Karadeniz'in en büyük kenti Bayburtlu'ya emanet

Tunceli’nin Bayburtlu Valisi Osman Kaymak’ın yeni görev yeri Samsun oldu.

Karadeniz'in en büyük kenti Bayburtlu'ya emanet
Bayburt Postası - Tunceli’nin Bayburtlu Valisi Osman Kaymak’ın yeni görev yeri Samsun oldu. İzmit Kaymakamı iken 2014 yılında yayınlanan karaname ile Tunceli Valiliğine atanan Kaymak, 41 ilin valisinin değiştiği yeni kararnamede Samasun Valiliğine getirildi. Samsun Valisi İbrahim Şahin ise merkeze alınan isimlerden biri oldu.

Osman Kaymak kimdir?

1965 Bayburt Merkez Sancaktepe köyünde doğdu. Eğitimini Sancaktepe Köyü İlkokulu, Bayburt Ortaokulu, Bakırköy Kocasinan Lisesini 1982 yılında bitirdi. Aynı yıl Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazanarak kaydını yaptırdı. 1986 yılında bu fakülteden mezun olduktan sonra bir yıl İstanbul Barosuna bağlı olarak İstanbul Adliyesinde avukatlık stajını tamamladı. 1991 yılında Kaymakamlık kursunu başarı ile bitirerek Kütahya İlinde yeni kurulan Pazarlar İlçesine kurucu kaymakam olarak atandı. İki yıl süre ile bu ilçenin kurulması ile ilgili çalışmaları başarı ile tamamladıktan sonra mahrumiyet hizmeti yapmak üzere 1993 yılında Erzurum İli Narman İlçe Kaymakamlığına, bu görevi tamamladıktan sonra da 1995 yılında Malatya İli Battalgazi İlçe Kaymakamlığına atandı.



1998 yılında Niğde Vali Yardımcılığına atandı. Battalgazi Kaymakamlığı görevi sırasında Malatya Valisinden, Kocaeli Deprem Bölgesindeki geçici görevinden dolayı Kocaeli Valisinden; Afyon Deprem Bölgesi geçici görevinden dolayı Afyon Valisinden ve Niğde Vali Yardımcısı olarak da Niğde Valisinden ve Suluova Kaymakamı olarak Amasya Valileri Hüseyin Poroy ve Erhan Tanju’dan Takdirname alarak ödüllendirildi. 2003 yılında Suluova İlçe Kaymakamlığına, 2006 yılında Elmadağ Kaymakamlığına, 2008 yılında Eyüp Kaymakamlığı, 2013 yılında İzmit Kaymakamlığına atandı.

21.05.2014 tarihli ve 20146366 sayılı kararname ile Tunceli Valiliğine Vali olarak atanan Vali Osman Kaymak 21 Haziran 2017 tarihinde Samsun Valiliğine atandı.

Osman Kaymak orta derecede İngilizce bilmekte olup, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Anahtar Kelimeler:
Osman KaymakSamsun Valisi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
fahrettin yücesoy-dısburg 7 yıl önce

başarılarının devamını c.Allahtan dileriz,sevgilerimizle sn valimiz.

Avatar
Ozan 7 yıl önce

Yeni görevinde başarılar dilerim.