Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'na, Suyabatmaz aday

Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı'nın Yönetim Kurulu Karadeniz Bölge seçimleri için Babillon Hotel Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yasemin Suyabatmaz, adaylığını açıkladı.

Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'na, Suyabatmaz aday
Bayburt Postası - Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın Yönetim Kurulu Karadeniz Bölge seçimleri 29 Aralık’ta Trabzon Hammamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Ajansın Karadeniz bölge seçimleri için Babillon Hotel Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yasemin Suyabatmaz, Rize’den adaylığını açıkladı.

Tanıtma ve Geliştirme Ajansı’nın bütçesinin hazırlanması, harcamaların yapılması ve muhasebeleştirmesi ile turizm payının alınmasına ilişkin yönetmelik Resmi Gazete’de yayınlandı. Merkezi İstanbul’da olacak ajans yönetim kurulu, icra kurulu ve danışma kurulundan oluşuyor. Ajans, sektör için gerekli kararları alacak, kendisinden bekleneni karşılayacak, turizme yön verecek olan bir kuruluş. Marmara bölgesi ve Akdeniz bölgesinden 2 kişi diğer 5 bölgeden 1’er kişi seçimle yönetime seçilecek. TÜRSAB temsilcisi ise 1 Aralık tarihinde TÜRSAB genel kurulunda seçildi. Turizm Bakanı Mehmet Ersoy başkanlığına belirlenen 5 icra kuruluyla 15 kişiden yönetim oluşuyor.

SUYABATMAZ ADAY

Babillon Hotel kurucusu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yasemin Suyabatmaz, Rize’de Babillon  Hotel’de gerçekleştirdiği basın toplantısında Karadeniz bölgesi için adaylığını resmen duyurdu. KATİD’in ve Rizem Kültür ve Turizm Derneği’nin yönetimlerinde aktif görev yapan Yasemin Suyabatmaz, tüm Karadeniz bölgesinin sorunlarına hakim olduğunu ve turizm sektöründeki tecrübelerini Tanıtma ve Geliştirme Ajansı’nın yönetim kuruluna taşımak istediğini belirtti. Suyabatmaz, "Bölgemizdeki turizm sektöründeki turizmcilerin ve değerli büyüklerimizin destekleri aday olmam sürecinde de etkili olmuştur. Seçim çalışmaları sırasında yanımda olan bana destek veren tüm arkadaşlarıma ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

'KARADENİZ BÖLGE TURİZMİNİN GELİŞİMİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ'

Turizm potansiyeli yüksek olan ülkelerde bu tip kuruluşların ciddi katkı sağladığının görüldüğünü vurgulayan Suyabatmaz, "Ülke turizmine yön veren bu kuruluşun bir parçası olmak Karadeniz bölgesinin hak ettiği değeri savunmak ve kazandırmak  istediğim için seçimlerde aday oldum. Doğasıyla, tarihi ve kültürel özellikleri, gastronomi zenginliklerine sahip olan Karadeniz bölgesi yeterince tanıtılmadığı için hak ettiği yerde değil. Karadeniz bölgesindeki ortalama 2 gecelemeyi yukarıya taşımak, 3 ay yaşadığımız  yüksek sezonu yıla yaymak istiyorum. Alternatif pazarlar oluşturulmasında, turizmin geliştirilmesinde sahada bireysel verdiğimiz mücadeleyi daha kurumsal bir çatı altında birlik ve beraberlik içerisinde vermek istiyorum. Tanıtma ve Geliştirme Ajansı’nın bütçesinde biz turizmcilerinde ödediği 1000/75’lik katkıyla oluşturulan toplam  bütçenin yüzde 20’sini Karadeniz’in uluslararası ve iç pazarda tanıtım faaliyetleri için aktarılmasını hedefliyorum. Karadeniz’in hak ettiği değeri kazandıracağımdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. 29 Aralık pazar günü seçimde oy kullanacak tüm sektör temsilcilerinin sandığa gelip oyunu kullanmasını, sorumluluğunu yerine getirmesini özellikle rica ediyorum. Önemli olan biz adaylar değil, bölge kazansın. Bu da siz seçmenin kullanacağı oylarla belirlenir. Seçimlerde sizin desteklerinizle Karadeniz bölge turizminin geliştirilmesi, pazarın çeşitlendirilmesi ve marka bir bölge olabilmesi için bana bir fırsat tanımanızı ve desteklemenizi  bekliyorum" diye konuştu.

YASEMİN SUYABATMAZ KİMDİR?

Yasemin Suyabatmaz, 1978 yılı Rize Merkez doğumludur. Evli iki çocuk annesi olan Yasemin Suyabatmaz, turizm ve tekstil sektöründe faaliyet göstermektedir. 3 dönem Rize AK Parti İl Yönetim Kurulu’nda, RTSO Turizm Komite Başkanlığı görevlerini yürüttü. Rizem Kültür ve Turizm Derneği Başkan Vekili ve TOBB kadın girişimciler icra kurulu başkanlığı görevini yürütmektedir.

Anahtar Kelimeler:
Yasemin Suyabatmaz
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Acem 4 yıl önce

Siyasi kişilik heryerde olmak zorundamısın bu ne hırs