Salyazı Havaalanı'nın kaynak sorununa askeri çözüm

Salyazı Havaalanı önce askeri faaliyetler için açılacak.

Salyazı Havaalanı'nın kaynak sorununa askeri çözüm
Bayburt Postası - Salyazı Havaalanı ile ilgili önemli bir açıklama yapıldı. Salyazı Havaalanı’nın askeri üs olarak hizmete açılacağını açıklayan Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın’ın ardından bir başka açıklama Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş’ten geldi.

Havaalanının önce askeri faaliyetlere açılacağını daha sonra sivile terk edileceğini söyleyen Başkan Memiş, “Bilim ve Teknoloji Bakanımız Fikri Işık’la da görüştük. Büyük bir ihtimalle burası bir  askeri havaalanı ölçeğinde olup daha sonra sivile terk edilecek” dedi.

Havaalanı konusunda herhangi bir geri adım olmadığını belirten Başkan Memiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Bayburt’a gelmesi beklenen Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’la görüşüleceğini de söyledi.

Başkan Memiş şöyle konuştu:

“Bu konuyu Şiranlı olan Bilim ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’la da görüştük. Büyük bir ihtimalle burası bir  askeri havaalanı ölçeğinde olup daha sonra sivile terk edilecek. Bunun çalışmaları da var, bundan herhangi bir geri adım atılmadı. Bayburt’a Cumhurbaşkanı'mızla birlikte ulaştırma bakanımız da gelecek ve bu konuda kendisine tekrar söylenecektir”

Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın ise daha önce yaptığı açıklamada, “Köse Havaalanı’yla ilgili hem Bayburt, hem Gümüşhane, hem bakanlıklar, hem de ilgililerle en üst düzeyde yaptığımız görüşmelerde kısa vadede askeri havaalanı olarak açılmasını ve daha sonra programa alabilir miyiz diye görüşleri masaya yatırdık. Genelkurmay olur derse, Milli Savunma bakanımız ödenek sorunu olmadığını beyan etti. Genelkurmay’ı aşabilirsek önceliğimiz Köse Askeri Havaalanı’dır” demişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Konursulu 10 yıl önce

Değerli okurlar, "Büyük bir ihtimalle burası bir askeri havaalanı ölçeğinde olup daha sonra sivile terk edilecek..." cümlesinden ne anlıyorsunuz lütfen mesajınızla açıklayın ben de anlayayım...

Avatar
Cetin terzi 10 yıl önce

Konursulu anlamı asker yapıcak ve aynı Diyarbakır hava alanı gibi hem sivil hem askeri olacak