Şehit Aydemir'in baba ocağında yas var

Terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonun ardından çıkan çatışmada şehit olan askerlerden Jandarma Astsubay Üstçavuş Metin Aydemir'in Erzurum'daki baba ocağında yas var...

Şehit Aydemir'in baba ocağında yas var
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonun ardından çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Metin Aydemir'in cenazesi, memleketi Erzurum'a getirildi.

Şehit Astsubay Aydemir'in Türk bayrağına sarılı naaşı, Diyarbakır Asker Hastanesi bahçesindeki törenin ardından askeri uçakla getirildiği Erzurum 9. Kolordu Komutanlığı Havalimanı'nda, babası Tahsin, annesi Emine Aydemir ve askeri yetkililer tarafından karşılandı.

Çocuklarının şehit olduğunu öğrendikten sonra büyük üzüntü yaşayan Aydemir ailesi, askerler tarafından teskin edildi. Şehidin evine Türk bayrakları asıldı, ailenin yakınları da acıyı paylaşmak üzere şehidin babaevine geldi.


Şehidin amcasının oğlu Mehmet Aydemir, en son kısa süre önce hayatını kaybeden dedesinin cenazesinde gördüğü Metin Aydemir ile Ramazan Bayramı'nda da bir arada olduklarını ve kendisiyle oturup sohbet ettiklerini anlattı.

Aydemir, 1995 yılında bir amcasının oğlunun daha şehit olduğunu ve Metin Aydemir'in şehadetinin ailenin ikinci büyük acısı olduğunu belirterek, "Diğer amcamın oğlu şehit olduğunda henüz 42 günlük bir bebeği vardı. Daha nice ana babalar gözyaşı dökecek. Buna bir 'dur' demek lazım. Biz hepimiz Müslümanız, din kardeşiyiz" dedi.

Ailelerinin Kürt olduğunu fakat Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan ve ay-yıldızlı bayrağın altında yaşamaktan onur duyduğunu vurgulayan Aydemir, "Ben bu vatanın evladıyım. Yeter artık, ocaklar sönmesin. Dağdakilerin de anaları, babaları, bacıları var. Kandırılmışlar, beyinleri yıkanmış" ifadelerini kullandı.

Aydemir'in cenazesi, memleketi Erzurum'da toprağa verildi

Mareşal Fevzi Çakmak Hastanesinden alınan Aydemir'in cenazesi, Kazım Yurdalan Mahallesi'nde bulunan baba evine getirildi.

Burada Aydemir için dua edildi, helallik alındı. Aydemir'in naaşı daha sonra konvoy eşliğinde Divit Kalem Camisi'ne götürüldü. Burada İl Müftü Yardımcısı Muharrem İmamoğlu tarafından cenaze namazı kıldırıldı.  Askerlerin omzunda top arabasına konulan şehidin cenazesi, tekbirler eşliğinde götürüldüğü Abdurahman Gazi Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze namazına, şehidin ailesinin yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Adnan Yılmaz, İbrahim Aydın, MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve askeri yetkililer ile vatandaşlar katıldı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.