TCG Nusret mayın gemisi Trabzon'da

TCG Nusret (N16) mayın gemisi, Trabzon Limanı'na demirledi.

TCG Nusret mayın gemisi Trabzon'da
TCG Nusret (N16) mayın gemisi, Trabzon Limanı'na demirledi. Dün akşam kente gelen gemi, sabah saatlerinde vatandaşların ziyaretine açıldı.

Gemi komutanı Yüzbaşı Burak Kandaş ile TCG Ödev gemisi komutanı Üstteğmen Serhan Bilgin, Vali Abdil Celil Öz'ü makamında ziyaret eti.

Ziyarette konuşan Vali Öz, TCG Nusret mayın gemisinin Çanakkale zaferinde büyük görev gerçekleştirdiğini belirterek, "Bu zaferin önemli noktası da boğazı geçerek İstanbul'a ulaşmak isteyen düşman donanmalarına karşı döşediği mayınlarla 'dur' diyen bir zafer gemisi olan TCG Nusret mayın gemisidir. Bundan dolayıdır ki bu ismin ve hatıranın bizler için büyük bir önemi vardır. Bu ismin yaşatılması da tarihe önemli bir saygıdır" diye konuştu.

Kandaş ise şehirde bulunmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek, ziyaret anısına Vali Öz'e Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü için yaptırılan şapka hediye etti.

Bu arada, iki gün süreyle kentte kalacak olan geminin 13.00 ile 17.00 saatleri arasında halk ziyaretine açık olacağı belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.