İlkel teleferikte 350 metrede 4 saat mahsur kaldı

Rize'nin Pazar ilçesinde ilkel teleferikte yaklaşık 350 metre yükseklikte 4 saat mahsur kalan İbrahim Çatan, AKUT ekibince kurtarıldı

İlkel teleferikte 350 metrede 4 saat mahsur kaldı
Rize'nin Pazar ilçesinde, bindiği ilkel teleferiğin halatları birbirine dolanınca yerden yaklaşık 350 metre yükseklikte 4 saat mahsur kalan kişi, AKUT ekibince kurtarıldı.

Irmak köyü Adaklı Mahallesi'nde İbrahim Çatan (35), çay bahçesi ile yol arasına çekilen yaklaşık 2 bin metre uzunluğunda çelik halatlar üzerine yerleştirilen ilkel teleferiğin sepetine binerek, çay toplayan işçilere yemek götürdü.

Yemekleri bıraktıktan sonra geri dönmek için tekrar teleferiğe binen Çatan, yaklaşık bin metre ilerledikten sonra, teleferiği hareket ettiren çelik halatların birbirine dolanması nedeniyle yaklaşık 350 metre yükseklikte asılı kaldı.


Durumun farkına varan ve halatları düzeltmeye çalışan Çatan'ın köylüleri, yaklaşık 3 saat süren uğraşa rağmen başarılı olamayınca,  jandarma ekiplerine, onlar da Rize Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve AKUT Rize birimi ekiplerine haber verdi.

Sivil Savunma Müdürlüğü ve AKUT ekipleri köye gelerek, ilkel teleferiğin sepetinde mahsur kalan Çatan'ı kurtarmak için keşif yaptı. 

AKUT Rize birim lideri Güçlü Uzunalioğlu'nun koordinesinde AKUT gönüllü üyesi Kadir Atacan, halat üzerine yerleştirilen makara ile kayarak İbrahim Çatan'ın yanına ulaştı. Atacan, Çatan'ın emniyetini alarak kendi sepetine geçmesini sağladı. 

Ekiptekiler, sepeti ip yardımıyla karşı tarafa çekerek yaklaşık 4 saat havada asılı kalan Çatan'ın kurtardı.

İbrahim Çatan, kurtarılmasının ardından ekiplere teşekkür etti. Çocuklarına sarılan Çatan, gözyaşlarını tutamadı.

Çatan, yaptığı açıklamada, kendisini iple çelik halata bağlayarak görevlilerin gelmesini beklediğini, iple bağlamadan önce korku yaşadığını söyledi.

İlk geçişte sıkıntı yaşamadığını ancak dönüşte sırmanın dolanması nedeniyle mahsur kaldığını kaydeden Çatan, "Geceden uykusuzdum, geçip işçilere yemek götürmek istedik, maalesef bu sıkıntı yaşandı. İpi belime bağlayana kadar düşebileceğim için tedirgindim. Gelen, yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum" dedi. AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.