Kanada Tarım Bakanlığı Heyeti KUDAKA'da

Kanada’nın Alberta Eyaletinden KUDAKA bölgesini ziyarete gelen heyet, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından ağırlandı.

Kanada Tarım Bakanlığı Heyeti KUDAKA'da
Kanada’nın Alberta Eyaleti Tarım Bakanlığı, Alberta Sığır Yetiştiricileri Birliği ve Damızlık Angus Yetiştiricileri Birliği yetkilileri ile özel sektör temsilcilerinden oluşan bir heyet, büyükbaş hayvan yetiştiriciliği konusunda KUDAKA bölgesi potansiyelini tanımak ve işbirliği olanaklarını inceleyerek geliştirmek amacıyla Erzurum’a bir günlük çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

İklim özellikleri ile KUDAKA bölgesine benzerlik gösteren ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinde Kanada’nın en gelişmiş bölgeleri arasında yer alan Alberta Bölgesi ile KUDAKA bölgesi arasında karşılıklı ticari ilişkilerin geliştirilmesi, yenilik ve tecrübe transferleri, karşılıklı genç çiftçi değişim programları tasarımı gibi çeşitli konularda işbirliği alanlarının araştırılması amacıyla gerçekleştirilen ziyaretin Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nda yapılan toplantı bölümüne, Ajans Genel Sekreter Vekili Dr. Mehmet Ali Çakal ve ilgili uzmanlar, Erzurum Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Akar, Erzurum İli Arı Yetiştiricileri Birliği ve MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Taner Bayır, Erzurum Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hayrullah İnce ve Erzurum İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mücahit Yılmaz katıldı. 

Toplantıda büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinin bölgedeki mevcut durumu ve karşılıklı iş birliğine konu olabilecek fikirler ve görüşler paylaşıldı.

Heyet daha sonra Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Erzurum İl Koordinatörlüğünü ziyaret ederek İl Koordinatörü Dr. Atilla Özlü’den kurum destekleri hakkında bilgi aldı ve kurum tarafından desteklenen bazı tesisleri yerinde ziyaret etti.

Heyet son ziyaretini Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’a gerçekleştirerek Erzurum'dan ayrıldı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.