Sel bölgesi böyle temizleniyor!

Artvin'in Hopa İlçesi’nde 8 kişinin hayatını kaybettiği, 3 kişinin de kaybolduğu sel felaketi sonrası çamur ve balçıkla kaplanan ilçede enkaz kaldırma ve temizlik çalışması sürüyor...

Sel bölgesi böyle temizleniyor!
Artvin'in Hopa İlçesi’nde 8 kişinin hayatını kaybettiği, 3 kişinin de kaybolduğu sel felaketi sonrası çamur ve balçıkla kaplanan ilçede enkaz kaldırma ve temizlik çalışması sürüyor. Heyelan sonrası kayan toprak kütleleri, çamur ve balçıklar ile sel sularının sürüklediği çöp ve atıklar, kamyonlarla taşınarak Karadeniz’e dökülüyor. Bütün çöpler, beyaz eşyalar, atıklar Karadeniz'in sularını kirletiyor. Denizde oluşmaya başlayan kirliliğe uzmanlar, "Karadeniz çöp kovası değildir" diyerek tepki gösterdi.

Sel felaketi sonrası suların çekilmesi ile çamur ve balçıkla kaplanan Hopa’da aralarında Devlet Su İşleri (DSİ), Karayolları ile İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyelerinin de yer aldığı 900 kişilik ekip 300 iş makinesi ile enkaz kaldırma ve temizlik çalışmasını yürütüyor. Heyelan sonrası kayan toprak kütleleri, çamur ve balçıklar ile sel sularının sürüklediği çöp ve atıklar, kamyonlarla Hopa sahilinden Karadeniz’e dökülüyor. DSİ’ye ait iş makineleri kamyonların sahile döktüğü toprak ve balçık ile sel atıklarını denize sürüklüyor. Deniz kıyısında biriken balçık, toprak ve sel atıkları kirliliğe neden oluyor. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.