Tören açık havada yapıldı! Hani yasaktı?

Aşkale’nin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü düzenlenen törenleri açık havada düzenlendi. Aşkale Hükümet konağı önünde gerçekleştirilen kurtuluş etkinliklerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Tören açık havada yapıldı! Hani yasaktı?
Bayburt Postası - Kurtuluş Bayramı etkinlikleri Erzurum'un ilçesinde açık havada gerçekleştirildi. Aşkale’nin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü için düzenlenen törenler açık havada yapıldı. Aşkale Hükümet konağı önünde gerçekleştirilen kurtuluş etkinliklerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayan kutlamalar, açık havada ilçe meydanında devam etti. Katılımın oldukça yüksek olduğu etkinlikler gün boyu devam etti.

İlçenin kurtuluşunu içeren piyesin de canlandırıldığı törenlerde, temsili göç canlandırılmasının ardından milis kuvvetlerinin ilçeyi kurtarması vatandaşlar tarafından büyük bir coşkuyla takip edildi.

AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak’ın da katıldığı kurtuluş etkinliklerini Aşkale Kaymakamı Mustafa Fırat Taşolar, Belediye Başkanı Ahmet Yaptırmış, MHP Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kamil Aydın ve çok sayıda davetli izledi.

Öte yandan Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen 21 Şubat Kurtuluş Bayramı'nda, geçtiğimiz yıl olduğu gibi sokak etkinlikleri yapılmamıştı. Konuyla ilgili geçtiğimiz yıl yapılan açıklamada yasa gereği açık alanda temsili gösterilerin düzenlemeyeceği belirtilirken, her yıl Cumhuriyet Caddesi’nde geleneksel bir şekilde yapılan Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunu ve Ermeni komitacıların mezalimini anlatan sokak tiyatrosu da kapalı salonda sahnelenmişti.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Muharrem 10 yıl önce

MHP de olmasa akepe bitirecek bütün değerleri ve bölecek ülkeyi.

Avatar
M.çamoluklu 10 yıl önce

İstişare yapılmadığından bayburt bu hale geldi,öyle değilmi.