Şehide son bakış, son veda...

Saldırıda şehit olan Piyade Er Batıkan Avcı, Narman ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı...

Şehide son bakış, son veda...
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bölücü terör örgütü PKK mensuplarının saldırısının ardından çıkan çatışmada şehit düşen sözleşmeli Piyade Er Batıkan Avcı'nın cenazesi, Erzurum'da toprağa verildi.  

Van'da dün düzenlenen törenin ardından Türk Hava Kuvvetlerine ait uçakla Erzurum'a getirilen Avcı'nın naaşı, sabah saatlerinde karayoluyla Narman ilçesine götürüldü.



Ev ve iş yerlerinin Türk bayraklarıyla donatıldığı ilçede binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla cenaze töreninin düzenleneceği ilçe meydanına akın etti. Törene, şehidin annesi Meleha Avcı ile akrabaları da boyunlarına Türk bayrağı asarak katıldı. 

Törende güçlükle ayakta duran şehidin babası Köksal Avcı'ya, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay sarılarak başsağlığı diledi. Acılı baba Avcı, Korgeneral Öngay'ın başsağlığı dileği üzerine, "İki oğlum daha var, onları da vatana feda etmeye hazırım" yanıtını verdi.

Kara Kuvvetleri Komutanı da telefonla başsağlığı diledi 

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak da baba Avcı'yı cep telefonuyla arayarak, başsağlığı dileğinde bulundu. Avcı, bu görüşmede de "Vatan sağolsun, sizler sağolun" ifadelerini kullandı.

Şehit yakınları, HDP'ye ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a tepki gösterdi. 

Şehidin naaşı, kent meydanında öğle vakti kılınan namazın ardından Taşburun Mahalle Mezarlığı'nda defnedildi.

Cenaze törenine Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak ve Narman Kaymakamı Murat Eren de katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.