincan’dan ve Erzurum havalesinden yerli ve yabancı turistlerin Uzungöl’e gelmesi için Uzungöl yakınlarındaki Demirkapı ve Arpaözü köylerinin yol ayrımından Bayburt’a yapılacak 6 kilometrelik tünel ile hem Uzungöl hem de Trabzon-Rize sahili de turizmden nasibini alacağı belirtiliyor.

Canlılık kazandırır

Uzungöl Turizmcilerinden Murat Akyüz, “Yıllardır teleferik ha geldi, ha gelecek. Teleferik bizlere fazla bir şey kazandırmaz. Biz turizmciler olarak teleferik yerine Uzungöl-Bayburt arasında bir tünel yapılması daha önemlidir. Bizlerin Trabzon’la aramızda 120 kilometre bir mesafe var. Bayburt’la aramıza bir tünel yapılacak olursa aramızda 10 kilometrelik bir mesafe olacaktır. Uzungöl’de yıllık et tüketimimiz binlerce tondur. Buradaki etler Konya’dan Suluova’dan ve değişik illerden geliyor. Ama Bayburt hayvancılıkla uğraşan komşu bir ilimiz olmasına rağmen, Bayburt’tan Uzungöl’e yolun bozukluğu nedeniyle canlı hayvan getirip esnaf olarak değerlendiremiyorlar. Dışarıdan gelen etler hazır ve kesilmiş olarak geliyor. Ne kadar sağlıklı ve uygun şartlarda kesildiğini bilemiyoruz. Yolumuz düzgün olsa et tüketen esnafımız Bayburt’a giderek yerinde görmek şartıyla bu sorunlarını giderirler ve ticari olarak bir canlılık olur” dedi. 

İflas eşiğine gelir

Bayburt merkeze sadece 25 kilometrelik bir mesafe olduğunu, tünel yapıldığında bu mesafenin 10 kilometreye ineceğini belirten Akyüz, "Mahalle halkımızın yüzde 90'ı bu konuya sıcak bakıyor. Çünkü Bayburt merkezine sadece 25 kilometrelik bir mesafemiz var, tünel olursa 10 kilometreye inecek ve daha iyi hizmet alacağımızı düşünüyoruz. Bayburt ile ticari ilişkilerimiz devam ediyor, günü birlik ihtiyaçlarımız için gidip geliyoruz. Hatta hastane ihtiyaçlarımızı Bayburt’tan hallediyoruz. Çünkü Trabzon’a hastaneye gitmek istediğimizde 125 kilometre yol gitmek durumunda kalıyoruz. Uzungöl-Bayburt konusunun yetkililer tarafından masaya yatırılarak tartışılması bekliyoruz. Böyle giderse Uzungöl 10 yıl sonra iflas eşiğine gelir” diye konuştu. 

Haber: Taka Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
BayburtTurizmUzungöl
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
RACİ AK 7 yıl önce

MALİYE BAKANIMIZ,RİCA ETSİN ALTI AYDA 6 KM TÜNEL YAPILIR.TŞK,LER

Avatar
Hasan 7 yıl önce

Bayburt u şehir yapacak proje bu.. Bunu başarabilirsek Bayburt gerçek bir şehir olur..

Avatar
Sanayi Esnafı 7 yıl önce

Uzungöl Bayburt merkez 10 km olacakmış şuan 25 km habere bak sesli güldüm bu haberi araştırmadan bilgi sahibi olmayanların demeçleriyle taka gazetesi yapmış iyi ki varsın Bayburt postası

Avatar
Tin li 7 yıl önce

Kuş uçuşu herhalde bu ölçüm

Avatar
ALOŞ 7 yıl önce

Uzungöl Belediye idi. Köy oldu. Şimdi bağlansın Bayburt a. Neden bağlanmayı düşünmediler. Ayrıca Bayburt ta süt üretimi azalmış bunu biliyormular.

Avatar
bayburtlu mete 7 yıl önce

bbayburt dünya markası olmak isityorsa,ziyaret yılanlarını"tanıtsın 500 yıllık gelenek,
vali yasaklamadı"geçici olarak durdurdu.!!,sağlık bakanlığından onay alınsın,
hizmete girsin"dünya sağlık türizmde Bayburt 1 ni olur.!!

Avatar
BAYBURTLU 7 yıl önce

ARKADAŞLAR BAYBURTLU UZUNGÖL BAYBURTA BAĞLANSIN DEMİYOR UZUNGÖL İNSANI ERZURUM VE ERZİNCANLA BAĞLANTISINI SAĞLAYABİLMEK İÇİN BAYBURTA TÜNEL YAPILMASINI İSTİYOR YANİ BAYBURTA BİR ŞEYLER KATMAK İÇİN DEĞİL BU GERÇEKLER IŞIĞINDA DEĞERLENDİRMEMİZİ YAPALIM

Avatar
Her şey Bayburt için 6 yıl önce

Bu tünel yapılırsa uzungöle gelen Arap lar bayburta da gelir.tahminim yılda 100.000 turist.bayburt ta sahabe i kiram Abdülvehhap Gazi Hz.var.Arap gelir.Bayburt kazanır.Bayburt bunu hak etti