Şehit Erdoğan, Gümüşhane'de toprağa verildi

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan jandarma teğmen Recep Erdoğan'ın cenazesi, memleketi Gümüşhane'de toprağa verildi.

Şehit Erdoğan, Gümüşhane'de toprağa verildi
Bayburt Postası - Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan jandarma teğmen Recep Erdoğan'ın cenazesi, memleketi Gümüşhane'de toprağa verildi.

Şehidin, Gümüşhane Devlet Hastanesi morgundan alınan Türk bayrağına sarılı naaşı, cenaze nakil aracıyla Zafer Meydanı'na getirildi. Törene, şehidin babası Vahittin, annesi Mecnun, kardeşleri Tuğba Karan, Memnune Sevindik, Davut ve Osman Erdoğan ile yakınlarının yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Bayburt Milletvekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu, AK Parti'nin Trabzon, Gümüşhane Milletvekilleri, Gümüşhane Jandarma Komutan Vekili Yarbay Uğur Demir, diğer ilgililer ve vatandaşlar katıldı.

Erdoğan'ın cenazenin başına gelen annesi, babası ve kardeşleri tabutu okşayarak, metanet içinde taziyeleri kabul etti. Şehidin kardeşi Osman Erdoğan'ın, ağabeyinin üniformasını giydiği görüldü.

Anne Mecnun Erdoğan, oğlunun tabutuna sarılarak, "Ağlamayacağım, düğününe geldim ben oğlum" dedi.


"Düşmanları güldürmüyoruz, biz ağlamıyoruz"

Şehidin ağabeyi Davut Erdoğan ise "Kardeşim ölmemiştir, şehittir. Urfa'daki jandarma özel harekattaki arkadaşlarına selam olsun. Biz onların yanındayız, dua ediyoruz. Elhamdülillah bizim çok kardeşimiz var. Biz bayramlarda da ağlarız, düğünde de ağlarız, burada da ağlarsak ağlarız ama dua ederiz, kalanlara hep duacıyız, Allah yardımcıları olsun" diye konuştu.

Erdoğan, Diyarbakır'daki, Şırnak'taki güvenlik güçlerine selam göndererek, şunları kaydetti:

"Kardeşim dedi ki 'Şırnak'ı temizledik, Cizreyi temizledik ağabey, şimdi Diyarbakır'da Sur'a geçiyoruz. Sur'u da temizliyoruz.' Sur'u da orada kalanlar temizler inşallah, dua ediyoruz. Düşmanları güldürmüyoruz, biz ağlamıyoruz. Bakalım onlar ne yapacaklar? Şehit namzetlerine selam olsun, onlar da kendilerini tertemiz hazırlasınlar. Büyük bir mertebe, insan koşar yetişemez, varamaz ama kardeşim 25 yaşında gitmiştir Elhamdülillah. Bize de şefaatçi olacaktır inşallah."

Tören sırasında zaman zaman duygulandığı görülen Bakan Soylu ve protokol üyeleri, baba Vahittin Erdoğan ve aile fertlerine taziyelerini iletti.

Şehidin naaşı, il müftüsü Ercan Aksu'nun kıldırdığı cenaze namazının ardından tekbirler eşliğinde askerler tarafından cenaze nakil aracına taşındı.

Terör örgütünü lanetleyen sloganların atıldığı törenin ardından şehidin naaşı, merkeze bağlı Hasköy köyündeki aile kabristanlığına getirildi.

Bekar olan 25 yaşındaki Erdoğan, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 1 Şubat'ta teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralanmış, tedavi altına alındığı hastanede şehit olmuştu.AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
metin 8 yıl önce

3 yıl pkk nın bomba silah yığmasını seyret sonra cenazede saf tut sene 1993 1 tek cenaze geldi Bayburt a il binaları yerle bir oldu

Avatar
ALOŞ 8 yıl önce

Artık olağan karşılanıyor. Sanki normal haller. Alıştıra alıştıra alışan MİLLET.